Oscar 2018: The Shape Of Water, cel mai bun film al anului. Del Toro, cel mai bun regizor


  Echipa filmului The Shape of Waterfoto: Getty
Echipa filmului The Shape of Waterfoto: Getty

Cea de-a 90-a ediţie a Premiilor Academiei de Film a avut loc duminică, 4 martie, la Teatrul Dolby din Los Angeles. O ediţie marcată de discursuri despre minorităţi, sexuale, rasiale sau de gen, în care Jordan Peele şi filmul chilian "Una mujer fantastica" au făcut istorie, iar prezentatorii s-au întrecut în declaraţii despre discriminare. Iată lista completă cu căştigătorii Oscar 2018.

Update 6.45: The Shape Of Water a fost numit Cel mai bun film. 

"Crescând în Mexic, eram un mare admirator al filmelor străine. Vreau să dedic acest film tinerilor, din toate ţările din lume. Am crezut că nu voi ajunge aici, am ajuns. Asta e o uşă, deschideţi-o şi intraţi", a spus regizorul Guillermo del Toro. 

Update 6.33: Frances McDormand a câştigat premiul pentru Cea mai bună actriţă, pentru rolul ei din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. 

"Am câteva de lucruri de spus. Vreau să mulţumesc clanului meu, aţi fost crescuţi bine de mame feministe. Dacă se poate ca fiecare femeie nominalizată să se ridice acum, haideţi. Uitaţiva în jur, toate avem poveşti de spus. Chemaţi ne în birourile voastre, sau veniti in ale noastre", a spus Frances, în urlaele sălii. 


  Frances McDormandfoto: Getty
Frances McDormandfoto: Getty

Update 6.24: Gary Oldman a câştigat premiul pentru Cel mai actor, pentru Darkest Hour. 

"Cele mai sincere mulţumiri academiei pentru acest premiu. Am trăit în America pentru o perioadă lungă şi sunt fericit că am legat atât de multe prietenii şi primit daruri minunate. Filmele au captivat un tânăr din Londra şi i-au dat un vis", a spus Oldman, care îl joacă pe Winston Churchill în film. 


  Gary Oldmanfoto: Getty
Gary Oldmanfoto: Getty

Update 6.14: Guillermo del Toro a câștigat premiul pentru Cea mai bună regie, pentru The Shape of Water.

"Sunt un imigrant, ca Salma, Gael, ca mulți dintre voi, în ultimii ani, trăiesc în toată lumea. Trebuie să ridicăm granițele, cănd alţii încearcă să le adâncească. Mulţumesc, mamă, mulţumesc, tată, mulţumesc fraţii şi surorile mele", a spus regizorul mexican.


  Guillermo del Toro,primind premiul de la Emma Stonefoto: Getty
Guillermo del Toro,primind premiul de la Emma Stonefoto: Getty

Update 5.59: Alexandre Desplat a fost recompensat cu premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră, pentru filmul The Shape Of Water. Melodia ”Remember Me”, de pe coloana sonoră a filmului animat Coco, a luat premiul pentru Cel mai bun cântect. 

Update 5.36: Get Out a fost desemnat căştigător al premiului pentru Cel mai bun scenariu original. Jordan Peele, care a scris și regizat filmul, a spus, emoționat că "M-am lăsat de filmul ăsta de 20 de ori pentru că aveam impresia că e imposibil de făcut". 


  Jordan Peelefoto: Getty
Jordan Peelefoto: Getty

Update 5.30: Call Me By Your Name a luat premiul pentru Cel mai bun scenariu adaptat. Scenaristul James Ivory este cel mai bătrân câștigător, la vârsta de 86 de ani.


  James Ivoryfoto: Getty
James Ivoryfoto: Getty

Update 4.52: Blade Runner 2049 a luat premiul pentru Cele mai bune efecte vizuale. The Silent Child a luat premiul pentru Cel mai bun film de scurtmetraj, iar Cel mai bun documentar de scurtmetraj a fost numit Heaven Is A Traffic Jam on the 405.

Update 4.42: Premiul pentru Cel mai bun film animat a mers către pelicula Coco. Cel mai bun film animat de scurtmetraj a fost numit Dear Basketball, al lui Kobe Bryant.

Update 4.30: Allison Janney a luat premiul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar,pentru prestaţia din I, Tonya. 


  Allison Janneyfoto: Getty
Allison Janneyfoto: Getty

Update 4.23: Cel mai bun film străin a mers către pelicula din Chile "Una mujer fantastica", care spune povestea unei femeie transgender al cărui iubit moare subit şi care e acuzat de familia acestuia că l-a ucis. Filmul a ieşit învingător în faţa pelicului The Square care a câştigat marele premiu la Cannes 2017.


