Actrița Cicely Tyson, figură a Brodway-ului, a murit la 96 de ani. A avut o carieră de 7 decenii în teatru și film


    Actriţa Cicely Tyson a murit la vârsta de 96 de aniFoto: AFP
Actriţa Cicely Tyson a murit la vârsta de 96 de aniFoto: AFP

Actriţa Cicely Tyson, simbol pentru două generaţii de actriţe afro-americane şi figură a Broadway-ului, a murit joi la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut de către agentul vedetei.

Cicely Tyson, a cărei carieră se întinde pe parcursul a 70 de ani, a fost cunoscută marelui public pentru nominalizarea la Oscar în "Sounder" în 1973. Joi, 28 ianuarie, agentul acesteia a anunțat decesul actriței care ajunsese la vârsta de 96 de ani. 

"Cu tristeţe, familia domnişoarei Cicely Tyson a anunţat decesul ei liniştit în această după-amiază", a declarat managerul ei, Larry Thompson, într-un comunicat pentru AFP, fără a preciza cauza morţii. 

Tyson şi-a făcut debutul în film cu un rol mic în "Twelve Angry Men" (1957) şi debutul formal în filmul lui Sidney Poitier din 1959 "Odds Against Tomorrow", urmat de "The Comedians", "The Last Angry Man", "A Man Called Adam" şi "The Heart Is a Lonely Hunter". 

Actriţa a câştigat mai multe premii Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru televiziunea americană, precum şi un Tony, care i-a recompensat prestaţiile teatrale. Tyson a jucat în peste 90 de programe de televiziune şi seriale începând cu anii 1950. A făcut parte din distribuţiile „East Side/West Side”, „Gunsmoke”, „The Autobiography of Miss Jane Pittman”, „Roots”, „A Lesson Before Dying”, „The Trip to Bountiful”, „House of Cards”, „How to Get Away With Murder” şi „Madam Secretary”.   

În 2018, ea a primit un Oscar de onoare pentru întreaga carieră şi pentru ceea ce reprezintă pentru artiştii de culoare. Este o regină pentru noi toţi, afro-americanii", a subliniat atunci actorul şi regizorul Tyler Perry. "A fost nevoită să lucreze de zece ori mai greu, pentru a fi plătită de 100 de ori mai puţin" pentru că a fost o femeie de culoare, a declarat el.   

Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
dani otil si razvan simion
cub vica blochina png
anca turcasiu si loredana groza jpg
Michael Klein, Facebook jpg
cub mircea bravo png
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image
image
image
image
image
image
baza stanga foto 1 (profimedia) jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
Jennifer Lopez jpg
anca turcasiu si loredana groza jpg
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
Doc Foto Pro TV jpg