10 lucruri pe care nu le ştiai despre Marilyn Monroe. A fost violată în copilărie și a ajuns la orfelinat

Ultima actualizare:

    Află din cartea «O istorie a amantelor» cu cine s-a iubit şi  ce viaţă tristă a avut celebrul sex simbol al secolului XX
Află din cartea «O istorie a amantelor» cu cine s-a iubit şi ce viaţă tristă a avut celebrul sex simbol al secolului XX

A fost una dintre cele mai populare actriţe americane, model, cântăreaţă, sex simbol al anilor ’60 şi una dintre cele mai legendare figuri publice ale tututor timpurilor. A avut, însă, o viaţă cu multe suişuri şi coborâşuri. Multe dintre ele sunt povestite în cartea recomandată de Click!, „O istorie a amantelor”, de Elizabeth Abbott, pe care o găsiţi la chioşcuri.

Numele ei real era Norma Jean Baker. S-a născut în 1926, în California, ca fiică a divorţatei Glady Monroe. Avea doi fraţi. Pe primul, mama ei îl concepuse la 14 ani, iar când băiatul a împlinit şi el aceeaşi vârstă, a murit sub mâna tatălui. Tatăl Normei a fost Stan Gifford, un bărbat divorţat care a refuzat să se căsătorească cu Glady Monroe.

Aici, la  vârsta  de 2 ani
Aici, la vârsta de 2 ani
  • În primii ani de viaţă, Marilyn a fost lăsată de mamă la nişte foşti vecini, în schimbul unei sume de 5 dolari pe săptămână. O vizita în fiecare sâmbătă, fără să-şi manifeste prea mult afecțiunea.

Alături de primul soţ
Alături de primul soţ
  • A fost violată. Pe când avea 8-9 ani, mama ei a închiriat al doilea etaj al casei. Într-o zi, chiriaşul a abuzat-o sexual pe Marilyn, ea a încercat să-i spună mamei, dar aceasta nici n-a vrut să audă, aşa că fetiţa adormea plângând, dorindu-şi să moară. Nu a murit, însă a început să se bâlbâie.
  • A ajuns la orfelinat. La scurt timp după incidentul cu violul, mama ei a avut o criză nervoasă şi a ajuns la psihiatrie, diagnosticată, peste câţiva ani, cu schizofrenie. Casa le-a fost vândută, iar Marilyn a fost dusă, ţipând şi bâlbâindu-se, la Căminul de Orfani din Los Angeles, fiind înregistrată cu numărul 3.463.

Cu soţul Arthur Miller
Cu soţul Arthur Miller
  • A copilărit într-o sărăcie lucie. Tot din cartea „O istorie a amantelor” aflăm că Norma Jean a locuit cu nouă familii adoptive diferite, care încercau să înfrunte neajunsurile marii crize economice luând copii orfani în îngrijire. Făcea baie o dată pe săptămână, în apa în care se spăla anterior toată familia.
  • Avea doar două ţinute identice: două fuste albastre decolorate şi două bluze albe. Dar în visele ei era atât de frumoasă, încât oamenii abia îşi luau ochii de la ea pe stradă. Asta a început să se întâmple odată ce s-a mărit şi formele i s-au rotunjit.
  • A stat la orfelinat până la 18 ani, după care s-a căsătorit cu Jimmy, un tânăr de 21 de ani, alături de care şi-a descoperit sexualitatea. Când acesta s-a înrolat în război, ea s-a mutat cu soacra şi şi-a luat o slujbă la o fabrică de avioane. Aici a fost descoperită de un fotograf şi, la scurt timp, a îmbrăţişat cariera de manechin, care avea să o conducă până la studiourile cinematografice de la Hollywood. S-a făcut blondă „la cererea publicului” şi şi-a luat un nume mai sonor, de Marilyn Monroe.
  • A încercat să se sinucidă. În 1950 a început să joace în filme şi să devină celebră. Aflată pe valul popularităţii, în 1954, s-a căsătorit cu gigantul din lumea baseballului Joe DiMaggio, care o bătea. La sfârşitul aceluiaşi an divorţau. Ea s-a recăsătorit cu dramaturgul Arthur Miller, dar nici relaţia aceasta nu a fost mai fericită. Marilyn a avut câteva tentative de sinucidere. A făcut un avort care o îndurerase îngrozitor.

  • Avea aventuri, nu tocmai secrete, cu alţi bărbaţi, şi încerca să-şi reprime tristeţea cu alcool şi droguri. În 1961 obţine divorţul.
  • A fost amanta lui John F. Kennedy. Fostul preşedinte american avea un apetit sexual nestăvilit. Ascultând de sfatul tatălui său, care îi spunea „să o pună cât poate de des”, JFK a avut relaţii cu vedete de cinema, femei din lumea mondenă, secretare, manechine, stewardese, animatoare, prostituate, vedete de cinema, chiar cu neveste ale colegilor. Din această paletă largă de femei a făcut parte şi Marilyn Monroe. „El era preşedintele chipeş şi iubit, iar ea superba şi adorata vedetă de cinema. Dacă pentru el soţia şi copiii nu prezentau nici o problemă, cu atât mai puţin contau pentru ea. Pentru el, Marilyn reprezenta cea mai spectaculoasă cucerire de la Hollywood.

Relaţia ei cu J.F.  Kennedy a durat  câţiva ani
Relaţia ei cu J.F. Kennedy a durat câţiva ani

La rândul său, şi ea îl luase la ochi pe puternicul bărbat care ar fi putut face ceea ce nu mai făcuse nimeni: să legitimeze însăşi existenţa ei”, aflăm din cartea lui de Elizabeth Abbott. JFK era secretos cu viaţa lui intimă. Ca să îl vadă, Marilyn trebuia de multe ori să se deghizeze în secretară, purta perucă şi chiar ţinea un caieţel de notiţe în mână. În anii petrecuţi împreună, Marilyn nu avea nici o reţinere în legătură cu relaţia lor, era foarte dezinvoltă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
image
actualitate.net
image
actualitate.net