Detalii din culisele celui mai așteptat concert rock de anul acesta: Guns N’ Roses cântă la Bucureşti, în formula completă!

#Exclusiv Click!

Click! îţi prezintă detalii din culisele concertului rock al anului din România. Guns N’ Roses va urca, în data de 16 iulie, pe scena de la Arena Naţională, în formula care a consacrat trupa în anii ’80-’90 şi a produs hiturile „Sweet Child O’ Mine”, „Patience”, „November Rain” sau „Knockin’ On Heaven’s Door”.

După împăcarea dintre Axl (stg) şi Slash, trupa Guns N’ Roses s-a reunit în 2016 / foto: Profimedia
După împăcarea dintre Axl (stg) şi Slash, trupa Guns N’ Roses s-a reunit în 2016 / foto: Profimedia

Axl Rose (61 de ani) – pe numele real William Bruce Rose Jr., Slash (57 de ani) – pe numele real Saul Hudson şi Duff (59 de ani) – pe numele real Michael Andrew McKagan au îngropat securea războiului în 2016, când au pornit un turneu mondial. Periplul lor prin lume a fost oprit de pandemie, dar recent a fost reluat, iar Bucureştiul este inclus în program.

Formaţia va concerta pentru prima oară la noi în ţară, în formula care a consacrat-o, iar evenimentul, care este considerat cel mai important concert rock al anului, va avea loc duminică, 16 iulie, la Arena Naţională. Componenţa trupei pentru turneul european din 2023: Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer şi Melissa Reese.

S-au reunit, după 20 de ani 

Alături de Slash, și basistul trupei, Duff McKagan,  este un membru important. Foto: Getty Images
Alături de Slash, și basistul trupei, Duff McKagan, este un membru important. Foto: Getty Images

Axl Rose, Slash şi Duff şi-au surprins fanii acum şapte ani, când s-au reunit pentru un turneu mondial. Nu mai cântaseră împreună de la Use Your Illusion Tour, din 1993. Periplul lor a cuprins 175 de concerte, pe toate continentele, a durat mai bine de trei ani şi a fost cel mai lung din istoria formaţiei. A intrat în topul celor mai profitabile turnee muzicale din istorie realizat de Billboard Live Music Awards. 

Etapa europeană a turneului de revenire a fost întreruptă în 2020, din pricina pandemiei, şi a fost reluată anul trecut. Iar turneul de anul acesta a început la 5 iunie, la Tel Aviv, şi se va desfăşura pe toată perioada verii şi toamnei.

Concertul Guns N’ Roses din România este organizat de Emagic. În deschidere vor cânta Phil Campbell and the Bastard Sons. Fostul chitarist Motörhead, Phill Campbell, va urca pe scena Arenei Naţionale alături de cel mai recent proiect al său, The Bastard Sons, în anticiparea celui de-al treilea material discografic – „Kings Of The Asylum”, ce urmează să fie lansat în vara acestui an de Nuclear Blast Records.

Turneul din 2023 ține până la toamnă

Concertul din Capitală va avea loc pe scena de la Arena Naţională / foto: Profimedia
Concertul din Capitală va avea loc pe scena de la Arena Naţională / foto: Profimedia

Biletele pentru concertul Guns N’ Roses + Phil Campbell and the Bastard Sons de la Arena Naţională pot fi achiziţionate de la gunsnroses.emagic.ro, gnr.emagic.ro, bilete.emagic.ro, tickets.emagic.ro, precum şi din reţelele iaBilet.ro şi Entertix.ro.  

Acum, Guns N’ Roses revin cu un turneu mondial amplu în 2023, produs de Live Nation, pe scenele stadioanelor, arenelor şi festivalurilor din lume, pe toată durata verii şi în toamnă. 

Axl Rose a debutat în corul bisericii

Axl Rose, cunoscut și sub numele de William Bruce Rose Jr., este unul dintre cei mai notorii muzicieni americani, faimos pentru rolul său de vocalist și compozitor în trupa Guns N’ Roses. De la înființarea grupului în 1985, Axl Rose a fost singurul membru constant, devenind o figură iconică în lumea muzicii rock.

