Giulia a slăbit 28 kg în ultimul an
Are ambiţie, nu glumă! În urmă cu un an, Giulia Anghelescu aducea pe lume al doilea ei copil şi rămânea cu multe kilograme în plus. Azi, pe corpul ei nu se mai vede nicio urmă a sarcinii. Nici burtă, nici celulită, nici kilograme în plus. A reuşit acest lucru doar prin alimentaţie.
28 de kilograme a dat jos artista în ultimul an. Acum are 52 kg, la o înălţime de 1,70 metri. Nu a făcut sport pentru că nu a avut timp. Rezultatul formidabil se datorează exclusiv dietei care i-a devenit acum stil de viaţă. „Mănânc grătare de curcan, porc, pui sau peşte, legume verzi la grătar (broccoli, sparanghel, fasole verde fiartă puţin înainte), salate, iar dintre fructe doar ananas şi grepfrut, pentru că au mai puţin zahăr. E bine că nu sunt mare amatoare de dulciuri. Doar îngheţata îmi place şi mănânc una la 2-3 zile pentru că se zice că se elimină cel mai repede şi e ok în dietă.
Consum maximum o felie de pâine pe zi, dimineaţa, fructe de mare şi sushi cât mai des, pentru că sunt sănătoase, pastele folosite sunt din cele integrale, fierte al dente. În principiu, evit mâncărurile care îngraşă şi am o alimentaţie sănătoasă”, explică Giulia.
Îi e destul de greu, având în vedere că e o pofticioasă. Cui nu-i plac sărmăluţele, salata boeuf sau cartofii prăjiţi cu ou şi brânză rasă deasupra?! Sunt mâncărurile preferate ale artistei, dar, din păcate, interzise. Chiar dacă a atins greutatea ideală, ţine în continuare dieta, preventiv.
„După două sarcini, corpul meu ştie cât de departe poate să meargă cu greutatea şi nu vreau să-i dau ocazia. M-aş putea îngrăşa uşor dacă n-aş avea grijă, în special în zona abdomenului. Pot să vă spun că am avut celulită mai mult decât în prima sarcină, dar am scăpat de ea exclusiv prin alimentaţie”, mărturiseşte Giulia.
Toată familia este pe acelaşi regim. Mai puţin micuţul Eduard (1 an), care mănâncă doar supele şi legumele lui pasate. De două luni, şi soţul ei, Vlad Huidu, a trecut la dietă şi a slăbit 16 kg. „Cred că nu mă mai suporta pe mine cu grătarele şi salatele mele şi, cum luase şi el proporţii, a zis că vrea să mănânce ca mine. Acum, după ce a atins greutatea dorită, tot ce are de făcut este să o menţină. Antonia, fetiţa mea de 3 ani, mănâncă şi ea sănătos, nu facem diferenţe dintre noi şi ea”.
La o masă pe săptămână mănâncă ce vrea
Dieta-minune care a slăbit-o pe Giulia e simplă. Dimineaţa mănâncă un iaurt sau o omletă din albuşuri cu o felie de pâine. La prânz un grătar, iar seara, în general, salate. Gustările constau în migdale sau caju crud – maximum 15 pe zi, numărate! „Nu mănânc mai târziu de ora 19.00 şi nu mă ridic niciodată de la masă sătulă.
Acesta e secretul. Dar mie îmi e bine aşa, chiar nu mor de foame”, spune Giulia. Totuşi, atât ea, cât şi soţul ei, au o zi pe săptămână când, la o singură masă, îşi comandă ce vor. În felul acesta îşi satisfac micile plăceri şi evită frustrările.
E atât de uşor să faci sushi în casă!
Pentru că e mare amatoare de sushi, iar acest fel de mâncare japoneză e sănătos, cântăreaţa a vrut să înveţe reţeta de la Ionela, prietena ei de la restaurantul Yoshi. A constatat că se prepară incredibil de uşor, în doar 15 minute. A întins în strat subţire orez fiert pe o foaie de algă specială (se găseşte în supermarketuri). A întors apoi foaia pe partea cealaltă (orezul se ţine bine) şi a presărat parmezan şi rucola. Apoi a rulat foaia, cu ajutorul unui „preş” de bambus, orezul fiind la exterior. Ruloul a fost apoi îmbrăcat cu felii subţiri de somn crud şi decorat cu icre de somon. A fost tăiat felii şi mâncat imediat, cu sos de soia şi ghimbir marinat.