O legendă a muzicii rock şi-a aniversat ziua de naştere în Germania

Ultima actualizare:

    Josef Kappl
Josef Kappl

Josef Kappl, fostul compozitor si basist al trupei Phoenix, a împlinit ieri 64 de ani.

Solistul Josef Kappl, care a contribuit la relansarea si succesul trupei Phoenix in anii '70 datorita compozitiilor si interpretarii sale şi-a aniversat ieri 64 de ani de viata. "Deși nu dau mare importanță împlinirii unor ani, descopăr totuși și avantajele unei vârste mature care nu mi-a schimbat caracterul, nu mi-a împiedicat munca și inspirația și nu mi-a influențat felul de a judeca valorile, ci îmi ușurează mult procesul de luat hotărâri și de recunoscut mai ușor adevărul, prin experiență." spune Josef Kappl

Artistul si-a sarbatorit ziua de nastere in Germania, inconjurat de familie, prieteni si mai ales de copiii sai pe care ii considera cel mai mare dar al vietii. Intrebat ce dorinta ar vrea sa-si puna cu aceasta ocazie, legendarul muzician nu a dorit nimic pentru el ci pentru lumea in care traim: " As vrea sa-mi apară peștișorul de aur în cale si să-mi împlinească 3 dorințe: pace globală, liberté, egalité, fraternité si reabilitarea climei"

Celor care pornesc abia acum in viata, artistul le-a transmis " ...Să-și păstreze întotdeauna mintea clară ca să poată deosebi binele de rău". Josef Kappl s-a nascut la 15 ianuarie 1950, in Petrila dar locuieste inca din anii '70 in Germania, impreuna cu familia sa. Cu toate acestea, nu a rupt niciodata legatura cu "tara mama", aici avand loc majoritatea proiectelor sale muzicale. Anul 2014 a debutat pentru Ioji (asa cum este alintat de prieteni) cu lansarea noii trupe - Pasarea Rock - din care face parte alaturi de ceilalti fosti membri Phoenix: Mircea Baniciu si Ovidiu Lipan "Tandarica".

Toti trei vor fi prezenti pe 25 martie 2014, de la ora 19.00, pe scena Salii Palatului unde va avea loc primul mare concert sustinut de Pasarea Rock. Celor trei li se vor alatura alte cateva nume sonore ale muzicii rock romanesti: Vlady Cnejevici - clape, Teo Boar - chitară electrică si Mani Neumann - violonist german supranumit „violonistul diavolului", membru al formației Farfarello, pe care a înființat-o în 1982.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
florin piersic facebook jpg
florin piersic facebook jpg
 "În sfârșit le-am mângâiat fără să mă sperii de ele!", spune artista
doja cat instagram jpg
banner naomi png
banner gabriela cristea png
cub Alexandru Ciucu png
     Saveta Bogdan (78 de ani) este o fire credincioasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net