Copilăria lui Axl Rose a fost marcată de pasiunea pentru muzică. La vârsta de doar 5 ani, împreună cu sora și ce fratele său, a format corul bisericii lor locale, cunoscut sub numele de Bailey Trio. Aceasta a fost poate primul pas în ascensiunea sa către gloria rockului.

În adolescență, Axl Rose și-a hrănit pasiunea pentru muzică prin participarea în corul școlii și prin studiul pianului. Dar dorința de a crea și de a se exprima într-un mod propriu nu s-a oprit acolo. El și-a adunat laolaltă prietenii cu aceeași pasiune și au format o trupă. Unul dintre acești prieteni a fost Jeff Isbell, care ulterior avea să își schimbe numele în Izzy Stradlin. Destinul le-a unit drumurile, iar această colaborare avea să devină un punct de cotitură în lumea muzicii rock.

Drumul său către succesul mondial abia începea. Cu toate acestea, faima sa nu a venit doar din talentul său muzical, ci și din reputația sa controversată. Axl Rose a fost considerat unul dintre cei mai mari cântăreți din toate timpurile de către publicații prestigioase, dar și-a câștigat o reputație infamă prin comportamentul său scandalos și imprevizibil.

Istoria formaţiei a fost marcată de scandaluri - Cum au început disputele între Axl Rose și colegii săi

Trupa a fost înfiinţată  în anul 1985 / foto: profimedia
Trupa a fost înfiinţată în anul 1985 / foto: profimedia

„Cântam în deschiderea celebrilor The Rolling Stones, iar pentru noi, care eram fani înfocați ai trupei, a fost o oportunitate fantastică. Când am ajuns acolo și am văzut că fiecare membru avea limuzina, rulota proprie și chiar un avocat personal, îmi amintesc că m-am întors către colegul meu, Izzy, și i-am zis: «Prietene, niciodată nu vom avea parte de astfel de privilegii. Totuși, șase luni mai târziu, am ajuns și noi acolo»”, a povestit Duff McKagan, într-un interviu acordat în presa internațională.

În septembrie 1991, Guns N’ Roses devenea cea mai mare trupă din lume. Turneul Use Your Illusion (cu numele celui de-al treilea album de studio) a avut două părți şi a fost nu doar cel mai lung periplu mondial al formației (a început la 20 ianuarie 1991 și s-a încheiat la 17 iulie 1993), dar și unul dintre cele mai lungi din istoria rockului (cu 175 de show-uri, în 27 de țări). Deși a avut un succes răsunător, acest turneu iscat și revoltele dintre Axl Rose și colegii săi.

După acest moment, formația Guns N’ Roses a fost marcată de lupte interne pentru control. Axl dorea să aibă autoritate absolută asupra trupei și a numelui acesteia, ceea ce a generat tensiuni și neînțelegeri cu ceilalți membri.

Un alt punct de cotitură pentru Guns N’ Roses a fost lansarea albumului lor de cover-uri, intitulat „The Spaghetti Incident”, în 1993. Acest material discografic a fost primit negativ atât de critici, cât și de fani. Asta a fost o sursă suplimentară de tensiune între membrii trupei, iar relația dintre Axl și Slash s-a deteriorat din ce în ce mai mult după acel moment.

Ulterior, Axl a insistat ca membrii trupei să semneze contracte care le diminuau rolul la nivelul de simpli „angajați”, făcându-i să se simtă marginalizați. De asemenea, el dorea controlul absolut asupra numelui Guns N’ Roses, ceea ce a creat alte tensiuni. Pe de altă parte, Slash a devenit tot mai fustrat de tendința lui Axl de a amâna spectacolele. Aceste întârzieri au afectat reputația și succesul trupei, iar relația dintre Slash și Axl s-a deteriorat din ce în ce mai mult.

Slash a părăsit trupa Guns N’ Roses în 1996

Trio-ul Axl Rose, Duff și Slash au făcut trupa celebră / foto: arhiva personală
Trio-ul Axl Rose, Duff și Slash au făcut trupa celebră / foto: arhiva personală

În octombrie 1996, după un deceniu de colaborare cu Guns N’ Roses, Slash a anunțat că nu mai este parte din trupă. Decizia sa a fost alimentată de diferențele personale și creative cu Axl Rose, dar la vremea aia nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit fostului manager al formaţiei, Doug Goldstein, conflictul dintre cei doi a izbucnit atunci când Slash a început colaborarea cu Michael Jackson. Axl Rose nu putea trece cu vederea zvonurile despre Michael Jackson și abuzurile asupra copiilor.