  Echipa filmului Una mujer fantastica, pe scena Oscarurilorfoto: Getty
Echipa filmului Una mujer fantastica, pe scena Oscarurilorfoto: Getty

Update 4.10: Dunkirk a luat premiile pentru Cel mai bun sound mixing şi Cel mai bun sound editing. Shape Of Water a luat premiul pentru Production Design. 

Update 3.38: Cel mai bun machiaj a fost luat de filmul Darkest Hour, iar Phantom Thread a căştigat premiul pentru Cele mai bune costume. Cel mai bun documentar a mers către pelicula Icarus. 

Update 3.18: Sam Rockwell a câltigat premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar pentru "Three Billboards Outside Ebbing Missouri". El a ţinut să le mulţumească mai întâi celorlator patru actori nominalizaţi, Chriptopher Plummer, William Defoe, Richard Jenkins şi Woody Harrelson.


  Sam Rockwellfoto: Getty
Sam Rockwellfoto: Getty

Update 2.53: Starurile au făcut paradă de culoare pe covorul roşu din Los Angeles. Dacă la Globurile de Aur şi la Bafta, vedetele au purtat negru pentru a promova mişcările Me Too şi Time's Up, la Oscaruri, actriţele şi actorii invitaţi au optat pentru culori vii

Nouă filme au fost nominalizate la categoria cel mai bun film. Potrivit caselor de pariuri, dar şi specialiştilor, cele mai mari şanse de câştig le are pelicula  ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, regizată de Martin McGonagh. Filmul spune povestea unei mame îndurarate care luptă pentru dreptate. Ea provoacă personal autoritățile locale, pentru a atrage atenția asupra lipsei de progres în căutarea ucigașului fiicei sale. Puternică, curajoasă și disperată să facă dreptate, Mildred Hayes ar putea fi Femeia Anului 2017. Pe locul al doilea se clasează drama fantastică "The Shape of Water", regizată de Guillermo del Toro. Filmul este cotat cu  22.52% șanse de câştig şi este urmat îîndeapropae de satira rasială cu puternice accente horror, "Get Out".

Cel mai bun regizor

Premiul pentru cel mai bun regizor va merge, potrivit pronosticurilor de la casele de pariuri la Guillermo del Toro. Șansele sale la victorie sunt uriașe, 92,75%. Pe locul al doilea se află Christopher Nolan pentru pelicula ”Dunkirk”, cu șanse de 2,45%, iar pe trei este Jurdan Peele, regizorul „Get Out” cu 1,92% șanse. Practic, adversarii lui Guillermo del Toro au şanse infime de a părăşi gala cu celebra statuetă de aur.

Cea mai bună actriță într-un rol principal

Frances McDormand, rolul principal din “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” nu poate pierde premiul, potrivit caselor de pariuri care îi oferă o cotă de 92,75%.

Cel mai bun actor într-un rol principal

Favoritul experților, al criticilor și al caselor de pariuri este Gary Oldman cu rolul din ”Darkest Hour”. Actorul care l-a jucat pe Churchill este cotat cu șanse de 92,75% să plece acasă cu primul Oscar din carieră.

 Cea mai bună actriță într-un rol secundar

Actrița Allison Janney, cu rolul său din ”I, Tonya” are șanse mari să plece acasă cu statueta de aur. Potrivit Gold Derby are o cotă de 71,83% în urma voturilor date de experți. 

Cel mai bun actor într-un rol secundar

Sam Rockwell din ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” are peste 86% șanse să câștige Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Unde şi când puteţi urmări decernarea premiilor Oscar

Ceremonia premiilor OSCAR® poate fi urmărită la Digi24 și Digi Film în noaptea de duminică spre luni, într-o ediție specială prezentată de Oana Zamfir după miezul nopții. În noaptea de duminică spre luni, începând cu ora 1:30 veți vedea defilarea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, veți urmări interviurile cu acestea și le veți putea admira ţinutele. Ceremonia de decernare a premiilor va începe la ora 3:00, ora României, și va putea fi urmărită la Digi24 cu sunet original, în limba engleză, iar pe Digi Film gala va fi dublată în limba română. 

Totodată, puteţi urmări livetextul Premiilor Oscar 2018 făcut de site-ul Click!, duminică, 4 martie, începând cu ora 1.30 dimineaţa. 

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
cub paula seling png
FotoJet (1) jpg
infidelitate 0 jpeg
CTP
Francisca, alături de Bogdan Lățescu
image
image
image
image
image
image
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
cub bianca dragusanu png
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre
Camelia Șucu a fost căsătorită cu Dan Șucu
FotoJet jpg