Actorul englez Ben Cross, cunoscut pentru rolul din «Chariots of Fire», a murit la 72 de ani

Ultima actualizare:

    Actorul Ben Cross s-a stins din viațăFoto Getty Images
Actorul Ben Cross s-a stins din viațăFoto Getty Images

Actorul englez Ben Cross, cunoscut pentru rolul din „Chariots of Fire”, a murit la vârsta de 72 de ani, a anunţat reprezentantul lui, care a precizat că decesul a fost neaşteptat, după o scurtă perioadă în care a fost bolnav.

Cross, care a murit în Viena (Austria), încheiase recent filmările pentru filmul horror „The Devil's Light”, iar anul acesta va putea fi văzut în rol principal în drama romantică „Last Letter From Your Lover”.

Născut Harry Bernard Cross, în Londra, într-o familie catolică, el a urmat cursurile Royal Academy of Dramatic Arts (Rada). După câteva roluri în teatru, a debutat în film în 1977, cu un rol secundar în „A Bridge Too Far”, în care au jucat Sean Connery şi Michael Caine.

În acelaşi an a devenit membru al Royal Shakespeare Company, înainte de a deveni cunoscut pentru rolul Billy Flynn din versiunea din 1978 a spectacolului „Chicago”. 

A obţinut rolul principal în „Chariots Of Fire” (1981), regizat de Hugh Hudson, lungmetraj premiat cu patru trofee Oscar, inclusiv desemnat cel mai bun film, potrivit news.ro.

Cross a jucat rolul atletului Harold Abrahams în filmul bazat pe povestea adevărată a doi alergători britanici la Jocurile Olimpice din 1924.

El a mai jucat, între altele, în „First Knight” (1995), „Nuremberg: Nazis on Trial” (2006), „Star Trek” (2009) şi „Banshee” (2013).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
dan bordeianu si adela popescu jpg
madalina ghenea jpg
dem rădulescu webp
shakira getty jpg
banner Alexandra Ungureanu si Sanziana Negru png
1 mihaela bilic alimentatie in post jpg jpeg
dan negru facebook jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net