La mulți ani, Oprah! Povestea neștiută a divei de abanos

Ultima actualizare:

    Oprah împlinește astăzi 62 de anifoto: Arhiva personală
Oprah împlinește astăzi 62 de anifoto: Arhiva personală

Forţele ei, voluptuoase precum formele trupului, în continuă schimbare, a ei, cât şi-a lumii întregi, izvorăsc dintr-un trecut atât de aspru, că cicatricile s-au topit într-o piele impenetrabilă. După chipul şi asemănarea eroilor mitici, O. e definiţia clară a sensului suferinţei.

„Țin minte că, atunci când am deschis şcoala pentru fete, i-am spus Mayei Angelou, care e o mamă pentru mine: «Asta va fi moştenirea mea – şcoala», iar ea mi-a zis: «Nici n-ai idee care va fi moştenirea ta…»“ Sună arogant? E purul adevăr. Modestia şi mândria alterează spiritul, asumarea propriilor realizări, nu. Iar ea ştie că e o filă din istoria celor care-au schimbat lumea. Life Magazine a mers până într-acolo, încât a plasat-o într-un top al celor care au schimbat lumea chiar alături de… Iisus Hris­tos! Ori Elvis. E singura în viaţă… „Oprah e o lovitură de graţie, un meniu complet, voluminoasă, obraznică, tare, agresivă, amuzan­tă, drăgălaşă, spirituală, delicată, sinceră, cu picioarele pe pământ şi înfometată. S-ar putea să ştie cum s-ajungă la jugulara lui Phil Donahue“, remarca savuros jurnalistul Howard Rosenburg despre cea care avea să detroneze în câteva luni succesul pionierului talk show-ului, la finalul anilor ‘70.

Singurul miliardar de culoare din America, la ora actuală, s-a născut în sărăcia lucie a unui Mississippi rural, mânjit de rasis­mul anilor ’50, dintr-o mamă care abia-şi serbase majoratul. Până şi prenumele i-a fost scris greşit în certificatul de naştere, dat fiind că rudele ei nu ştiau să-l pronunţe corect pe cel iniţial, Orpah (după un personaj biblic). Într-o lume în care nici nu ştiam de existenţa acestui prenume, Oprah a devenit simbolul uneia dintre cele mai influente şi puternice femei din istorie. La 61 de ani, aniversează cinci ani de când s-a despărţit de „marea dragoste a vieţii sale“. Sau, mai bine zis, singurul „copil“ pe care l-a avut: emisiunea cu care a intrat în istorie, The Oprah Winfrey Show, cu zeci de milioane de spectatori din 150 de ţări, timp de 25 de ani. E adevărat, Oprah nu are copii biologici şi îşi asumă asta firesc. „Nu am regrete. Nu cred că aş putea avea şi viaţa asta, şi copii. Una dintre lecţiile pe care le-am învăţat este că trebuie atâta sacrificiu şi atenţie pentru a fi o mamă bună. Nimic din trecutul meu nu m-a pregătit pentru asta“, mărturisea ea într-un interviu pentru site-ul ce-i poartă numele.

Citește pe www.okmagazine.ro totul despre viața lui Oprah, într-un material aniversar!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net