Premiile Oscar. Cele mai mari surprize din toate timpurile

19 februarie 2015
simeon stalpnicul png
Oscar 2015: Cel mai bun film. Cine va pleca acasă cu statueta?FOTO: awardswatch.com

Se apropie Premiile Oscar, eveniment așteptat cu nerăbdare de întreaga Planetă. Premiile Oscar vor avea loc pe 22 februarie, în noaptea de duminică spre luni.

Premiile Oscar din acest an au câțiva favoriți care s-au evidențiat în ultimele săptămâni și pe care multă lume îi vede câștigători. Dacă la Premiile Oscar 2015 favoriți la câștigarea trofeului de cel mai bun film sunt Boyhood și Birdman, iar pentru cel mai bun actor în rol principal Michael Keaton și Bradley Cooper, trebuie să știți că am putea avea parte de surprize.

Foarte multe ediții de la Premiile Oscar au venit cu asemenea favoriți clari care au pierdut în fața unor filme de la care publicul nu se aștepta să obțină vreun premiu. Astfel de exemple întâmplate la Premiile Oscar vom avea și în continuare. Am ales cele mai spectaculoase cazuri cu cele mai cunoscute filme care au fost nominalizate sau au câștigat Premiile Oscar.

Una dintre răsturnările spectaculoase a fost în anul 2006, când Crash (Povesti din L.A.) luase deja o muțime de premii și era de așteptat să obțină ceva și la Premiile Oscar, dacă nu cumva chiar marele premiu. Surpriza a fost însă produsă de pelicula Brokeback Mountain, o poveste de dragoste între doi bărbați, care a luat marele premiu în acel an, în ciuda tuturor predicțiilor.

Premiile Oscar – cele mai mari surprize din toate timpurile: Gwyneth Paltrow

La premiile Oscar din 1999, filmul Shakespeare îndrăgostit a intrat în cursă cu 13 nominalizari, însă cu toate astea nimeni nu se aștepta ca actrița principală să câștige în fața lui Cate Blanchett.

Premiile Oscar – cele mai mari surprize din toate timpurile: Shakespeare îndrăgostit

Sigur că acum, după atâția ani după care am văzut filmul Shakespeare îndrăgostit ni se pare normal că merita să câștige la premiile Oscar cât mai multe trofee, dar dacă vă gândiți că a reușit să obțină premiul pentru cel mai bun film în fața peliculei Salvați soldatul Ryan, într-adevăr avem de a face cu una dintre cele mai mari surprize din toate timpurile la Premiile Oscar.

Premiile Oscar – cele mai mari surprize din toate timpurile: Adrien Brody

Adrien Brody a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal în anul 2002 pentru fabulosul film Pianistul. Este o poveste despre un pianist evreu care supraviețuieste printr-o poveste extraordinară de viață holocaustului. Rolul este unul jucat providențial, dar cei cu care a avut de concurat la această categoriile de la Premiile Oscar sunt: Nicolas Cage, Jack Nicholson, Michael Caine și Daniel Day Lewis. Este una dintre cele mai mari surprize de la Premiile Oscar că a reușit să le ia fața tuturor acestor mari actori.

Premiile Oscar – Cele mai mari surprize din toate timpurile: Three 6 Mafia

Categoria pentru cea mai bună melodie originală scrisă pentru film nu este unul dintre Premiile Oscar cele mai mediatizate și totuși, o trupă de rapperi a reușit să fure trofeul celebrei cântărețe de country din Statele Unite Dolly Parton care compusese piesa Travelin’ Thru pentru filmul TransAmerica.

Premiile Oscar – Cele mai mari surprize din toate timpurile Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow este fosta soție a celebrului regizor James Cameron, cel care a regizat și Titanicul. Ei bine, cei doi au fost nominalizați amandoi cu filme diferite în anul 2010. De menționat faptul că deja erau divorțați. Filmul lui Kathryn se numește Misiuni periculoase și este portretul izbitor al unor soldați americani și a reușit să îl învingă pe fostul soț cu celebrul film Avatar.

kate profimedia 0692807495 jpg
loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
Gabi Bădălău jpeg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
14dragos popa jpg
irina baiant 2 credit foto miluta  jpeg
Gabi Bădălău jpeg
cub jojo admin gif
anca turcasiu png
5maruta familie png