81 de ani de la nașterea lui Elvis Presley! Totul despre regele rock`n`roll

Ultima actualizare:

    Elvis a murit în anul 1977, la vârsta de 42 de anifoto: Arhiva personală
Elvis a murit în anul 1977, la vârsta de 42 de anifoto: Arhiva personală

Pe 8 ianuarie 1935, în orăşelul Tupelo, din statul american Mississippi, a văzut lumina zilei cel care va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră drept Regele Rock ‘n’ Roll-ului. Astăzi, Elvis ar fi împlinit 81 de ani, iar noi te invităm să intri în culisele vieţii acestei legende a muzicii!

America a dat lumii patru lucruri unice, spunea cineva. Base-ball-ul, Coca Cola, Mickey Mouse și Elvis. „Nimic nu m-a impresiont cu adevărat până la Elvis“, spunea și John Lennon.

„A venit într-o zi, aici, la noi acasă, o fată“, își amintea mama lui, Gladys. „După ce-a sărutat una dintre cămășile lui Elvis, apoi patul lui, a spus: «Acum vreau să-i sărut mașina». Și s-a dus la Cadillacul roșu, parcat în plin soare…“ Un copil candid și mediocru, cum îl descria franc învăţătoarea lui, doamna Grimes, sădise seminţele unei noi religii. Mama, lucrătoare la o fabrică de confecţii, îl ducea mereu la școală, la fel cum a făcut până în primii ani de liceu, cultivându-i o profundă de­pendenţă maternă. Dar și o devoţiune religioasă de unde avea să se și nască dragostea lui pentru cântec. Căci totul a început de la gospel, bucăţile muzicale pe care le cân­ta cu părinţii la adunările evanghelice. Și a culminat cu voci bisericești care l-au catalogat drept agentul satanei, atunci când muzica lui zbuciumată și mișcările sale de dans scandaloase pentru anii ’50 (de unde și porecla de „Elvis The Pelvis“) au declanșat o isterie nemaivăzută. Fanii leșinau pe capete, iar el abia scăpa viu din braţele lor, fără cravată, batistă, centură și cu hainele sfâşiate.

Citește pe www.okmagazine.ro totul despre viața legendarului Elvis Presley!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
dan bordeianu si adela popescu jpg
madalina ghenea jpg
dem rădulescu webp
shakira getty jpg
banner Alexandra Ungureanu si Sanziana Negru png
1 mihaela bilic alimentatie in post jpg jpeg
dan negru facebook jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net