Cântăreţul Justin Bieber, diagnosticat cu boala Lyme

9 ianuarie 2020
article img
Justin Bieber a explicat pe Instagram motivul pentru care în ultima perioadă a suferit de acnee, oboseală și o stare generală de rău Foto: Profimedia

Justin Bieber a mărturisit recent că a fost diagnosticat cu boala Lyme. El a oferit, astfel, o explicație tuturor celor care îl bănuiau că, de fapt, ar avea probleme cu drogurile. Zvonurile au apărut după ce au fost date publicității mai multe fotografii în care vedeta arată foarte rău, are chipul obosit, apare cu pete pe piele și acnee pronunțată.

„Au fost câţiva ani grei”, a scris Bieber pe contul său de Instagram, cont urmărit de peste 125 de milioane de utilizatori. Artistul, în vârstă de 25 de ani, a precizat că, de ceva vreme, în mediul online și mai ales pe rețelele de socializare internauții speculau faptul că ar avea probleme cu consumul de droguri. Prin urmare, a fost nevoit să ofere o explicație: „Oamenii nu şi-au dat seama că am fost recent diagnosticat cu Lyme”. Coșurile pronunțate, acneea care i-a invadat tenul și petele prezente pe piele s-au numărat printre simptomele acestei cumplite boli, pe care a contactat-o în urma unei mușcături de căpușă. Bieber a adăugat că a suferit şi de o infecţie virală – mononucleoză – o infecție cronică și severă care i-a afectat pielea, funcţionarea creierului, energia şi starea generală de sănătate.

Justin Bieber, diagnosticat cu boala Lyme: „Primesc tratamentul potrivit”

Cântăreţul a spus că primeşte „tratamentul potrivit” pentru a combate boala Lyme şi că mai multe detalii vor fi dezvăluite într-un documentar pe YouTube despre viaţa lui, care urmează să fie lansat în curând.

Boala Lyme este o infecţie bacteriană cauzată de căpuşe. Urticaria, dureri musculare şi oboseala se numără printre simptomele care apar de obicei la 3 săptămâni după ciupitură. Boala nu este transmisibilă, iar cei mai mulţi dintre oamenii care urmează un tratament de trei săptămâni cu antibiotic îşi revin complet. Însă, în cazul unora, simptomele apar pe parcursul mai multor ani. Nu există un tratament prestabilit. 

Ce este boala Lyme

Boala Lyme este cauzată de bacteria Borrelia Burgdorferi şi se transmite la oameni prin înţepătura de căpuşă. Printre simptome se numără febră, durere de cap, iritaţie pe piele în jurul înţepăturii. Dacă nu este tratată, infecţia se poate răspândi la articulaţii, inimă sau sistemul nervos central. Majoritatea cazurilor de Lyme se tratează cu antibiotice.

Justin Bieber, care a fost diagnosticat cu boala Lyme de mai multă vreme, speră ca tratamentul medicamentos pe care îl urmează să-și facă efectul și să-i redea sănătatea.