Magia i-a adus 930 de milioane $, acum e obligat de instanţă să-şi dezvăluie secretele

12 aprilie 2018
article img
David Copperfield, 61 de ani, a debutat în 1974 şi a avut încasări de peste 4 miliarde de dolari din vânzarea de biletefoto Guliver / Splashnews

Întreaga planetă îl cunoaşte şi apreciază pe magicianul David Copperfield, de 61 de ani. Însă de data aceasta nici un act de magie nu îl mai poate salva. Iluzionistul a fost chemat ieri în faţa instanţei pentru a răspunde acuzaţiilor unui spectator care a fost rănit la cap în timpul unui spectacol susţint de el în 2013. Procurorii îl pot obliga să îşi dezvăluie secretele, ceea ce l-ar distruge profesional.

Magicianul american David Copperfield este târât prin tribunale din 2013 de Gavin Cox, care a fost bucătarul Reginei Angliei, după ce acesta din urmă a fost accidentat grav la cap. Trauma a fost aşa de puternică încât Cox a suferit leziuni cerebrale. Incidentul a avut loc în Las Vegas, într-unul din localurile MGM, în timpul actului de magie intitulat „A 13-a iluzie”. Copperfield trebuia să facă să dispară a treisprezecea persoană din public. Ghinionul a făcut ca cel de al 13-lea să fie pensionarul britanic Gavin Cox. La finalul actului, Cox şi-a dizlocat umărul şi a suferit traumatisme cerebrale, după ce a căzut sub podium, pe o saltea rigidă plină de praf, în timpul actului de magie. Cox a declarat în faţa instanţei că este dependent de un aparat de respirat pe timpul nopţii pentru că, atunci când adoarme, uită să mai respire. David Copperfield a debutat în iluzionism în 1974 şi a vândut 33 de milioane de bilete la spectacolele sale, înregistrâns încasări de peste 4 miliarde de dolari. Copperfield deţine unj lanţ de 11 staţiuni în Bahamas, are o insulă privată şi are 930 de milioane de dolari în conturi, conform Forbes.