10 lucruri pe care nu le ştiai despre pelicula ''Singur acasă"

26 decembrie 2015
image
Filmu ''Singur acasă'' va rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografiei Foto: ProTV

Cei care au intrat în atmosfera Sărbătorilor de iarnă nu au putut rata nici anul acesta “Singur Acasă”, cel mai de succes film de Crăciun, din toate timpurile.

Filmele care au ca tematică sărbătorile de iarnă au început să fie redifuzate la televizor sau căutate pe internet de către persoane care doresc să le revadă. Aşa s-a întâmplat şi în acest an, când au fost redifuzate cele 3 părţi ale peliculei “Singur Acasă”. Însă sunt puţini cei care ştiu cu adevărat cum s-a filmat producţia. Iată 10 lucruri senzaţionale mai puţin cunoscute despre “Singur Acasă”, pentru care actorul Macaulay Culkin va rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografică, informează Ştirile Pro Tv.

1. Ideea filmului “Home Alone” a pornit de la o scenă din filmul “Uncle Buck” (1989) în care Macaulay Culkin interoghează o bonă din faţă uşii prin care pot fi strecurate scrisorile şi ziarele. Aceeaşi scenă a fost recreată în “Home Alone”, de dată această cu Culkin folosind deschizătura din uşa pentru a-l atacă pe Daniel Stern.

2. Pe platourile de filmare, Joe Pesci uită întruna că e vorba de o comedie de familie şi continuă să improvizeze folosind înjurături în momentele de supărare ale personajului sau, în aşa fel încât regizorul s-a văzut nevoit să-i ofere o alternativă: să spună “fridge” (“frigider”), în loc de faimosul “f*ck”.

3. Rolul lui Joe Candy din întreg filmul a fost filmat pe parcursul unui maraton de 23 de ore, iar actorul a improvizat complet povestea cum că şi-ar fi uitat fiul la o firma de pompe funebre. Personajul lui a fost inspirat de rolul jucat cu trei ani înainte de “Home Alone”, în  “Planes, Trains & Automobiles”.

4. “Ce faceţi, băieţi, renunţaţi sau mai vreţi?”- e o replică improvizată, care nu apărea în scenariul original. A fost atât de bună, încât au folosit-o şi în “Home Alone 2”, unde Kevin spune “Hei, băieţi, va daţi bătuţi? Aţi suferit destul?”

5. Mulţi au încercat în zadar să închirieze filmul “Angels With Filthy Souls” la începutul anilor ’90, înainte să afle că acesta nu a existat niciodată în realitate. Casetă video folosită de Kevin a fost făcută special pentru filmul “Home Alone”, chiar dacă a fost inspirată din filmul lui James Cagney, “Angels With Dirty Faces”.

6. Când “Home Alone” a apărut în cinematografe în noiembrie 1990, a rulat încontinuu câteva luni de zile, până în primăvară anului următor. Timp de 12 săptămâni a fost lider de box-office şi a doborât un record, fiind desemnat cea mai de succes comedie de până atunci, cu încasări de 533.000.000 dolari pe plan internaţional.

7.  După ce îl face pe Buzz să dispară, Kevin îi răscoleşte prin casă, unde găseşte o revista Playboy, numărul din iulie 1989. Dacă eraţi curioşi, în acea luna vedetă era Erika Eleniak. Cea mai mare realizare de până atunci a tinerei a fost apariţia în trei episoade ale serialului “Charles În Charge”. Blonda a ajuns apoi să primească un rol important în “Baywatch”.

8. “Home Alone” e aproape o comoară naţională în Polonia. După căderea comunismului, a devenit unul dintre primele filme occidentale difuzate la TV şi rulează în fiecare an la televiziunea naţională, încă din 1990.

9. Rolul lui Kevin McCallister a fost scris special de John Hughes pentru Macaulay Culkin, dar regizorul a chemat la casting alţi 100 de băieţi, doar pentru a se asigura că Macaulay e alegerea perfectă.

10. Ca în majoritatea filmelor lui John Hughes, acţiunea filmului “Home Alone” are loc în suburbiile oraşului Chicago, iar familia  McCallister locuieşte într-o vila cu trei etaje din Winnetka, Illinois, construită în 1920. Casă prezentată în film s-a vândut cu 1.5 milioane de dolari în 2012.

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
BeFunky collage (10) jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Cătălin Zmărăndescu 7 jpg webp
1 anda adam jpg jpeg
pepe si yasemine ody
Screenshot 2022 05 17 at 16 01 52 png
andreea marin iubit jpg
claudia patrascanu gabi badalau 0 jpeg