Milionarii din «Game of Thrones». Serialul i-a îmbogățit pe actori

Ultima actualizare:

    Peter Dinklage,  51 de ani, Tyrion  Lannister -  25 milioane $
Peter Dinklage, 51 de ani, Tyrion Lannister - 25 milioane $

Este un film de referinţă! ”Urzeala tronurilor”, fantezie medievală realizată după o serie de cărţi fantastice de George R.R, Martin, a avut şi are încă record de fani în lume.

Serialul ”Urzeala tronurilor”, care a debutat la 17 aprilie 2011 şi s-a încheiat la 19 mai 2019, desfăşurat pe parcursul a 8 sezoane şi 73 de episoade, a fost urmărit cu sufletul la gură de peste 1,2 miliarde de oameni din 170 de ţări şi i-a îmbogăţit pe protagonişti. La lansarea serialului, mulţi dintre actori abia ieşeau din umbra anonimatului, dar, la final, ei au ajuns vedete planetare. 


    Sean Bean,  62 de ani, Eddard  „Ned” Stark  –  20 milioane $
Sean Bean, 62 de ani, Eddard „Ned” Stark – 20 milioane $

Sean Bean (62 de ani), care a jucat rolul lui Eddard „Ned” Stark, a câştigat 120.000 $ pe episod. Pentru cele 9 episoade în care a apărut, până a fost ucis, el a încasat 1,08 milioane $. Însă are o avere de 20 milioane $, fiindcă a făcut roluri memorabile în ”Stăpânul inelelor”, ”GoldenEye” şi ”Troia”. Câştiguri frumoase a obţinut şi după faima pe care i-a adus-o ”Urzeala tronurilor”, în filmele ”Legends”, ”Broken”, ”The Frankenstein Chronicles”.

Peter Dinklage (51 de ani), înalt de doar 1,32 metri a făcut un rol epocal în serial, interpretându-l pe Tyrion Lannister. La început, a fost plătit cu 150.000 $ pe episod. El a ajuns însă să fie plătit cu 1,2 milioane $ pe episod în ultimul sezon şi a reuşit să încaseze 12 milioane de dolari numai pentru rolul din ”Urzeala tronurilor”. În prezent are o avere de 25 milioane $, fiindcă faima din serial i-a adus roluri în ”Avengers: Infinity War” şi ”X-Men: Days Of Future Past”.


    Jason Momoa,  41 de ani,  Khal Drogo –  14 milioane $
Jason Momoa, 41 de ani, Khal Drogo – 14 milioane $

Jason Momoa (41 de ani), care a jucat rolul lui Khal Drogo, a fost supărat, ca şi fanii săi, pentru că a fost repede ucis în serialul ”Urzeala tronurilor”. Nu a apucat să câştige decât 150.000 $ pe episod şi susţine că s-a ales cu datorii după film. Însă, totuşi, serialul l-a îmbogăţit. Faima pe care a câştigat-o cu rolul lui Drogo i-a adus roluri importante în ”Batman V Superman” şi în ”Aquaman”. Astfel, a adunat o avere de 14 milioane $.


    Emilia Clarke,  34 de ani, Daenerys  Targaryen –  20 milioane $
Emilia Clarke, 34 de ani, Daenerys Targaryen – 20 milioane $

Emilia Clarke (34 de ani) care o interpretează pe Daenerys Targaryen, a fost plătită cu 160.000 $, la primele episoade, începând cu 2011, şi a ajuns să încaseze 1,2 milioane $ pe episod în cel de al optulea sezon al serialului. Ea a adunat 13 milioane $ în cei nouă ani de filmări. Însă datorită faimei obţinute în rolul pe care l-a jucat în ”Urzeala tronurilor”, ea a mai câştigat din alte roluri şi reclame, ajungând la averea de 20 milioane $.


    Kit Harington,  34 de ani,  John Snow –  12 milioane $
Kit Harington, 34 de ani, John Snow – 12 milioane $

Kit Harington (34 de ani) a recunoscut că John Snow din ”Urzeala tronurilor” a fost rolul carierei lui. În cele opt sezoane el a negociat creşterea salariului de la 150.000 $ la 1,1 milioane $ pe episod. Datorită serialului ”Urzeala tronurilor” Kit a reuşit să strângă o avere de 12 milioane $. Împreună cu soţia sa, Rose Leslie (34 de ani), pe care a cunoscut-o la filmările pentru serial, au cumpărat o frumoasă casă în estul Angliei.


    Lena Headey,  47 de ani, Cersei  Lannister –  12 milioane $
Lena Headey, 47 de ani, Cersei Lannister – 12 milioane $

Lena Headey (47 de ani), care a jucat rolul Cersei Lannister, a fost plătită la început cu 150.000 $ pe episod. Ea a ajuns însă să încaseze 144.000 $ pe minut în sezonul opt al serialului. La final, a avut un salariu de 1,1 milioane $, chiar în condiţiile în care nu a avut prea multe scene complicate de turnat. În prezent, are o avere de 12 milioane $. A jucat deja în peste 30 de filme, inclusiv în ”Fraţii Grimm”, din 2005, în ”300”, din 2006, şi în ”St Trinians”, din 2007.


    Sophie Turner,  25 de ani,  Sansa Stark –  8 milioane $
Sophie Turner, 25 de ani, Sansa Stark – 8 milioane $

Sophie Turner (25 de ani), care a jucat rolul Sansa Stark, se află pe lista actorilor bine plătiţi din serialul ”Urzeala Tronurilor”. La început, ea a încasat 150.000 $ pe episod. Însă în ultimele sezoane a ajuns să fie plătită cu 210.000 $ pe episod şi a reuşit să strângă în cei nouă ani de filmări o avere de 8 milioane $. De asemenea, succesul din serial i-a adus roluri din ce în ce mai importante. S-a măritat cu starul Joe Jonas (31 de ani) şi s-a implicat în afaceri cu banii obţinuţi din serial. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net