Cum ar fi fost „mama” Marilyn Monroe: căsnicii ratate şi sarcini pierdute

Ultima actualizare:
James Dougherty şi Marylin Monroe la nunta lor din 1942
James Dougherty şi Marylin Monroe la nunta lor din 1942

Marilyn Monroe a fost una dintre cele mai controversate vedete. Blondina a avut o viaţă agitată, fiind măritată de 3 ori, cu 3 bărbaţi diferiţi. Până la vârsta de 36 de ani, în 1962, Marilyn Monroe a suferit mai multe depresii şi a devenit dependentă de medicamente, pe fondul unei vieţi private nefericite.

Marilyn Monroe, pe numele său real Norma Jeane Baker, a murit din cauza unei supradoze de somnifere, la vârsta de 36 ani, în anul 1962. Chiar şi după moartea acesteia, Marilyn Monroe a reuşit să fie în centrul atenţiei. Aceasta a avut 3 căsnicii, mediatizate în timpul vieţii şi mai ales după moarte, potrivit nydailynews.com.

Cum ar fi fost destinul ei dacă ar fi avut un copil? Ar fi supravieţuit? Puţini ştiu că mariajul cu scriitorul Arthur Miller, care ar fi trebuit să o salveze, a împins-o pe marginea prăpastiei. Marilyn Monroe a devenit dependentă de medicamente şi avea perioade lungi de depresie, în condiţiile în care a pierdut două sarcini.

S-a măritat pentru prima oară, la 16 ani

Căsnicia cu Joe DiMaggio a durat doar 9 luni
Căsnicia cu Joe DiMaggio a durat doar 9 luni

James Dougherty, poliţistul din Los Angeles, a fost primul bărbat din viaţa Normei Jeane Baker, înainte ca aceasta să ia drumul Hollywood-ului şi să devină Marilyn Monroe. Blonda s-a măritat cu James în 1942, pe vremea când avea doar 16 ani. El avea 21 de ani şi era un bărbat impunător, atletic, iar Norma Jeane Baker, o frumuseţe din Los Angeles, de doar 16 ani. James Doughertyl şi Norma Jeane Baker s-au cununat civil şi religios în 1942, dar la scurt timp el s-a angajat în marina comercială. Au divorţat în 1946, când ea a devenit faimoasă. 

Dougherty a declarat că observase semne de instabilitate la soţia sa, însă crede că divorţul a fost provocat de felul diferit în care cei doi priveau viaţă: «Eu voiam o viaţă stabilă, pe când ea dorea să devină vedetă», a precizat acesta. Mai mult decât atât, cei de la Hollywood i-au spus că "nu poate fi măritată, nu poate avea copii, pentru că un sex-simbol nu are aşa ceva". Se pare că mariajul lui Marylin cu el a fost aranjat de nişte prieteni de familie şi de mătuşa acesteia, Ana Lower, care doreau să evite întoarcerea fetei la orfelinat. 

James Dougherty s-a recăsătorit apoi de două ori şi a avut 4 copii. Cea de-a două soţie a lui Dougherty i-a interzis să se uite la filmele cu Marilyn Monroe, fosta soţie. A refuzat ani în şir să vorbească despre perioada în care a fost soţul lui Marylin Monroe şi, abia după ce a divorţat a doua oară, s-a hotărât să dezvăluie publicului câte ceva. În 1997, Dougherty a scris chiar şi o carte intitulată "To Norma Jeane with Love, Jimmie", în care recunoştea că a urmărit cu interes cariera fostei sale soţii până în clipa în care aceasta a murit. Ba chiar a păstrat fotografia de la nunta lor care a avut loc în 1942. Acesta s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani, în august 2015, din cauza leucemiei.

