Cazul lui Tupac Shakur se complică și mai mult, după 27 de ani de la moartea acestuia. Ce le-a spus presupusul criminal judecătorilor
Fostul lider al unei unei bande de gangsteri din SUA anilor 90, Duane Davis, acuzat de curând că ar fi orchestrat asasinatul celebrului rapper, Tupac Shakur, de acum 27 de ani, nu a recunoscut în fața justiției crima.
Cunoscut sub numele de „Keefe D”, Duane Davis s-a lăudat că a fost „comandantul” operaţiunii de ucidere a lui Tupac Shakur comisă pe 7 septembrie 1996, deși nu el a apăsat pe trăgaci. Cu toate acestea, el a pledat nevinovat.
Davis, cunoscut sub numele de „Keefe D”, a fost acuzat de crimă în septembrie, deşi nu el a fost cel care a ţinut arma în timpul asasinatului comis la 7 septembrie 1996.
Davis fost implicat, dar nu a tras gloanțele care l-au ucis pe Tupac Shakur
Acum în vârstă de 60 de ani, „Keefe D” a recunoscut de mult timp implicarea sa în asasinatul din 1996. Concret, Davis s-a lăudat că a fost „șeful” operațiunii de „eliminare” a celebrului artist american, care avea la momentul respectiv 26 de ani.
Totuși, Duane Davis a pledat „nevinovat” la acuzaţia de crimă. Conform legii din Nevada, oricine promovează sau participă la crimă, chiar şi indirect, poate fi acuzat de crimă. Tupac Shakur era un superstar la momentul crimei.
Era angajat al casei de discuri Death Row Records, asociată la acea vreme cu banda din Los Angeles Mob Piru, care era de mult timp în război cu banda South Side Compton Crips a lui Duane Davis.
Procurorii au explicat luna trecută că procuratura bănuia de mult timp că „Keefe D” era implicat în crimă, dar nu avea suficiente dovezi pentru a-l acuza.
Dar, situația s-a lămurit atunci când Davis, ultimul supraviețuitor al echipei care l-a executat pe Tupac Shakur, a publicat o autobiografie şi a vorbit despre crimă la televiziune.
Shakur este unul dintre cei mai vânduti artiști de muzică din toate timpurile. El a vândut peste 75 de milioane de discuri în întreaga lume, iar în 2002, a fost introdus în sala de renume a Hip-Hop Hall of Fame.
În 2003, Universitatea Harvard a sponsorizat un simpozion academic intitulat „All Eyez on Me: Tupac Shakur and the Search for the Modern Folk Hero”.