Ce este degenerescența musculară, afecțiunea de care suferă Celine Dion

Ultima actualizare:

    Celine Dion ar suferi de o boală degenerativăFOTO: Facebook/ Celine Dion
Celine Dion ar suferi de o boală degenerativăFOTO: Facebook/ Celine Dion

De origine genetică, această afecțiune poate apărea în orice moment al vieții. În copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin dificultatea progresivă și apoi absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor. Ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare.

Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com.

Vedeta Celine Dion ar suferi de această maladie, conform legossip.net. Conform unui comunicat de presă, citat de breakinglatest, se vorbește despre „Spasme musculare severe și persistente” , dar nu au fost dezvăluite alte detalii. Totuși, acest lucru confirmă îngrijorările pe care mulți fani le-au avut cu privire la starea lui de sănătate de ceva timp .

Cum se manifestă degenerescența musculară

Degenerarea musculară poate apărea la orice vârstă. Se caracterizează prin slăbiciune progresivă a mușchilor corpului. Aceștia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-și astfel volumul și forța... Persoana afectată își pierde apoi capacitatea de a efectua mișcări, apoi de a se mișca.

Pot fi afectați și alți mușchi, cum ar fi inima, rezultând complicații cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta.

Aceste afecțiuni sunt rare. Unele studii estimează că aproximativ 1 din 3.500 de oameni le au . Dar pot afecta pe oricine și pot apărea la orice vârstă. Acestea sunt boli genetice , adică se datorează unei anomalii sau mutației unei gene necesare bunei funcționări a mușchilor precum și dezvoltării acestora. Când această genă este mutată, mușchii nu se mai pot contracta normal, își pierd vigoarea și degenerează.

Afecțiunea este răspândită recesiv. Și anume atunci când ambii părinți sunt purtători ai genei anormale, dar boala nu se manifestă la ei. Atunci când copilul moștenește atât gena anormală de la tatăl său, cât și cea a mamei sale, dezvoltă boala. Se pare că și mama lui Celine Dion a suferit de o astfel de maladie care a făcut-o să își piardă vederea.

Degenerescența musculară: cum să o diagnosticăm?

În absența unei posibile remedii a degenerescendenței musculare, este posibilă atenuarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții pacienților prin diverse metode.  Când apare la vârsta adultă, această afecțiune poate, în câțiva ani, chiar zece ani, aduce persoana la o dependență fizică totală. Pentru că, în ciuda tuturor terapiilor posibile capabile să amelioreze disconfortul, durerile articulațiilor care se rigidizează și să păstreze flexibilitatea mușchilor neafectați, este clar că nimic nu poate regenera un mușchi odată ce boala a provocat degenerarea neuronilor care îl controlează.

De asemenea, o victimă în vârstă a degenerescenței musculare va avea nevoie constant de ajutor și asistență în toate gesturile vieții de zi cu zi.

Putem ameliora sau vindeca degenerescența musculară?

În prezent, nu există un tratament eficient pentru această boală  caracterizată prin slăbiciune extremă a mușchilor, incapacitatea progresivă de mișcare și deformarea articulațiilor. Cu toate acestea, pe de o parte, cercetarea medicală avansează în mod constant, iar pe de altă parte, sesiunile regulate de fizioterapie și reabilitare ortopedică oferă alinare persoanelor cu viața de zi cu zi.

Cum să menții sănătatea mușchilor

Deși nu există cu adevărat un remediu pentru degenerarea musculară, există câteva lucruri simple pe care le puteți face pentru a ajuta la menținerea mușchilor puternici și sănătoși:

  • Exerseaza in fiecare zi. Cel mai bun mod de a contracara slăbirea progresivă a mușchilor tăi este să... folosești desigur! Activitatea fizică de intensitate scăzută și întinderea vă vor ajuta la stimularea corpului și la construirea mușchilor într-un mod natural.
  • Consumati mai multe alimente bogate în vitaminele E și D . Dacă suferiți de  degenerare musculară , trebuie să mâncați mai mult somon, sardine, creveți, brânză, ouă, migdale, avocado, broccoli și ulei de măsline.
  • Utilizați pudră de turmeric pentru gătit. Acest condiment indian antic are o componentă puternică numită curcumină, care poate fi de mare ajutor dacă doriți să preveniți și să tratați oboseala musculară.
  • Bea ceai verde în loc de alte băuturi. Potrivit unor studii , consumul a aproximativ 7 căni de ceai verde pe zi poate ajuta la încetinirea deteriorării țesutului muscular, deoarece combate stresul oxidativ din mușchii activi.
  • Adăugați bicarbonat de sodiu în baie. Datorită naturii sale alcaline, această substanță vă poate proteja mușchii și vă permite să puneți capăt durerilor și inflamațiilor musculare.
  • Dacă observați în sine oricare dintre aceste simptome, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să consultați un specialist.

Citește și:

Vești tot mai rele despre Céline Dion! A slăbit atât de mult pentru că e bolnavă?

Celine Dion, mai obosită ca oricând! După ce a slăbit drastic a purtat o ţinută transparentă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Anamaria Prodan
Banner Annes
image png
Andreea Mantea Casa iubirii  jpg
marina voica jpeg
banner dan helciug png
  Alina Laufer se simte arestată la domiciliu
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net