Cântăreaţa Taylor Swift, dată în judecată pentru versurile unei piese

Ultima actualizare:

La 31 de ani, solista americană Taylor Swift este campioană la premii și hit-uri, însă iată că necazurile nu o ocolesc nici măcar pe ea. Recent se confruntă cu cea mai rușinoasă acuzație pentru un artist: furtul intelectual. Taylor e acuzată că a plagiat versurile piesei „Shake It Off” de la o piesă a grupului 3LW. Artista va trebui să se prezinte în faţa unui juriu pentru a-şi susţine nevinovăţia. 

Taylor Swift este acuzată că a plagiat versurile piesei „Shake It Off”
Taylor Swift este acuzată că a plagiat versurile piesei „Shake It Off”

Un judecător a refuzat cererea lui Swift de a respinge cazul, motivând că un juriu va decide dacă piesa ei de succes din anul 2014 a copiat melodia „Playas Gon' Play”, lansată în 2001 de trupa americană de fete 3LW. Ambele melodii cuprind variaţii ale versurilor „players gonna play" şi „haters gonna hate".

Judecătorul respinsese anterior cazul, spunând că versurile sunt „prea banale” pentru a intra sub incidenţa drepturilor de autor. În decizia iniţială, judecătorul Michael W Fitzgerald a semnalat alte 13 cântece care cuprind versuri similare, inclusiv „Playa Hater” al lui Notorious B.I.G. şi „Dreams” al grupului Fleetwood Mac.

„Shake It Off”, cel mai bine vândut single din cariera lui Taylor Swift

Totuşi, compozitorii Sean Hall (care a mai colaborat cu Justin Bieber şi Maroon 5) şi Nathan Butler (care a mai lucrat cu Backstreet Boys şi Luther Vandross) au făcut apel la această hotărâre şi o curte federală a schimbat decizia. Astfel, cazul a revenit la judecătorul Fitzgerald. Taylor Swift a cerut o judecată preliminară, o decizie imediată că ea nu a încălcat drepturile de autor, însă joi acesta a refuzat.

„Playas Gon' Play” nu a fost un mare succes pentru 3LW. Pentru Swift, „Shake It Off” este cel mai bine vândut single din carieră, clasat şi pe primul loc în topul american Billboard Hot 100. O dată pentru începerea procesului urmează să fie anunţată.

Taylor Swift, o adevărată industrie muzicală

Acuzațiile sunt cu atât mai surprinzătoare, cu cât Swift este recunoscută pentru faptul că își scrie singură versurile, de cele mai multe ori inspirate din viața sa personală. De altfel, relațiile ei amoroase, scurte și multe, sunt sursa de inspirație pentru cele mai multe piese lansate. Artista s-a întâlnit cu nume mari din industria de la Hollywood, precum: Joe Jonas, Harry Styles, Jake Gyllenhaal, Calvin Harris sau Tom Hiddleston. Swift este una dintre cele mai bine cotate soliste din istoria muzicii moderne. A vândut peste 114 de milioane de albume, deține 29 de recorduri Guiness și are în palmares 11 Premii Grammy.

image
image
image
image
image
image
Ramona Olaru jpeg
image png
dorian popa hp jpg
image png
colaj gina pistol  irina fodor png
iulia albu si mike instagram jpg
banner oana moșneagu vlad gherman png
banner gabriela cristea png