Nu au încă 40 de ani, dar sunt miliardari

Ultima actualizare:

    Locul 1 –  Mark Zuckerberg (32 de ani). Avere – 3,3 miliarde de dolari. Mark Zuckerberg şi soţia lui Priscilla Chan formează din 2012 unul dintre  cele mai influente cupluri din lumeFoto: Guliver/ Getty Images
Locul 1 – Mark Zuckerberg (32 de ani). Avere – 3,3 miliarde de dolari. Mark Zuckerberg şi soţia lui Priscilla Chan formează din 2012 unul dintre cele mai influente cupluri din lumeFoto: Guliver/ Getty Images

Au toată lumea la picioare şi nu duc lipsă de nimic. Revista americană Forbes a publicat topul celor mai bogaţi oameni ai planetei. Printre cei 400 de miliardari care conduc lumea, 14 nu au împlinit 40 de ani, dar sunt în topul celor mai influente personalităţi. Boss-ul Facebook, Mark Zuckerberg, e pentru a treia oară consecutiv în fruntea tinerilor bogătaşi şi pe locul 10 mondial.

Cel mai bogat om al planetei este în 2016 Amancio Ortega, fondatorul companiei „Zara”, care i-a suflat prima poziţie lui Bill Gates, cu un plus de 1,7 miliarde de dolari peste averea boss-ului Microsoft, care e de 81 de miliarde $. Însă atenţia întregii planete s-a orientat în zona miliardarilor din noua generaţie. Cum Mark Zuckerberg (32 de ani) a reuşit în premieră să intre în top 10 miliardari cu o avere de 55,5 miliarde de dolari, atenţia către „tocilarii geniali experţi în calculatoare” a captivat întreaga planetă. Zuckerberg a fondat compania la 4 februarie 2004 şi, în mai puţin de patru ani, dădea lovitura la nivel mondial.La proiectul iniţial şi-au adus contribuţia Dustin Moskowitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum şi Chris Hughes. Dustin Moskowitz (32 de ani) este în continuare în topul miliardarilor alături de asociatul lor de la Facebook, Sean Parker (36 de ani), care are în conturi 2,4 miliarde de dolari. Mark Zuckerberg s-a născut la 14 mai 1984, în Whiute Plains, New York. A absolvit liceul Ardsley (1998-2000), Academia Phillips Exeter (2000-2002) şi Universitatea Harvard, devenind programator IT. În 2012 s-a căsătorit cu Priscilla Chan şi aceasta i-a dăruit o fetiţă în decembrie 2015. Este un personaj extrem de discret care cheltuieşte sume colosale pentru siguranţa personală şi a familiei.

În 2014, a cheltuit 6,2 milioane pe o armată de bodyguarzi, în 2015, peste 16 milioane de dolari angajând 16 bodyguarzi experţi în lupta corp la corp. Pe proprietăţile sale din SUA şi din Caraibe a instalat sisteme de siguranţă de ultimă generaţie fiind monitorizat 24 de ore din 24. După naşterea micuţei Max, Priscilla şi Mark Zuckerberg au anunţat că vor dona 99% din averea lor „dezvoltării potenţialului uman” şi au mutat mare parte din avere în conturile unei fundaţii. În urmă cu trei săptămâni, Zuckerberg a anunţat că la finele lui 2019 va dona 3 miliarde de dolari pentru un proiect ambiţios care urmăreşte dezvoltarea unui medicament universal care să vindece toate bolile din lume.  

Locul 2 – Lukas Walton (30 de ani)

Avere – 11,2 miliarde de dolari. Lukas Walton este moştenitorul bossului ­lanţului american de supermarketuri Walmart, John T. Walton (1946-2005). Tatăl lui, Sam Walton, a pus bazele companiei care este listată în momentul de faţă la bursă în topul primelor 10 companii de succes din lume.

Locul 3 – Dustin Moskowitz (32 de ani)


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Avere – 10,4 miliarde de dolari. Împreună cu prietenul său Mark Zuckerberg a pus bazele companiei Facebook în 2004. În 2013 s-a căsătorit cu Cari Tuna, făcând să ofteze multe femei care îl vânau de ani buni. De aproape doi ani şi-a dedicat activitatea acţiunilor caritabile şi de binefacere.

Locul 4 – Fraţii Santo Domingo


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Avere – 9,6 miliarde de dolari. Alejandro Santo Domingo (39 de ani) şi fratele său Andres (38 de ani) au fiecare în conturi câte 4,8 miliarde $. Ei au semnat recent vânzarea SAB Miller, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, pe suma de 100 miliarde $.

Locul 5 – Nathan Blecharczyk (32 de ani)

Avere – 3,3 miliarde de dolari. Compania de turism peer-to-peer Aibnb a fost înfiinţată în 2008 în San Francisco, California. În prezent  peste 10 milioane de locuinţe sunt înscrise în circuitul Airbnb, iar oamenii călătoresc şi stau în locuinţele altora. Blecharczyk e căsătorit şi are un copil.

Locul 6 – Brian Chesky (35 de ani)


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Avere – 3,3 miliarde de dolari. Este cel de-al doilea fondator al companiei Airbnb. Chesky s-a născut în august 1981, în New York, SUA. Visul lui a fost să devină designer sau pictor. În 2015 a fost votat în topul revistei americane People al celor mai influente personalităţi din lume.

Locul 7 – Joe Gebbia (35 de ani)


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Avere – 3,3 miliarde de dolari. Gebbia este cel de-al treilea fondator al companiei Airbnb. S-a născut în Atlanta, Georgia, în 1981 şi a fost coleg de şcoală cu ceilalţi doi fondatori Airbnb la şcoala de Design din Rhode Island. S-a mutat în San Francisco pentru a fi alături de ceilalţi doi colegi.

Locul 8 – Robert Pera (38 de ani)


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Avere – 3,2 miliarde de dolari. Robert Pera este bossul companiei Ubiquiti Networks Inc. S-a născut în 1978 în San Diego şi în 2011 dă lovitura în telecomunicaţii. E un mare fan al lui Steve Jobbs, de la Apple. În 2005 a pus bazele companiei după ce a făcut un credit de 30.000 $.

Locul 9 – Sean Parker (36 de ani)


    Foto: Guliver/ Getty Images
Foto: Guliver/ Getty Images

Avere – 2,4 miliarde de dolari. Sean Parker este un geniu al programării IT. El a inventat serviciul pentru reţelele de calculatoare ­intitulat Napster. A fost preşedinte la Facebook şi a înfiinţat mai multe companii IT. E căsătorit din 2013 cu Alexandra Lenas şi au doi copii împreună.

image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net