Ce ne avertizează specialiştii când vrem să ţinem o dietă

Ultima actualizare:

    Laura Ene, specialist în nutriţieFoto: Captură Prima TV
Laura Ene, specialist în nutriţieFoto: Captură Prima TV

Când vă alegeţi o dietă, ar fi bine să nu o ţineţi pe cea recomandată de o prietenă. S-ar putea să nu vi se potrivească şi să nu obţineţi rezultatele dorite. Specialiştii ne recomandă un regim personalizat, asta ca să nu obţinem efectul yo-yo. Iată ce alte sfaturi ne mai dau.

Un lucru este cert: dietele ţinute după ureche sau la sfatul prietenilor ne fac foarte mult rău! În schimb, faceţi foarte bine dacă treceţi pragul unui specialist care să va ghideze paşii.

''Merită început cu o analiză corporală, pe un analizor special în care să se poată identifica, cu exactitate, din kilogramele totale, câte sunt de grăsime, câte sunt de apă, câte sunt de muşchi, pentru a şti exact de unde slăbim de fiecare dată'', a mărturisit medicul Laura Ene, specialist în nutriţie, diabet şi boli metabolice, pentru Focus Magazin, de la Prima Tv.

Această analiză vă va ajută cu siguranţă să slăbiţi din grăsime, nu din altă componentă a organismului. După analiza corporală, medicul va va face analize de sânge pentru a vedea dacă există o patologie ascunsă în spatele kilogramelor în plus. Hemoleucograma poate depista de exemplu dacă aveţi anemie. Sângele dezvăluie însă şi alte elemente care ajută enorm în alcătuirea unei diete.

''Vedem cum funcţionează ficatul, să vedem cum funcţionează rinichii, să vedem cât colesterol este bun, cât este rău, câte trigliceride adică grăsimi care se pot pune pe ficat avem în sânge, cum funcţionează tiroida, dar şi cum stăm cu mineralele din corp, cu calciul, fierul, magneziul, toate acestea sunt importante'', a mai spus ea.

Se trece apoi la radiografia obiceiurilor alimentare ale pacientului. Cu alte cuvinte pacientul scrie într-un jurnal cu lux de amănunte tot ce mănâncă într-o săptămâna. Acest jurnal îi ajută enorm pe medici alături de altă examinare importantă: rată metabolică de repaos. Ei află astfel dacă metabolismul celui care face acest test este lent, normal sau accelerat.

Aceasta a mai adăugat: ''I se montează o mască, în care va respira oxigenul din aerul atmosferic, prin calorimetrie indirectă, asta este mecanismul, prin care se analizează bioxidul de carbon expirat, oxigenul inspirat, sunt anumite formule matematice care ne dau consumul caloric al pacientului în acel sfert de oră pe care îl petrece întins''.

Numai pe baza acestui set întreg de analize medicul ne poate face planul de slăbit dar şi de menţinere a greutăţii. Vor fi foarte atenţi la cantitatea şi combinaţia potrivită de alimente, dar şi la momentul şi modul în care mâncăm. Este esenţial aşadar să apelăm la ajutor specializat pentru că nu puţine au fost cazurile în care cei care au încercat să ţină diete după ureche, fără analize specifice, s-au îmbolnăvit grav.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca turcasiu si gheorghe ghiorghiu jpg
banner sofia vicoveanca png
cub ginghina png
banner Alexandru Sautner
bruce willis masina profimedia jpg
image png
8777996los angeles hollywood sign jpg
Alina Pușcaș și-a luat o pisicuță bengaleză, Fely foto: Instagram
image
actualitate.net
image
actualitate.net