Doliu în showbiz! A murit celebrul Tony Bennett! Mesajul emoționant transmis de Elton John

Ultima actualizare:

Tony Bennett, legendarul cântăreț de muzică pop și jazz, a murit la vârsta de 96 de ani. Iată mesajul emoționant transmis de Elton John în memoria artistului care a marcat generații întregi.

1 1 tony bennett shutterstock 252484594 jpg jpeg

Tony Bennett s-a stins din viață

Bennett a devenit cunoscut pentru cântece precum The Way You Look Tonight, Body and Soul și (I Left My Heart) In San Francisco. Acesta s-a stins la venerabila vârstă de 96, în orașul său natal New York, potrivit BBC. Decesul său a fost confirmat de publicista sa Sylvia Weiner într-o declarație pentru Associated Press. Până în acest moment nu se cunoaște cauza decesului, însă se știe faptul că Bennett fusese diagnosticat cu Alzheimer în 2016.

Pe parcursul unei cariere care s-a întins pe parcursul a opt decenii, cântărețul a vândut milioane de discuri și a câștigat 20 de premii Grammy, inclusiv un premiu pentru întreaga carieră. De-a lungul timpului numeroși artiști cu care a colaborat precum Lady Gaga i-au adus omagii și a fost numit „cel mai bun artist din branșă”.

Elton John, care a făcut și un duet cu starul a transmis și eu un mesaj emoționat pe rețelele de socializare în care își exprimă durerea pierderii marelui câtăreț: „Sunt atât de trist să aud de moartea lui Tony. Fără îndoială, cel mai stilat cântăreț, om și interpret pe care îl veți vedea vreodată. Este de neînlocuit. L-am iubit și adorat. Condoleanțe lui Susan, Danny și familiei.", a transmis artistul pe pagina sa de Instagram.

Cine a fost Tony Bennett

Potrivit sursei citate, artistul s-a născut cu numele de Anthony Dominick Benedetto, într-o familie de imigranți italieni. Pe când avea doar 10 ani, tatăl său a murit, iar familia a căzut într-o sărăcie lucie. 

În adolescență, a devenit chelner cântăreț înainte de a se înscrie pentru a studia muzica și pictura la Școala de Artă Industrială din New York.

A fost înrolat în armata americană în 1944 pentru a lupta în Franța și Germania spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. „Este o crimă legalizată", a spus despre această experiență marcantă într-un interviu acordat publicației The Guardian în 2013.

După ce s-a întors acasă, cariera sa de cântăreț a continuat - mai întâi sub numele Joe Bari. Succesul l-a dobândit abia în 1951 cu piesa Because of You. Bennett a devenit în scurt timp un simbol al adolescenței, lansând primul său album în 1952. 

A continuat să se claseze pe primele locuri în SUA în fiecare deceniu ce a urmat în viața sa, făcându-se remarcat pentru stilul aparte pe care îl aborda în muzică. 

Versiunea sa din 1962 a unui cântec din deceniul anterior, I Left My Heart in San Francisco i-a adus două premii Grammy. 

Bennett a fost, de asemenea, un susținător al mișcării pentru drepturile civile și a luat parte la marșurile Selma to Montgomery din 1965. Cu toate acestea, odată cu sosirea Beatles și Rolling Stones în SUA, acesta a fost eclipsat. Au urmat probleme personale, inclusiv sfârșitul a două căsnicii și dependența de droguri. A cântat în ciuda durerii, înregistrând două discuri cu pianistul Bill Evans.

După ce l-a angajat pe fiul său, Danny, ca manager și după ce s-a reunit cu pianistul și directorul muzical Ralph Sharon, soarta sa a început să se schimbe. S-a bucurat de o renaștere în anii 1980 și 1990, când a câștigat mai multe Grammy-uri.

Albumul său de revenire din 1986, The Art of Excellence, a repus pe roate starul care se întorsese pe marile scene din New York. Acesta a fost urmat de albumul Perfectly Frank, un tribut adus eroului său muzical Sinatra, care a ajuns în topurile de vânzări, înainte ca în 1994, cu MTV Unplugged, Bennett să câștige Grammy pentru albumul anului.

Într-un interviu acordat publicației The Independent în 2008, Bennett a declarat că nu a fost surprins de succesul său.

Muzica bună este muzică bună. Nu mă interesează dacă cineva care mă ascultă este bătrân sau tânăr. De fapt, în multe privințe, nu mă interesează deloc cei tineri. Mă interesează vârsta. Oamenii învață să trăiască așa cum trebuie atunci când ajung la o anumită vârstă, știți? Regretatul Duke Ellington mi-a spus odată că se simțea cu adevărat jignit de cuvântul categorie.

Muzica nu are categorie; ori este bună, ori nu este, iar eu cânt cântece bune, cântece grozave, scrise de cei mai buni compozitori. Acest tip de calitate este cea care le face să dureze. Credeți-mă, oamenii vor cânta aceste cântece pentru totdeauna."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net