EXCLUSIV VIDEO Mihai Leu, dezvăluiri incredibile despre lupta cu cancerul. Fostul campion mondial povesteşte cum a decurs operaţia de îndepărtare a tumorii

Ultima actualizare:

    Mihai Leu, alături de soția sa, Anna, cu care e împreună de 20 de ani
Mihai Leu, alături de soția sa, Anna, cu care e împreună de 20 de ani

Mihai Leu (45 de ani), fost campion mondial la box, răsuflă uşurat, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, a fost diagnosticat cu o boală perfidă: cancer de colon. Fostul campion a povestit, într-un interviu pentru Click!, prin ce a trecut.

Click!: Ce interdicţii ai, după ce ti-a fost extirpată tumoarea?

  • Mihai Leu: Eu ţin de o viaţă un regim strict, şi acum am grijă ce mănânc, nu am voie grăsime, carne grea, tocătură, dulciuri, ciorbe cu afumătură sau de burtă, prăjeli, băuturi acidulate, nu mânânc seara. Nu ţin un regim exclusiv vegetarian, însă sunt foarte atent să ţin cont de ce mi s-a spus. M-a operat doctorul Irinel Popescu şi îi voi fi recunoscător toată viaţa pentru ce a făcut pentru mine.

Cum ai trecut peste această cumpănă? 

  • După astfel de momente vezi altfel viaţa, eu oricum sunt un om puternic şi nu mă las aşa uşor, vreau să ajung cât mai departe în viaţă, să-mi susţin familia, să-mi cresc nepoţii. Familia a stat în permanenţă lângă mine, zi şi noapte, iar eu mi-am propus să-mi petrec cât mai mult timp de acum încolo cu soţia şi copilul, pentru că, înainte de operaţie, stăteam foarte mult plecat, organizam evenimente, eram mai tot timpul pe drumuri. Acum am înţeles că trebuie să-mi fac timp pentru cei dragi. 

Soţia ta, Anna, a suferit alături de tine?

  • Da, Anna s-a dovedit a fi foarte devotată. A dormit toată perioada cât am fost în spital, pe fotoliu, lângă mine. Noi ne-am înţeles bine mereu, ne iubim şi acum, suntem împreună de peste 20 de ani. De când am văzut-o prima oară am ştiu că va fi jumătatea mea.

Ai mai fost la control?

  • Acum urmez şi un tratament, însă nu în ţară, aşa, de precauţie. Doctorul Irinel Popescu mi-a zis că este totul bine, am trimis şi analizele la Viena şi mi-au spus că problema s-a rezolvat. Nu trebuie să mă consum, să mă stresez, trebuie să fiu optimist şi să gândesc pozitiv.

Fiul tău, Marco, îţi calcă pe urme?  

  • Băiatul meu are 21 de ani, dar nu–i place boxul, iarna merge la concursuri cu placa, iar vara se plimbă cu bicicleta. Este student în anul III la Institutul de Educaţie Fizică din Timişoara. Sincer, vă spun că mi-ar fi fost greu să stau în ring, ca să-l privesc cum luptă.

Care ţi-e cea mai dragă amintire, pe plan profesional?

  • Boxul este viaţa mea, de mic am visat să ajung campion, după cum bine ştiţi, am câştigat toate meciurile din carieră. Eu am 28 de meciuri câştigate la profesionişti. Cea mai frumoasă amintire este ”Meciul de suflet Mihai Leu în 1997”, când am devenit campion mondial, după ce l-am învins la Hamburg pe panamezul Santiago Samaniego.

În prezent eşti arbitru de box, organizator de gale de box, organizator de raliuri. Cum le îmbini pe toate?

  • Cu greu, însă toate aceste lucruri mă ţin în viaţă, îmi dau un imbold pentru a merge mai departe, pentru tot ce-am reuşit până acum. Acum am plecat de la Arad, am început să lucrez în calitate de organizator, sunt foarte multe lucruri de pus la punct şi trebuie să mă ocup din timp.

Box sau Raliu, ce ai prefera, dacă ar fi să dai timpul înapoi? 

  • Box, aş alege boxul în orice situaţie.

Ai fost numit membru în cadrul Federaţiei de Nataţie. Ai planuri de viitor pentru promovarea şi valorificarea acestui sport? 

  • Eu nu-i pot spune unei sportive cum să înoate, cum să ţină braţul, însă o pot ajuta cu sponsori, cu parteneri, pentru un viitor mai bun. Camelia Potec îmi este prietenă, ne vedem destul de des şi discutăm.

Acum mulţi ani, la o competiţie de box din Germania, ai primit o cruciuliţă de la Emil Constantinescu, fostul preşedinte al ţării. Ţi-a purtat noroc? 

  • Am purtat cruciuliţa, imediat după acel moment, la toate meciurile, şi am ieşit învingător. O port mereu cu mine, mi-a adus noroc şi sănătate.

La necaz îţi dai seama cu adevărat cine ţi-e prieten, ai primit vreun telefon neaşteptat? 

  • Am rămas surprins să văd câţi oameni m-au sunat, chiar şi adversari din tinereţe, acum prieteni foarte buni. Şi reprezentantul coroanei regale din Dubai s-a interesat de sănătatea mea şi mi-a zis că o să vină şi anul acesta la Raliul Aradului.

Dr. Irinel Popescu
Dr. Irinel Popescu

Mihai Leu nu s-a gândit nici o clipă, anul trecut, în noiembrie, când a acuzat dureri persistente de stomac, că va fi diagnosticat cu cancer la colon. 

S-a speriat, a crezut că a ajuns la capăt de drum, se gândea la ce e mai rău. Dar, când a aflat că va fi operat de celebrul medic Irinel Popescu a devenit mai optimist. Operaţia, efectuată pe 15 decembrie, s-a dovedit a fi o reuşită, iar fostul mare sportiv respectă acum cu sfinţenie programul postoperatoriu. 

Născut la 13 februarie 1969, la Hunedoara, Mihai Leu este primul campion mondial al boxului profesionist din România de după Revoluţie. Fost campion mondial de juniori la amatori, el a trecut la profesionism în 1991, devenind în 1997 campion mondial al categoriei semimijlocie în versiunea WBO. S-a retras din activitate neînfrânt, din cauza unei accidentări. Din 1998 a devenit pilot de raliuri, la fel ca tatăl său, cucerind titlul naţional în 2003. 

După ce s-a retras din box, a devenit pilot de raliuri
După ce s-a retras din box, a devenit pilot de raliuri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
dan bordeianu si adela popescu jpg
madalina ghenea jpg
dem rădulescu webp
shakira getty jpg
banner Alexandra Ungureanu si Sanziana Negru png
1 mihaela bilic alimentatie in post jpg jpeg
dan negru facebook jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net