Cât îi costă Jeremy Clarkson pe cei de la BBC? Postul britanic poate pierde 67 de milioane de lire anual

Ultima actualizare:

    Jeremy Clarkson râde de şefii BBCFoto The Telegraph
Jeremy Clarkson râde de şefii BBCFoto The Telegraph

Radiodifuzorul public britanic (BBC) va avea pierderi estimate la 67 de milioane de lire sterline pe an dacă va renunţa definitiv la Jeremy Clarkson, starul show-ului "Top Gear", care a fost suspendat recent ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu un producător.

Jeremy Clarkson a fost suspendat pe 10 martie de la cârma emisiunii "Top Gear", după ce a fost acuzat că l-ar fi lovit cu pumnul pe Oisin Tymon, un membru al echipei de producţie. Totodată, BBC a anunţat la momentul respectiv că a demarat o anchetă în legătură cu acest incident. Costurile renunţării la Jeremy Clarkson ar putea fi însă foarte mari pentru BBC, "Top Gear" fiind unul dintre cele mai de succes programe ale radiodifuzorului public britanic şi unul dintre cele mai vândute show-uri ale acestuia la nivel internaţional.

BBC Worldwide, "braţul comercial" al corporaţiei BBC, câştigă o sumă estimată la 50 de milioane de lire sterline pe an din vânzarea drepturilor de difuzare ale show-ului "Top Gear", la nivel internaţional. Acest show este difuzat în 214 ţări din lume (inclusiv în România, n.r.), potrivit dailymail.co.uk.

În plus, BBC Worldwide câştigă milioane de lire sterline din revista Top Gear, care este editată de asemenea în mai multe ţări din lume, dar şi din show-uri live care folosesc brandul "Top Gear" şi care sunt realizate atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate. Acestora li se adaugă vânzările de DVD-uri care folosesc de asemenea brandul "Top Gear".

Revista Top Gear, cu un tiraj global de 1,7 milioane de copii, aduce BBC Worldwide venituri estimate la 7,4 milioane de lire sterline - fără a include veniturile din publicitate şi costurile pentru producţie şi distribuţie a acestei publicaţii. De asemenea, cele 14 show-uri live "Top Gear" programate anul acesta în Marea Britanie vor atrage venituri estimate la 7,35 milioane de lire sterline din vânzarea de bilete.

Pe de altă parte, DVD-ul "Top Gear Perfect Road Trip 2", care a fost lansat anul trecut de Crăciun, a fost cel mai bine vândut din Marea Britanie la momentul respectiv, 272.000 de copii ale acestuia fiind epuizate în trei luni, atrăgând venituri de 2,17 milioane de lire sterline.

Jeremy Clarkson, în vârstă de 54 de ani, este celebru pentru remarcile sale explicite şi atitudinea acerbă împotriva conceptului de "corectitudine politică".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
image
actualitate.net
image
actualitate.net