A murit tatăl actorului Robert Downey Jr. Cineastul suferea de ani buni de Parkinson

Ultima actualizare:

    Robert Downey Sr., cineast şi tatăl actorului Robert Downey Jr., a murit la vârsta de 85 de anifoto: GettyImages
Robert Downey Sr., cineast şi tatăl actorului Robert Downey Jr., a murit la vârsta de 85 de anifoto: GettyImages

Robert Downey Sr., cineast cunoscut pentru titluri ca „Putney Swope” şi „Boogie Nights”, tatăl actorului Robert Downey Jr., a murit la New York, pe 7 iulie, la vârsta de 85 de ani. "Tata a murit liniștit", a anunțat Downey Jr.

Robert Downey Jr. a publicat pe Instagram un mesaj în care a spus: „Noaptea trecută, tata a murit liniştit, în somn, după ani în care a îndurat ravagiile Parkinsonului... a fost un adevărat cineast nonconformist”.

Downey Sr. a fost şi actor şi a regizat câteva filme care au devenit de referinţă, notează News.ro. „Putney Swope” (1969) a fost ales de New York Magazineîntre cele mai bune zece filme ale anului. Robert Downey Sr. a jucat în filme ca „Boogie Nights” (1997), „Magnolia” (1999) şi „The Family Man” (2000). A prosperat în zona cinema-ului de autor în anii 1970, cu lucrări ca „Pound”, în care oamenii jucau rolul câinilor care aşteaptă să fie adoptaţi. „Greaser’s Palace” (1972) a fost o repunere în scenă scandaloasă a vieţii lui Hristos în stilul spaghetti western, iar revista Time a listat filmul între cele mai bune zece ale anului.

Robert Downey Sr. a fost căsătorit de trei ori

Tot în anii 1970, a lucrat la New York Public Theatre. A semnat, între altele, filme ca „Up the Academy”, „America” şi „Hugo Pool”. Cel mai recent lungmetraj regizat de el a fost documentarul „Rittenhouse Square” (2005). Robert Downey Sr. a fost căsătorit de trei ori: între anii 1962 şi 1982, cu Elsie Ann Ford, în 1991 - 1994, cu Laura Ernst. Primul dintre aceste mariaje s-a încheiat cu divorţ, iar al doilea, cu moartea lui Ernst. În 1998, s-a căsătorit cu scriitoarea Rosemary Rogers. El a avut doi copii cu Ford, pe actorul Robert Downey Jr. şi pe Allyson Downey.

Citește și:

Şi-a moştenit tatăl! Fiul lui Robert Downey Jr., arestat pentru posesie de cocaină

Robert Downey Jr. a făcut dintr-un rol 80 milioane $

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net