Ce regretă Julio Iglesias că nu mai poate face în România

Julio Iglesias la puţin timp după debutul artistic
Julio Iglesias la puţin timp după debutul artistic

Artistul spaniol a vorbit în cadrul unui interviu despre regretele pe care le are legate de România. Deşi a avut multe concerte de-a lungul carierei sale impresionante, în România, Julio nu uită debutul său din 1969 de pe scena festivalului Cerbul de Aur şi regretă că acest simbol naţional al românilor nu se mai desfăşoară din motive financiare.

"Sunt nerăbdător să mă întorc în România pentru că fiecare întâlnire cu publicul este caldă. Voi cânta ceea ce oamenii îmi vor cere, piese care, de-a lungul anilor, mi-au adus bucuria de a simţi că spectatorii se emoţionează la auzul lor. Vor fi şi câteva surprize, dar aş prefera să păstrăm suspansul. Am avut ocazia să cânt în Romania, mai precis la Bucureşti, doi ani la rând, în 2012 şi 2013, şi de fiecare dată am observat o schimbare în bine. Oraşul are multe clădiri frumoase, care au început să fie restaurate şi puse cu adevărat în valoare. Aveţi cu ce vă mândri. De fiecare dată când vin, sunt impresionat în primul rând de căldura sufletească a oamenilor. Ca latini, avem multe trăsături comune şi asta se simte încă de la primul contact cu publicul. Legat de "Cerbul de Aur" din 1969, îmi aduc aminte că mi-a plăcut mult Braşovul, deşi era foarte frig, sau cel puţin aşa mi s-a părut mie, care nu eram obişnuit cu iernile de aici. Alte oraşe româneşti de care îmi aduc aminte cu drag sunt Sibiu, Cluj, Timişoara, Constanţa… "Cerbul de Aur" era un festival internaţional cu tradiţie. Este, într-adevăr, păcat că nu se mai poate organiza din motive financiare. Din păcate, lipsa banilor afectează inclusiv domeniul cultural", a declarat Julio pentru ziarulring.ro.

Julio este unul dintre cei mai respectaţi artişti spanioli
Julio este unul dintre cei mai respectaţi artişti spanioli

În anul 1970 aţi reprezentat Spania la Eurovision. V-a mai tentat de atunci să participaţi?

A fost o onoare să fiu desemnat reprezentantul ţării mele la Eurovision. Îmi amintesc că am avut mari emoţii. Eram la început de carieră… Nu am câştigat, dar am avut bucuria de a afla că piesa "Gwendolyne", cu care am participat şi care îi era dedicată unei iubiri neîmplinite din tinereţe, a fost cel mai difuzat cântec la posturile de radio, în acel an.

Ce artist de la Eurovison v-a impresionat până acum?

ABBA, Celine Dion.

Aţi cochetat şi cu fotbalul... Aveţi vreun regret că nu aţi continuat? (dacă nu ar fi avut loc acel accident) Ce amintiri vă leagă de acest sport? Viaţa a fost foarte generoasă cu mine; nu ar fi just să am regrete. După accidentul de trafic de la 20 de ani, am avut şansa de a mă recupera, după un an şi jumătate în care nu mi-am simţit picioarele deloc. Este adevărat, n-am mai putut reveni la echipa de juniori a lui Real Madrid, dar am fost norocos să descopăr muzica şi ea a devenit viaţa mea. Nu regret nimic.

Ce părere aveţi de excluderea Spaniei de la Campionatul Mondial?

Trebuie să învăţăm din greşeli şi să mergem mai departe. Este greu să fii cel mai bun, dar este şi mai greu să te menţii acolo, odată ajuns în top.


    Julio este unul dintre cei mai respectaţi artişti spanioliFOTO Facebook
Julio este unul dintre cei mai respectaţi artişti spanioliFOTO Facebook
oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
nunta insta jpg
cub claudia patrascanu png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
image
image
image
image
image
image
oana roman si marius elisei
FotoJet jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
Noah Cyrus jpg
Ben Affleck jpg
cub claudia patrascanu png