12 ani de la moartea lui Michael Jackson. Cum a decurs ultima zi din viața "regelui muzicii pop"

image
Michael Jackson a murit la 50 de ani, în 25 iunie 2009Foto: Getty Images

În 25 iunie 2021 s-au împlinit 12 ani de la moartea lui Michael Jackson. Cel supranumit "regele muzicii pop" a murit la doar 50 de ani și a lăsat în urmă multă tristețe în inimile fanilor săi, dar și controverse care nu s-au lămurit nici până astăzi.

Penultima zi din viața lui MJ s-a terminat foarte târziu în noapte, după o serie de repetiții istovitoare pentru concertele de revenire de pe arena O2 din Londra, acolo unde ar fi trebuit să apară peste doar câteva săptămâni, în luna iulie. Conform detaliilor dintr-o carte despre ultimele ore din viața megastarului, acesta ar fi părăsit repetițiile din Los Angeles după miezul nopții în ziua în care și-a găsit sfârșitul.

image
Michael Jackson, 1993Foto: Getty Images

De ani buni, Michael nu mai putea dormi fără ajutorul somniferelor. Medicul Conrad Murray, care era plătit de Jackson cu 150.000 de dolari pe lună pentru a-i fi doctor personal, îl aștepta când artistul a ajuns acasă și i-a dat mai multe sedative pentru a-l ajuta să adoarmă, însă fără succes, ceea ce l-a făcut pe starul pop și mai agitat. La ora locală 10 dimineața, Michael nu apucase să pună geană pe geană și l-a implorat pe medicul său să-i administreze un medicament folosit de obicei în timpul operațiilor, un anestezic puternic.

La 10.40, medicul a acceptat și i-a făcut o perfuzie cu periculoasa substanță. Nu era pentru oprima dată când Michael o primea, căci în timpul audierilor, Murray a recunoscut că i-a mai administrat anestezicul timp de 60 de zile la rând, până în 22 iunie 2009. Jackson a reușit să închidă ochii, iar doctorul a mărutisit că a stat lângă patul lui pentru a-l monitoriza, însă a avut nevoie de două minute pentru a merge la baie. Când s-a întors, popstarul nu mai respira. Dezvăluirile lui au fost contrazise de câteva apeluri telefonice, care au sugerat că doar înainte de prânz ar fi observat că ceva este în neregulă, notează BBC în articolul comemorativ. Murray a chemat Ambulanța la 12.21, nu înainte de a-l instrui pe unul dintre bodyguarzii lui Michael să arunce probele incrimnatorii: sticle, perfuzii.

Paramedicii nu l-au recunoscut pe Michael Jackson

Paramedicii ajunși la casa lui MJ nu l-au recunoscut inițial pe artist. Au văzut doar un om foarte slab, deosebit de pal, cu o perfuzie atârnată de braț. Au crezut că este vorba despre un pacient muribund. A fost preluat de ambulanță și dus la un spital din Los Angeles, unde au continuat manevrele de resuscitare. O oră și 13 minute mai târziu a fost pronunțat decesul. Până atunci, presa și mulți fani se adunaseră în fața unității medicale.

TMZ a fost prima instituție media care a făcut public decesul, la ora locală 14.44. Din cauza volumului de căutări pe marginea subiectului, mai multe site-uri au căzut: Twitter, TMZ și Wikipedia sunt doar câteva dintre ele.

Medicul lui Michael Jackson a fost condamnat la închisoare și eliberat după doi ani

În 2011, Conrad Murray a fost găsit vinovat pentru omor din imprudență și condamnat la patru ani de închisoare. Doi ani mai târziu, grație purtării exemplare, dar și a faptului că închisoarile din California erau suprapopulate, medicul a fost eliberat.

În momentul condamnării, judecătorul de la Curtea Superioară din Los Angeles, Michael Pastor, a descris tratamentul aplicat de Murray (anestezicul chirurgical - n.r.) drept „o nebunie medicamentoasă“. 

cub octavia geamanu marian ionescu png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
zanni
tudor chirila 2 jpg
Ruxi și cristi mitrea
politia rutiera 0 jpeg
teambuilding JPG
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
tudor chirila 2 jpg
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
BeFunky collage (26) jpg
img (3) jpg
Alin Cocos și Monica Orlanda