Ce mâncau la micul dejun personalităţile lumii: de la ouă crude, la whisky şi trabuc

Ultima actualizare:

    Premierul britanic Sir Winston Churchill a înţeles importanţa unui mic dejun copios @shutterstock
Premierul britanic Sir Winston Churchill a înţeles importanţa unui mic dejun copios @shutterstock

Beneficiile micului dejun sunt cunoscute de toată lumea: nu numai că primim energia pentru a face faţă îndatoririlor zilnice, dar, o masă bună, ne şi binedispune pentru întreaga zi. Dacă obişnuieşti să-ţi începi ziua cu o masă calitativă şi săţioasă, bine faci. E ceea ce făceau şi unii dintre cei mai cunoscuţi şi importanţi oameni din lume.

Multe dintre personalităţile planetei - politicieni, artişti, oameni de ştiinţă – îşi luau energia din cea mai importantă masă a zilei: micul dejun. Iar productivitatea şi creativitatea lor sunt argumentele pentru importanţa acestei mese. În ceea ce priveşte preferinţele lor culinare, acestea erau departe de a fi plictisitoare.

Victor Hugo - ouă crude

În anii în care a trăit în exil pe insula Guernsey, Victor Hugo a găsit inspiraţie pentru unele dintre cele mai icunoscute romane ale sale, inclusiv „Mizerabilii“. Autorul francez avea o rutină în timp ce locuia pe insulă: se trezea la răsăritul soarelui şi lua un mic dejun format din două ouă crude şi o ceaşcă de cafea rece, înainte de a începe să lucreze.

Citește aici continuarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner cristina cioran png
Andeea Marin și Violeta jpg
banner medana oprea jpg
oana pellea jpg
banner marina almasan jpg
image jpeg
image png
Elena Gheorghe Cornel Ene și copiii lor Nicholas și Amelie 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net