Cine sunt italienii care au câștigat Eurovision la 30 de ani după Toto Cotugno. Ce semnificație are numele trupei, Maneskin

maneskin 1 jpeg
Trupa Maneskin, din Italia, a câștigat Eurovision 2021foto: EBU / Andres Putting

Formaţia italiană Maneskin a fost declarată câştigătoarea celei de-a 65-a ediţii a concursului de muzică Eurovision, desfăşurat în Olanda, la Rotterdam, sâmbătă, 22 mai. Iată cine sunt artiștii care reușesc să ducă trofeul în Italia, după o pauză de 30 de ani! În 1990, Toto Cutugno a câştigat la Zagreb cu piesa "Insieme: 1992".

Grupul alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată, a avut o prestaţie puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil „garage rock“⁣, intitulată „⁣Zitti e buoni“⁣, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor. Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanţii Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată“⁣, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după victorie, citat de DPA.

 Cei patru membri Maneskin au fost colegi de liceu, scrie Adevarul.ro. În 2016 au decis să întemeieze o formaţie. Au devenit cunoscuţi un an mai târziu, când au participat la show-ul Italian de talente X Factor.  

Ce înseamnă Måneskin

Måneskin, al cărei nume este cuvântul danez pentru „lumina lunii“, este o formaţie rock din Roma, formată din Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe). Numele a fost ales la sugestia lui De Angelis, care este pe jumătate daneză: a fost rugată de colegi să ofere nişte variante de nume pentru trupă, în daneză, şi au ales în cele din urmă Måneskin, deşi numele nu are vreo simbolistică anume pentru membri grupului.

Citește povestea trupei și declarații, pe www.adevarul.ro 

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub andreea banica animat gif
7 front elvetianca pensiune jpg
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
taul mare rosia jpeg
conducta gaz gazoduct robinet
image
image
image
image
andreea esca si alexia eram
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
cub laura cosoi png
3 paula seling png png
cub ioana ginghină alexandru arsinel png