Al doilea mariaj a durat doar 9 luni


    Căsnicia cu Joe DiMaggio a durat doar 9 luni foto: nydailynews.com
Căsnicia cu Joe DiMaggio a durat doar 9 luni foto: nydailynews.com

Relaţia cu jucătorul de baseball Joe DiMaggio a fost intens mediatizată la vremea aceea pentru că păreau un cuplu perfect: amândoi frumoşi şi celebri. S-au cunoscut în 1953, iar în 1954 ei s-au căsătorit civil, la San Francisco, numai că 9 luni mai târziu divorţau deja. Se pare că sportivul era destul de gelos: fiind prezent la filmările filmului “Şapte ani de căsnicie”, când Marilyn juca în celebra scenă în care i se ridică rochia, el a făcut o scenă şi s-a certat cu ea în public. Timp de două săptămâni, cuplul s-a ferit de ochii presei după care ea a anunţat despărţirea. Se pare că Joe DiMaggio a fost foarte afectat de separare, el încercând de mai multe ori să  o convingă pe Marilyn să se întoarcă la el. Divorţul a anunţat parcă începutul sfârşitului pentru ea. În 1955, Fox a scos-o din distribuţia a două filme după ce a absentat de la filmări. Cariera ei o luase pe o pantă descendentă din cauza stării sănătăţii ei şi din cauza faptului că refuză să coopereze cu echipa de producţie.

A încercat să devină femeie serioasă

Marylin Monroe şi al treilea soţ, Arthur Miller
Marylin Monroe şi al treilea soţ, Arthur Miller

În 1956, după nenumărate comedii şi roluri de blondă prostuţă, Marilyn a dovedit că poate juca şi într-o dramă. L-a luat de bărbat Arthur Miller, scriitor în vogă la acea vreme. S-au căsătorit la 29 iunie 1956, dar se ştiau din vedere de  5 ani şi de un an aveau deja o relaţie începută după divorţul ei de Joe di Maggio. Au făcut nunta departe de ochii presei, la New York. Catolică, ea s-a convertit la iudaism înainte de a se căsători cu Miller, evreu.

În timpul căsniciei cu Arthur, Marilyn a devenit tot mai dependentă de medicamente, asta şi din cauza celor 2 sarcini pe care le-a pierdut. Puţini au pariat pe căsnicia celor doi. Marilyn era extrem de capricioasă, pentru mulţi insuportabilă cu toanele ei, iar Arthur un tip matur, serios. Relaţia lor a fost tensionată, iar cinci ani mai târziu, cei doi au divorţat, în ianuarie 1961. Marilyn a continuat cu alcoolul, cu medicamentele şi cu o depresie tot mai accentuată. Despărţirea de Arthur Miller a lăsat un gol mai mare în viaţa ei decât ar fi crezut. Arthur Miller s-a stins din viaţă în anul 2005, la 80 de ani.

Pe lângă cei trei bărbaţi care i-au fost soţi, s-a zvonit că prin patul actriţei au mai trecut fraţii John şi Robert Kennedy şi Marlon Brando.

A murit în condiţii suspecte

Marilyn a fost găsită moartă în casa ei, la 5 august 1962, complet dezbrăcată, întinsă pe pat cu faţa în jos. Într-o mână, ţinea receptorul telefonului. La autopsie s-a constat că luase o doză prea mare din medicamentele prescrise de medici. Susţinători ai teoriei conspiraţiei cred că moartea ei nu a fost un accident sau o sinucidere, ci o crimă comandată de John sau Robert Kennedy sau chiar de CIA sau de Mafie.

Ani la rând, după moartea ei, fostul ei soţ Joe DiMaggio i-a lăsat de trei ori pe săptămâna buchete de trandafiri la mormânt. De altfel, în august 1962, aflând că starea ei se degrada rapid şi că avea un anturaj dubios, el a vrut să se recăsătorească cu ea.

Imagini neştiute cu Marylin Monroe

O serie de fotografii inedite au fost date publicităţii luna trecută. Acestea au fost realizate în anii 1949-1962 şi o înfăţişează pe Marilyn Monroe în ipostaze puţin cunoscute publicului larg.


    Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail


    Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail


    Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image png
film jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net