Cotabiţă ar putea reveni pe scenă în câţiva ani! Medicii spun că artistul are o putere extraordinară de recuperare VIDEO


    Starea de sănătate a cântăreţului se ameliorează
Starea de sănătate a cântăreţului se ameliorează

Gabriel Cotabiţă (59 de ani) „e pe calea cea bună”, spun medicii de la Spitalul Floreasca, ei fiind optimişti în ceea ce priveşte şansele lui de recuperare. Totuşi, deocamdată, artistul nu-i recunoaşte mereu pe apropiaţi şi nu vorbeşte coerent.

De la o zi la alta, Gabriel Cotabiţă prinde puteri şi face câte un pas către recuperare. În 8 iunie, s-a împlinit o lună de când artistul se află în spital, în urma stopului cardio-respirator suferit. Cu leziuni cerebrale grave, cântăreţul şi-a revenit din comă, de Rusalii, şi îi uimeşte zilnic pe medicii de la Floreasca cu forţa lui de recuperare.

Pacientul merge, face câţiva paşi, mănâncă singur şi înţelege ce i se spune. Deocamdată, însă, nu vorbeşte coerent, nu articulează cuvintele corespunzător. De asemenea, îi recunoaşte cu dificultate pe cei din jurul său. Dacă i se explică cine e persoana de lângă el, o recunoaşte”, ne-au declarat surse din cadrul Spitalului Floreasca.

Potrivit acestora, artistul „se află pe calea cea bună. Are un organism foarte puternic, ceea ce face posibil ca, în timp, să ajungă să urce din nou pe scenă”, au completat sursele menţionate.

Merge, mănâncă singur şi înţelege ce i se spune

De altfel, comunicatul oficial transmis, ieri, de reprezentanţii Spitalului Floreasca arată că starea artistului „e în uşoară ameliorare”. „Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică (n.r. anoxie - tulburare provocată de scăderea sub valorile normale a oxigenului din ţesuturile organismului), cu dezorientare temporospaţială (n.r. nu ştie mereu unde se află şi de ce) şi perioade de agitaţie psihomotorie (n.r. comportament dezordonat, zgomotos). Este stabil din punct de vedere respirator şi hemodinamic, starea generală fiind uşor ameliorată. Este alimentat oral şi este mobilizat zilnic (n.r. antrenat în diverse activităţi), beneficiind de şedinţe de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică”, se arată în comunicat.

8 mai. A căzut la sala de sport

Gabriel Cotabiţă a fost găsit la 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Artistul a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. După zile întregi de comă, Cotabiță şi-a revenit şi a reuşit să respire singur. A deschis ochii şi a interacţionat cu cei din jur. Iniţial, şansele de recuperare ale artistului păreau mici, însă minunea s-a produs.

femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
miri nunta jpeg
image
image
image
image
image
image
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png