Cum arată legendarul regizor Franco Zeffirelli la 95 de ani


    Franco Zeffirelli are 95 de ani. Regizorul a fost fotografiat la muzeul din Florenţafoto: Hepta
Franco Zeffirelli are 95 de ani. Regizorul a fost fotografiat la muzeul din Florenţafoto: Hepta

Legendarul Franco Zeffirelli a împlinit anul acesta 95 de ani. Regizorul nominalizat de două ori la Oscar a fost fotografiat zielele trecute în Florenţa, Italia, la muzeul care îi este dedicat.

Franco Zeffirelli, pe numele său adevărat Gainfranco Corsi Zeffirelli, s-a născut la 12 februarie 1923 la Florenţa, fiind cunoscut pentru spectacolele de operă şi pentru adaptările cinematografice ale unor opere de Shakespeare. De departe, cel mai mare succes este însă producţia “Iisus din Nazareth”, lansată în 1977.

Franco Zeffirelli se află în scaun cu rotile de câţiva ani şi locuieşte în Italia, ţara natală. Chiar dacă este slăbit la trup, mintea regizorului este încă ageră şi chiar a făcut câteva declaraţii emoţionante în timpul vizitei la muzeu. Zeffirelli a făcut o vizită zilele trecute la muzeul din Florenţa, cel care îi poartă şi numele.“Îmi doream de foarte mult timp să mă întorc aici. De fapt, era cea mai mare dorinţă a mea. M-am simţit mereu bine aici şi am decis să mă întorc la Florenţa, să vizitez muzeul. Florenţa este oraşul meu şi e mereu în sufletul meu”, a declarat Zeffirelli potrivit Il Mesaggero.  

Franco Zeffirelli, regizorul celebrului «Iisus din Nazareth»

Cea mai apreciată dintre adaptările biblice, „Iisus din Nazareth”, drama regizată de italianul Franco Zeffirelli, a împlinit anul acesta 41 de ani. Filmul prezintă naşterea, activitatea, procesul, moartea şi învierea lui Isus din Nazaret, aşa cum sunt narate de Noul Testament. Difuzat pentru prima oară în Duminica Floriilor şi a Sfintelor Paşti din anul 1977, filmul a fost redifuzat în fiecare an la televiziune. Produs de Lew Grade, filmul a fost scris de Franco Zeffirelli şi Suso Cecchi d'Amico.

În România, filmul a circulat înainte de căderea comunismului pe casete video, iar după evenimentele din decembrie 1989, a fost transmis la televiziune, în fiecare an, potrivit wikipedia. Realizat la cererea papei Paul al VI-lea, acest film a avut un mare succes şi a fost tradus în numeroase limbi.

Una dintre peliculele realizate de Zeffirelli, cea care urmărește viața Mariei Callas, a fost filmată în București și a fost un succes, atât din punctul de vedere al costurilor, cât și al încasărilor deținute. 

În 1999 a fost recompensat cu premiul special al Festivalului internaţional de film ''Karlovy Vary'' pentru contribuţia sa la dezvoltarea cinematografiei mondiale. A obţinut, în 2003, premiul Festivalului internaţional de film de la Palm Springs pentru munca depusă în calitate de regizor. 

George Burcea in Wednesday jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
america express vedete concurenti 2022 jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
cub daniel onoriu png
image
image
image
image
image
image
cub paula iorga 1 png
cub daniel onoriu png
Victor Pițurcă Vica Blochina
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg