Produsele stupului, necesare în sezonul rece

Ultima actualizare:

    Produsele stupului sunt de mare ajutor într-o mulţime de afecţiuni şi se pot combina în reţete pentru toate gusturile
Produsele stupului sunt de mare ajutor într-o mulţime de afecţiuni şi se pot combina în reţete pentru toate gusturile

Miere din tot felul de flori, polen, propolis, lăptişor de matcă, păstură, toate acestea sunt adevărate medicamente naturale pentru o mulţime de afecţiuni. Întăresc imunitatea, tratează bolile ficatului, răcelile şi infecţiile respiratorii, sunt antimicrobiene, pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Potrivit medicului Manuela Udrea, ne sunt de mare ajutor acum, în sezonul rece.

De ce are organismul nostru nevoi deosebite în această perioadă de iarnă? Pentru că este suprasolicitat de variaţiile de temperatură, „pândit” de virusurile de răceală şi gripă exact într-o perioadă în care alimentaţia nu e neapărat un aliat. Acum este mai săracă în vitamine, minerale şi antioxidanţi pe care înainte îi luam din verdeţuri, fructe şi legume proaspete. Simţim, în schimb, nevoia să mâncăm mai multă carne, prăjeli şi alimente consistente, bem alcool să ne încălzim, iar toate acestea suprasolicită ficatul. Produsele stupului vin să ne vitaminizeze, să ne întărească imunitatea, să ajute ficatul şi digestia, să ne ferească de boli.

Manuela Udrea, specialist medicină holistică, integrativă şi cuantică
Manuela Udrea, specialist medicină holistică, integrativă şi cuantică

„Produsele stupului conţin vitamine din grupul B, glucide, enzime, antioxidanţi care întăresc organismul, sunt antivirale şi detoxifiante pentru ficat. În afară de faptul că sunt calorice, nu au contraindicaţii pentru nimeni dacă sunt consumate în cure şi în doze optime”, spune Manuela Udrea, specialist medicină holistică, integrativă şi cuantică, homeopatie, apifitoterapie, gemoterapie şi aromaterapie la Quantica 720.

  • Mierea conţine glucide, proteine, enzime, aminoacizi, vitamine, polifenoli (compuşi cu proprietăţi antioxidante) şi minerale (potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi sodiu) uşor asimilabile de organism.
  • Propolisul. Studiile au arătat că 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite şi 30 de tipuri de virusuri sunt distruse de propolis datorită proprietăţilor sale  antimicrobiene, anestezice, antiinflamatoare, antitumorale, antioxidante. Propolisul e considerat o speranţă pentru medicina viitorului, ajută în afecţiuni hepatice, cardiovasculare, gastro-intestinale, stomatologice, chiar oncologice.

  • Dă rezultate foarte bune şi în problemele cu glanda tiroidă, reglează sistemul hormonal şi întăreşte imunitatea. E un antibiotic natural la fel de eficient ca penicilina sau streptomicina.
  • Lăptişorul de matcă are un gust acrişor şi e un adevărat „elixir al tinereţii”. Conţine toată gama de vitamine B, acizi graşi Omega-3, foarte multe minerale şi aminoacizi. Este recomadat celor cu afecţiuni hepatice, cardiovasculare (reglează bătăile inimii şi reduce colesterolul), în oboseală cronică, anemii, dar şi în disfuncţii sexuale, atât la femei, cât şi la bărbaţi. De asemenea, este energizant, un stimulent intelectual, reface celulele nervoase, previne osteoporoza. Se administrează câte o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol.
  • Polenul e o sursă naturală de antioxidanţi, foarte bun pentru ficat, tratează anxietatea şi afecţiunile prostatei. Conţine vitamine, minerale, proteine, glucoză şi fructoză, întăreşte organismul, previne oboseala şi stimulează pofta de mâncare.

Cu ce poţi combina mierea

Medicul Manuela Udrea propune combinarea produselor stupului în tot felul de reţete, alături de pulberi din plante, fructe şi uleiuri esenţiale.

„Pentru imunitate, amestecă în miere de mană polen crud, o sticluţă de tinctură de propolis, puţin turmeric şi scorţişoară, lăptişor de matcă, plus câteva picături de ulei esenţial de portocală sau de lămâie. Obţinem o bombă de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Sau punem la borcan fructe de pădure de la congelator (cătină, aronia, afine) cu miere. Este un desert delicios şi bogat în vitamina C. Pentru afecţiunile ficatului (hepatite, ficat gras) amestecăm în miere pulbere din seminţe de armurariu, rostopască, anghinare, păpădie sau brusture. Când suntem răciţi, combinăm mierea cu ghimbir ras sau cu uleiuri esenţiale, acestea acţionând ca un antibiotic natural. Uleiurile  nu sunt recomandate copiilor mai mici de 7 ani, femeilor însărcinate şi persoanelor care au probleme gastrice”, adaugă dr. Manuela Udrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
nosferatu  jpg
Odihnă, flori, somn jpg
frica jpg
nasterea domnului jpg
index (34) webp
casa din care se auzeau zgomotele jpg
Insomnie jpg
targ craciun sibiu 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net