Jeannie Epper, cea mai mare cascadoare care a trăit vreodată, a încetat din viață. VIDEO

Jeannie Epper, o legendă a cascadoriilor care a revoluționat secvențele de acțiune din filmele anilor '70 și '80, inclusiv cele pentru Lynda Carter din „Wonder Woman”, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani în locuința ei din Simi Valley, California.

Jeannie Epper avea 83 de ani / foto: captura youtube
Jeannie Epper avea 83 de ani / foto: captura youtube

Epper a părăsit această lume duminică din cauze naturale, a confirmat purtătorul de cuvânt al familiei, Amanda Micheli, pentru The Associated Press.

Cu o carieră impresionantă ce s-a întins pe parcursul a 70 de ani în domeniul cascadoriilor și coordonării acestora, Epper a devenit o prezență emblematică în industrie.

În 2007, revista Entertainment Weekly a descris-o ca fiind „cea mai mare cascadoare care a trăit vreodată”. Ea a provenit dintr-o familie de cascadori, părinții săi, John și Frances Epper, fiind de asemenea cascadori recunoscuți.

A debutat în cinematografie la doar 9 ani

Debutul ei în cascadorii a avut loc la vârsta de doar 9 ani, iar Epper a mărturisit că cascadoria a reprezentat tot ceea ce a cunoscut cu adevărat, alături de rolurile de mamă și bunică.

„Este tot ce știu cu adevărat, în afară de a fi mamă sau bunică”, a spus Epper într-un documentar din 2004 intitulat „Double Dare”, regizat de Amanda Micheli.

Epper a fost înconjurată de o familie pasionată de cascadorii, incluzându-i pe frații săi Tony, Margo, Gary, Andy și Stephanie, care au fost, de asemenea, implicați în industria filmelor de acțiune.

Steven Spielberg i-a numit familia „The Flying Wallendas of Film”, conform The Hollywood Reporter. Fiica ei, Eurlyne, și fiii Richard și Kurtis, precum și nepotul său Christopher, au continuat tradiția în domeniul cascadoriilor.

Jeannie a fost o veritabilă pionieră a cascadoriilor și un simbol al perseverenței în industria cinematografică, rămânând una dintre figurile de referință ale cascadoriilor din istoria filmului.

Cinci filme în care Jeannie Epper a fost cascador

"Wonder Woman" (1975-1979): Jeannie Epper a fost dublura de cascadorie pentru Lynda Carter în această populară serie TV care a prezentat aventurile supereroinei Wonder Woman. Epper a realizat numeroase cascadorii îndrăznețe în cadrul acestui serial, contribuind la crearea unor secvențe memorabile de acțiune.

"The Blues Brothers" (1980): Epper a fost implicată în cascadorii pentru acest film de comedie muzicală, care îi are în rolurile principale pe John Belushi și Dan Aykroyd. Ea a contribuit la secvențele de acțiune pline de energie și haos, care au devenit caracteristice acestui film cult.

"Romancing the Stone" (1984): În acest film de aventuri și romantism, regizat de Robert Zemeckis și avându-i în distribuție pe Michael Douglas și Kathleen Turner, Jeannie Epper a fost implicată în realizarea cascadoriilor. Ea a contribuit la secvențele de acțiune pline de suspans și adrenalina.

"Die Hard" (1988): Jeannie Epper a fost dublura de cascadorie pentru Bonnie Bedelia în acest iconic film de acțiune cu Bruce Willis în rolul principal. Epper a realizat cascadorii impresionante, contribuind la atmosfera tensionată și spectaculoasă a filmului.

"Terminator 2: Judgment Day" (1991): În această continuare a filmului „Terminator”, regizat de James Cameron, Jeannie Epper a fost implicată în realizarea cascadoriilor, contribuind la secvențele de acțiune intense și pline de suspans. Epper a adus o contribuție semnificativă la atmosfera spectaculoasă a acestui film SF de mare succes.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
eva longoria rochie elie saab cannes2024 profimedia jpg
anca badiu jpeg
WhatsApp Image 2024 05 19 at 15 33 54 jpeg
banner loredana groza png
florin piersic jpg
regina elisabeta getty jpg
image png
televiziune webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net