Charles Aznavour a murit la 94 de ani

Ultima actualizare:

    Charles Aznavour  a murit în somnFoto: GuliverGetty Images
Charles Aznavour a murit în somnFoto: GuliverGetty Images

Cântăreţul Charles Aznavour a murit în somn în noaptea de duminică spre luni. Legendarul artist francez de origine armeană s-a stins în locuinţa lui din Alpilles, sudul Franţei, la 94 de ani.

Charles Aznavour a murit tocmai după ce anunţase că e în plină formă şi se întoarce pe scenă. Decesul a survenit după un turneu în Japonia, unde şi-a anulat concertele fiindcă şi-a fracturat braţul. Cântăreţul mai căzuse în luna mai în casa lui din Mouriès, Bouches-du-Rhône, şi a văzut moartea cu ochii! S-a refăcut în urma accidentului şi se hotărâse să pornească într-un turneu mondial.  În ciuda vârstei înaintate, osul fisurat i sudase şi se simţea bine. Avea o stare de sănătate mulţumitoare şi a revenit deja pe scenă la 16 septembrie. În noiembrie avea în program să cânte din nou în Franţa, după care urma să urce pe scenă în Italia, Marea Britanie, Spania, Belgia, în cadrul unui turneu mondial. Într-un interviu acordat la canalul tv TF1, starul a povestit cât de mult se temea că va muri.

Charles Aznavour se temea de moarte

“Mă îngrozeşte ideea sfârşitului. Dacă aş putea să fac ceva ca să nu mai mor, aş fi mulţumit. Am dorit dintotdeauna să ajung la adânci bătrâneţi”, a spus faimosul cântăreţ supranumit “Frank Sinatra al Franţei”. Celebrul interpret a cântat şi la Bucureşti în urmă cu 2 ani. Soţia lui, Ulla Thorsell (77 de ani), i-a fost alături timp de 51 de ani. Fiica sa, Katia, şi nepoţii, îl ajutau pe marele artist  să nu-şi piardă veselia sa dintotdeauna şi pofta de viaţă. Aznavour spunea că datora longevitatea unei griji deosebite pe care a avut-o asupra modului de viaţă şi Ullei. În fiecare zi făcea aqua-jogging, circa 350 m. Aqua-jogging înseamnă jogging în apă şi se face într-un bazin suficient de adânc pentru ca picioarele să nu atingă fundul, purtând o centură pentru a împiedica trupul să se scufunde. Oricine poate să facă această alergare în apă, chiar şi cei care nu ştiu să înoate, susţinea Aznavour. “Nu iau decât două mese pe zi. Rareori mănânc seara”, dezvăluia cândva starul. Însă cel mai important secret al formei sale remarcabile era pasta de arahide. “Am înlocuit untul cu dulceaţă cu pasta de arahide. E foarte sănătoasă. Am citit că cine o consumă zilnic ajunge la 300 de ani. Mie îmi sunt suficienţi 299”, glume aartistul, care a lăsat în urmă o avere de peste 145 milioane €. 

Charles Aznavour a fost căsătorit de 3 ori

Charles Aznavour, pe numele adevărat Shahnourh Varinag Aznavourian, s-a născut la Paris la 22 mai 1924. Tatăl lui era cântăreţ, mama actriţă. Pe parcursul a 70 de ani de carieră, a compus peste 1.000 de cântece, dintre care numeroase hituri. A vândut peste 180 de milioane de discuri în lume. A fost căsătorit de 3 ori şi a avut 6 copii: Seda (71 de ani) şi Charles (66 de ani) din mariajul cu Micheline Rugel Fromentin, Patrick (mort în 1956 la 25 de ani), din mariajul cu Evelyn Plessis, şi Katia (49 de ani), Misha (47 de ani) şi Nicolas (41 de ani), născuţi de suedeza Ulla Thorsell.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
banner claudia patrascanu png
cub gabi badalau claudia patrascanu png
scena teatru jpg
brooks nader sports illustrated profimedia jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
ela craciun 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net