Actorul care a trăit cu leucemie și cancer peste 20 de ani. „Sunt nepăsător. Este unul dintre farmecele mele”

Ryan O'Neal este un nume care strălucește în istoria cinematografiei, cunoscut mai ales pentru rolul său memorabil din Love Story. În spatele acestei vieți de succes, a unui actor adulat în toată lumea, se ascunde o poveste profundă și emoționantă despre curaj și perseverență. În ultimele două decenii de viață, O'Neal a dus o luptă crâncenă împotriva leucemiei și cancerului, demonstrând că adevărata forță vine din interior.

Un actor frumos și o carieră strălucitoare

Născut pe 20 aprilie 1941, în Los Angeles, Ryan O'Neal a crescut în mijlocul strălucirii și glamurului Hollywood-ului. A devenit cunoscut în anii '70, în special grație filmului Love Story (1970), unde a jucat rolul lui Oliver Barrett.

Ryan O'Neal. Sursă foto: Facebook
Ryan O'Neal. Sursă foto: Facebook

A fost un moment de cotitură în cariera sa și a deschis uși către proiecte iconice precum Paper Moon (1973) și Barry Lyndon (1975).

A jucat chiar și alături de fiica lui care a fost recompensată cu un Oscar, devenind cea mai tânără actriță premiată vreodată cu Oscar.

Această popularitate și viața tumultoasă avea să aibă un preț, unul foarte mare, dar O'Neal a continuat să impresioneze cu talentul și carisma sa, scrie Vanity Fair.

„Iubirea înseamnă să nu trebuiască să spui vreodată că-ți pare rău („Love Story”)

Căsătorit de două ori, O’Neal, a fost mai târziu iubitul actriței Farrah Fawcett, pe care a considerat-o iubirea vieții lui.

O’Neal a fost alături de Fawcett în timp ce aceasta s-a luptat cu cancerul până la moartea ei în 2009, el însuși suferind de leucemie.

„Nu voi cunoaște această lume fără ea”, declara Ryan O’Neal într-un interviu despre Farrah Fawcett. Cei doi nu s-au căsătorit niciodată, însă au împreună un fiu, Redmond O’Neal, născut în 1985.

image

 În 1997, Fawcett a pus capăt relației după ce l-a prins pe O’Neal în pat cu actrița Leslie Stefanson, însă s-au reîntâlnit în 2001 și au fost împreună până la moartea ei în 2009.

Prima soție a lui O’Neal a fost actrița Joanna Moore. Cei doi s-au căsătorit în 1963 și au avut doi copii.

Lupta cu boala

Diagnosticul de leucemie, primit în 2001, a fost un moment devastator pentru O'Neal. Totuși, în loc să se lase doborât de această veste, el a adoptat o atitudine de nepăsare care l-a ajutat să își mențină spiritul viu.

Sunt nepăsător. Este unul dintre farmecele mele”, a spus el, reflectând asupra modului în care a reușit să facă față acestei provocări uriașe.

Ceea ce îl face cu adevărat special pe O'Neal este abilitatea sa de a împărtăși experiențele prin care a trecut. A vorbit deschis despre fricile și dificultățile sale, transformându-se astfel într-un model de inspirație pentru mulți alții care se confruntă cu boli grave.

Această deschidere l-a ajutat să își construiască o legătură puternică cu fanii și să le ofere o rază de speranță în momentele dificile.

Ryan O'Neal a fost diagnosticat cu leucemie în 2001 și cancer de prostată în 2013.

S-a stins din viață la 9 decembrie 2023, la vârsta de 82 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Mihai Traistariu
image png
banner Simona Trască
Alina Sorescu si Alexandru Ciucu prima aparitie in doi dupa zvonul ca divorteaza 1 jpg
Banner Emily Burghelea
Mario Fresh si fiica Andreei Esca s au despartit 1200x675 logo webp
banner tractoriști png
andreea balan  crop 1665063599 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net