De unde ştiau hoţii de bijuteriile lui Kim Kardashian şi cine e în spatele jafului

4 octombrie 2016
article img
Kim Kardashian obişnuia să se laude cu bijuteriile sale pe site-urile de socialiazare şi pe covorul roşu

Kim Kardashian (35 de ani) a ajuns luni seară la New York, unde a fost aşteptată de soţul Kanye şi de mama sa. Nu mai puţin de şapte maşini pline cu bodyguarzi au parcat în faţa apartamentului brunetei.

Din păcate, în seară jafului, bodyguarzii nu erau cu ea, ci se aflau în club alături de două dintre surorile lui Kim Kardashian. Vedeta a fost atacată în weekend de mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme false de poliţie, în camera sa de hotel din Paris. Hoţii au fugit cu bijuterii în valoare de peste 16 milioane de euro.

Potrivit poliţiei, ţinta bărbaţilor mascaţi au fost ''bunurile pe care le văzuseră şi le observaseră prin social media'', după cum a declarat pentru AP Johanna Primevert, purtător de cuvânt al departamentului de poliţie din Paris.

''Evident, când este vorba despre o vedetă precum Kim Kardashian care are, cred, peste 48 de milioane de urmăritori pe Twitter... cred că acest lucru s-ar fi întâmplat peste hotare la fel de uşor cum s-a întâmplat în Paris'', a mai spus aceasta, scrie stirileprotv.ro. În urmă cu câteva zile, ea a publicat pe Twitter şi Instagram o fotografie în care apare purtând un inel cu un diamant de dimensiuni considerabile.

Cei cinci bărbaţi deghizaţi în poliţişti ar fi fost lăsaţi să între în clădirea din Paris de cei de la recepţie, care apoi i-au şi condus către apartamentul vedetei. Deşi iniţial, presă a relatat că bijuteriile erau împrumutate de către casele de modă din Paris pentru a fi purtate de vedetă, s-a dovedit că toate îi aparţineau.

Raidul efectuat în apartamentul în care locuia Kim seamănă cu modul de operare a grupării Pantera Roz, formată din mai mulţi infractori est-europeni, care au furat începând cu 1984 bijuterii în valoare totală de sute de milioane de eur, scrie Daily Mail.

Membrii grupării, în mare parte din Serbia şi Muntenegru, au furat aproximativ 300 de milioane de euro. Aceştia au primit numele de Pantera Roz după un jaf dat în 2003 în Londra, după ce unul dintre hoţi a ascuns un diamant într-un baton de crema, la fel că într-unul din filmele cu acelaşi nume.

Grupul infracţional ar avea în jur de 200 de membri, iar toţi sunt liberi. Ei eu dat spargeri în Cannes, Tokyo, Singapore şi Dubai.