Blestemul familiei Grimaldi. De ce nu poate fi fericită Charlene de Monaco cu prințul Albert

30 noiembrie 2021
article img
Charlene și prințul Albert s-au căsătorit în urmă cu zece anifoto: Getty Images

Nefericirea prințesei Charlene de Monaco este doar ultima picătură care a umplut paharul destinului familiei Grimaldi. Pare că mariajul frumoase înotătoare sud-africane cu prințul Albert, început în lacrimi în urmă cu 10 ani, stă sub semnul unui blestem care apasă familia Grimaldi încă din secolul al XIII-lea.

Charlene se reface în aceste zile într-o instituție medicală, departe de Monaco, fără ca prințul Albert să fi oferit informații clare despre afecțiunea care a a făcut-o pe prințesă să slăbească drastic. Prilej pentru jurnaliști să readucă în actualitate povestea blestemului care apasă de câteva secole asupra familiei Grimaldi.

”Niciun Grimaldi nu va avea o căsnicie fericită”, sună blestemul aruncat de o tânără asupra clanului condus de Rainier I, în secolul al XIII-lea. Opt sute de ani mai târziu, blestemul pare să se împlinească. Tot mai multe zvonuri circulă zilele acestea despre un divorț iminent între Charlene și prințul Albert.

Prințesa în vârstă de 43 de ani, internată recent într-o instituție spcializată, nu a mai participat de nouă luni la un eveniment oficial în principat. Charlene a plecat în martie în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile regelui poporului Zulu, și a revenit acasă abia în noimebrie. Oficial, sejurul ei în ațara natală s-a prelungit din cauza unei afecțiuni grave în sfera ORL.

Citește și:

Charlene de Monaco, în spital pentru că nu mai mănâncă și nu mai doarme. O susține un miliardar celebru

Infidelitățile prințului Albert

La mijlocul lunii iunie, palatul princiar anunța că Charlene de Monaco nu va sărăbători cei 10 ani de căsnicie cu Albert II. O lună mai târziu, în presă se scria despre un divorț iminent. Demersurile întreprinse în toamna anului 2020 de o braziliancă în vârstă de 34 de ani, pentru recunoașterea paternității fiicei ei în vârstă de 16 ani, ar fi reprezentat o lovitură prea puternică pentru Charlene. Mai cu seamă că această presupusă infidelitate a lui Albert ar fi survenit chiar la începutul relației lor.

Citește și:

Operații estetice sau o boală gravă? Cele mai neliniștitoare scenarii cu privire la Charlene de Monaco

Blestemul familiei Grimaldi. Rainier I și acuzațiile de răpire

În luna august, revista spaniolă Vanidades a readus în discuție blestemul lansat de o tânără flamandă asupra dinastiei lui Rainier I, în secolulul al XIII-lea. Se pare că Rainier I, fascinat de frumusețea acestei tinere, ar fi răpit-o, de unde și blestemul ca nimeni din această familie să nu cunoască vreodată fericirea conjugală.

Concidență sau nu, clanul Grimaldi nu și-a mai găsit de atunci fericirea în plan personal.

Blestemul familiei Grimaldi. Evadarea soției lui Albert I, Lady Mary Victoria

Albert I de Monaco s-a căsătorit cu Lady Mary Victoria, o verișoară îndepărtată a lui Napoleon III, în 1869. Prințesa, la vremea aceea în vârstă de 19 mani, rămâne însărcinată la scurt timp după nuntă. Un an mai târziu, fuge din palat, acuzând lipsa de atenție a soțului ei. Nici fiul lor nu a avut mai mult noroc în dragoste. Louis II a avut un copil nelegitim, din relația cu dansatoarea de cabaret Marie Juliette Louvet, iar acest copil – o fiică pe nume Charlotte – a devenit moștenitoarea tronului pentru că soția prințului nu a putut avea copii.

Nici Charlotte nu a cunoscut însă fericirea conjugală. Căsătorită timp de zece ani cu contele Pierre de Polignac, ea a descoperit în cele din urmă că acesta era homosexual. Cuplul a divorțat în 1930.

Blestemul familiei Grimaldi. Grace Kelly și prințul Rainier

Fosta actriță Grace Kelly, căsătorită cu prințul Rainier, a avut o viață nefericită la palat, copleșită de nenumăratele infidelități la suveranului, dar și de regretul de a fi renuțat la cariera de actriță. Grace Kelly și-a găsit sfârșitul în mod tragic, în 1982, într-un accident de mașină.

article img
Fosta actriță Grace kelly a fost foarte nefericită alături de prințul Rainierfoto: Getty Images

Viața sentimentală a Stephanie, fiica lui Grace Kelly, a ținut mult timp prima pagină a ziarelor. În 1991, tânăra s-a implicat într-o relație cu fosta ei gardă de corp, Daniel Ducruet. Cuplul a avut doi copii, Louis și Pauline, înainte de a ajunge în fața altarului, în 1995. Un an mai târziu, cei doi s-au despărțit, pe fondul unor acuzații de adulter. În 1998, Stephanie de Monaco a adus-o pe lume pe Camille, fiica ei din relația cu ofițerul de securitate Jean-Raymond Gottlieb. În 2003, Stephanie s-a căsătorit cu Adans Lopez Peres, un acrobat portughez, de care a divorțat însă una an mai târziu.

article img
Stepahnie de Monaco, alături de fiicele ei, Camille și Paulinefoto: Getty Images

Blestemul familiei Grimaldi. Dispariția lui Stefano Casiraghi

Caroline, sora mai mare a lui Stephanie, a avut și ea parte de o viața amoroasă complicată. În 1978, Caroline s-a căsătorit cu francezul Philippe Junot, în ciuda protestelor părinților. Doi ani mai târziu, cuplul a divorțat. În 1983, fiica lui Grace Kelly s-a măritat cu Stefano Casiraghi, moștenitorul unui om de afaceri italian. Cei doi au adus pe lume trei copii, Andrea, Pierre și Charlotte. Din nefericire, în 1990, Stefano și-a pierdut viața într-un accident de barcă.

article img
Caroline de Monaco, alături de prințul Albert și de fiica ei, Charlottefoto: Getty Images

În prezent, Caroline de Monaco este despărțită cu prințul Ernest-Auguste de Hanovra, cu care s-a căsătorit în 1999 și cu care are o fiică, prințesa Alexandra.

Și de parcă toate acestea nu erau de ajuns, Albert II, fratele lui Caroline și al lui Stephanie, face acum toate eforturile pentru a salva imaginea căsniciei sale cu Charlene, la zece ani de la o nuntă udată din plin cu lacrimile prințesei.