A fost obligată să se declare chineză, ca să nu supere Beijingul

Ultima actualizare:
Trupa Twice este activă în Coreea de Sud, dar are în componenţă şi membrii din China şi Japonia
Trupa Twice este activă în Coreea de Sud, dar are în componenţă şi membrii din China şi Japonia

Tensiuni între Coreea de Sud şi China, după ce autorităţile chineze au acuzat o cântăreaţa dintre trupă coreeană că promovează independenţa Taiwanului. Tzuyu, membră a trupei de fete Twice, a devenit ţinta chinezilor pentru că a apărut cu un steag al Taiwanului la un post coreean. Fata de 16 ani a fost nevoită să îşi ceară scuze faţă de China şi să se declare chineză.

Tzuyu, care face parte din trupa de fete Twice, a fost invitată la o emisiune din Coreea de Sud, alături de colegele ei de scenă. Pentru că în trupă sunt şi fete din Japonia şi China, printre care şi Tzuyu (originară din Taiwan), prezentatorul le-a dat steagurile ţărilor din care provin pentru a le ţine. Adolescenta a primit steagul Twaiwanului, nu al Chinei, lucru care i-a făcut pe naţionaliştii chinezi să o acuze de trădare. Asta deoarece China continentală consideră Taiwanul ca fiind sub juristicţia lor, deşi mulţi rezidenţi ai insulei se consideră republică independentă. 


    Trupa Twice este activă în Coreea de Sud, dar are în componenţă şi membrii din China şi Japonia Foto: Arhiva personală
Trupa Twice este activă în Coreea de Sud, dar are în componenţă şi membrii din China şi Japonia Foto: Arhiva personală

Problema a ajuns la urechile posturilor chinezeşti, care au anulat toate apariţiile televizate ale trupei Twice. Deşi compania la care este semnată formaţia, JYP Entertaiment, a dat publicităţii un comunicat, în care a explicat că Tzuyu are doar 16 ani, nu are nici un punct de vedere politic bine definit şi nu a fost ideea ei să ţină un steag al Taiwanului, trupa a fost nevoită să anuleze toate concertele din China, de teama ameninţărilor venite din partea internauţilor, conform site-ului koreaboo.com. Ba chiar, alte trupe ale companiei au avut de suferit din cauza scandalului şi s-au trezit cu apariţii anulate. 

În urma scandalului, de teama unei situaţii şi mai tensionate, compania a decis să modifice naţionalitatea lui Tzuyu pe pagina oficială. Dacă ţara de origine era până nu de mult Taiwan, acum fata apare ca fiind născută în China. 

În plus, ea a fost obligată să îşi ceară personal scuze pentru incident. Tzuyu apare într-un clip îmbrăcată într-un pulovăr negru, cu părul prins şi fără machiaj. Ea îşi cere scuze în faţa popurului chinez şi spune "Chine e doar una". 

"Ar fi trebuit să îmi cer scuze mai devreme. Pentru că nu am ştiut cum să fac faţă situaţiei actuale, mi-a fost frică să vă vorbesc direct. Există doar o Chină. Sunt mândră că sunt chineză. Eu, ca chinez, am rănit compania mea şi internauţii cu acţiunile şi cuvintele mele. Îmi pare foarte rău şi mă simt vinovată. Am decis să întrerup activităţile mele din China pentru a reflecta asupra greşelii mele", a spune Tzuyu în clip. 

Twice - "Ooh-Ahh"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net