Ani mai târziu, Slash a mărturisit că declarația managerului nu avea nici un sâmbure de adevăr: „Evident, trupa a rămas împreună mulți ani după. Nu cred că a avut vreo legătură cu destrămarea originală a trupei”. 

Conform Ultimate Classic Rock, în 1997, certurile și tensiunile creative pentru cel de-al patrulea album al trupei au determinat fiecare membru Guns N’ Roses de la vremea respectivă să părăsească trupa.

Duff McKagan a fost ultimul care a plecat. Într-o discuție pe care a avut-o cu Axl, acesta a mărturisit că formația este o dictatură și nu se mai vede performând în astfel de condiții.

Slash și Axl Rose nu și-au vorbit timp de zece ani. Cei doi au avut dispute și în instanță și se zvonește că Slash ar fi refuzat suma de 85 de milioane de euro pentru un turneu de revenire. Nu dorea sub nici o formă să urce pe scenă din nou alături de Axl. Doar trecerea timpului l-a făcut să ajungă la sentimente mai bune. 

Reunirea, după 20 de ani

Trupa a revenit în atenția fanilor cu un nou turneu mondial anul acesta / foto: Getty Images
Trupa a revenit în atenția fanilor cu un nou turneu mondial anul acesta / foto: Getty Images

În 2011 Duff povestea în presă că s-a împăcat cu Axl. Iar în 2012, Slash i-a adresat lui Axl un mesaj public, pe Twiter, cu ocazia zilei sale de naștere, gest care a luat prin surprindere pe toată lumea. Așadar, fanii celor trei muzicieni aveau astfel din ce în ce mai multe speranțe că trupa se va reuni.

Până și divorțul din 2014 dintre Slash și Perla Hudson, după 13 ani de mariaj, indica reunirea Guns N’ Roses, căci ea fusese mereu un ghimpe în relația cu Axl. În primăvara lui 2016, la 1 aprilie, trupa a revenit pe scenă în formula care a consacrat-o, pe scena de la The Troubadour, acolo unde a avut loc și primul concert Guns N’ Roses.

Axl Rose, Slash și Duff și-au surprins fanii acum șapte ani, când s-au reunit pentru un turneu mondial. Nu mai cântaseră împreună de la Use Your Illusion Tour, din 1993. Periplul lor a cuprins 175 de concerte, pe toate continentele, a durat mai bine de trei ani și a fost cel mai lung din istoria formației. A intrat în topul celor mai profitabile turnee muzicale din istorie realizat de Billboard Live Music Awards. 

Etapa europeană a turneului de revenire a fost întreruptă în 2020, din pricina pandemiei, și a fost reluată anul trecut, cu spectacole în 13 orașe, începând cu Lisabona (4 iulie 2022) și încheindu-se cu show-ul de la Milano (10 iulie 2022). Turneul de anul acesta, produs de Live Nation, a început la 5 iunie, la Tel Aviv, și se va desfășura pe toată perioada verii și toamnei.

La 5 iunie au început un nou turneu mondial

Concertul Guns N’ Roses din România este organizat de Emagic. În deschidere vor cânta Phil Campbell and the Bastard Sons. Fostul chitarist Motörhead, Phill Campbell, va urca pe scena Arenei Naționale alături de cel mai recent proiect al său, The Bastard Sons, în anticiparea celui de-al treilea material discografic – „Kings Of The Asylum”, ce urmează să fie lansat în vara acestui an de Nuclear Blast Records.

Biletele pentru concertul Guns N’ Roses + Phil Campbell and the Bastard Sons de la Arena Națională pot fi achiziționate de la gunsnroses.emagic.ro, gnr.emagic.ro, bilete.emagic.ro, tickets.emagic.ro, precum și din rețelele iaBilet.ro și Entertix.ro.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
adela popescu colaj instagram jpg
stefan iordache jpg
christian sabbagh jpg
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
banner claudia patrascanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net