Berlinala 2022. Isabelle Huppert, Ursul de Aur pentru întreaga activitate

Berlinala 2022: Legendara actriţa franceză Isabelle Huppert (68 de ani), cunoscută din filme precum «Elle» şi «Sauve qui peut (la vie)», va fi distinsă la ediţia de anul viitor a Festivalului de Film de la Berlin cu Ursul de Aur onorific pentru întreaga sa activitate.

Berlinala 2022. Isabelle Huppert va primi Ursul de Aur onorofici Foto: Getty Images
Berlinala 2022. Isabelle Huppert va primi Ursul de Aur onorofici Foto: Getty Images

Sunt anunțate momente emoționante pentru îndrăgita actriță! Isabella Huppert, care a lucrat de-a lungul carierei cu cineaşti precum Claude Goretta, Jean-Luc Godard, Claude Chabrol, Michael Haneke şi Paul Verhoeven, va fi şi subiectul unei retrospective la cea de-a 72-a ediţie a festivalului. Berlinala 2022 a fost programată să aibă  între 10 şi 20 februarie, anul viitor.

Isabelle Huppert a fost de două ori premiată la Cannes

Isabelle este una dintrel cele mai îndrăgite actrițe de origine franceză Foto: Getty Images
Isabelle este una dintrel cele mai îndrăgite actrițe de origine franceză Foto: Getty Images

Ea a mai fost nominalizată la Oscar pentru rolul din «Elle», film regizat de Verhoeven, şi a fost de două ori premiată la Cannes pentru interpretare. Acum, starul  va primi trofeul onorific în cadrul unei gale programate pentru 15 februarie.

Tot la Berlinala 2022 va avea loc şi premiera celui mai recent film în care a jucat Isabelle Huppert, „About Joan/ Joan Verra”, regizat de Laurent Larivière, potrivit news.ro.

«Suntem mândri să o primim pe Isabelle Huppert din nou la festival”, au transmis directorii Berlinalei, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian. „Ursul de Aur onorific pare să fie o evoluţie naturală într-o carieră fără egal, având în vedere că Isabelle Huppert este unul dintre puţinii artişti recompensaţi cu trofee pentru interpretare la toate festivalurile majore», au anunțat reprezentanții festivalului.

Berlinala 2022 a inclus în program o serie de proiecţii ale unor filme din cariera de peste 50 de ani a actriței franceze, inclusiv drama: „The Lacemaker/ La dentellière” (1977), de Claude Goretta, „Every Man for Himself/ Sauve qui peut (la vie)” (1980), de Jean-Luc Godard, „La Cérémonie” (1995), de Claude Chabrol, „The Piano Teacher/ La pianiste” (2001), de Michael Haneke, „8 Women/ 8 Femmes” (2002), de François Ozon, „Elle” (2016), de Paul Verhoeven, şi „Things to Come/ L'avenir” (2016), de Mia Hansen-Løve.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net