Oscar 2020. "Parasite", prima peliculă străină care câştigă "Cel mai bun film". Bong Joon-Ho, cel mai bun regizor

Brad Pitt
Brad Pitt

Gala de decernare a Premiilor Oscar 2020 a avut loc duminică spre luni noaptea, la Teatrul Dolby din Los Angeles. O seară marcată de discursuri politice, inclusivitate şi două premieră: Bong Joon-Ho a devenit primul regizor sud-coreean care să câştige premiul pentru Cel mai bun regizor, iar "Parasite", primul film străin care să câştige marele premiu în toţi cei 92 de ani de la înfinţarea Oscarurilor.

De altfel, "Parasite" e marele câştigător, fiind filmul care a luat cele mai multe premii, patru în total: regie, scenariu, film internaţional şi cel mai bun film. Marele perdant este însă 1917, pe care mulţi îl dădeau câştigător la Cel mai bun regizor şi Cel mai bun film. Iată câştigătorii Oscar 2020. 

Parasite a deventi primul film sud-corean care să câştige marele premiu la Oscar. Vizibil emoţionat, Bong Joon-Ho a stat într-o parte a scenei şi le-a lăsat pe cele două producătoare să mulţumească. Lee Miky, cel mai mare producător de film din Coreea de Sud, care a produs şi pelicula, a ţinut să mulţumească şi publicului coreean, pentru toată susţinerea pe care au avut-o filmele lui Bong, un nume important al cinematografiei asiatice. 

Cea mai bună actriţă

Aşa cum au prezis criticii, Renee Zellweger a luat premiul pentru Cea mai bună actriţă pentru rolul din "Judy". Renee a mulţumit tuturor celor care au dus mai departe moştenirea lăsată în urmă de Judy Garland şi celor patru actriţe nominalizate alături de ea la acest premiu. 

Cel mai bun actor

Joaquin Phoenix a câştigat primul lui premiul Oscar, pentru Cel mai bun actor, pentru rolul din "Joker". Pheonix, un ecologic convins, a ţinut un discurs despre schimbarea climatică şi a încurajat din noupublicul să fie atent la încălzirea globală, dar şi la drepturile animalelor. 

Cel mei bun regizor 

Laura Dern
Laura Dern

Bong Joon-Ho, primul regizor sud-coreean nominalizat, a câştigat premiul pentru Cel mai bun regizor , pentru pelicula "Parasite". "Când am câştigat premiul pentru film internaţional, eram pregătit să mă relaxez", a spus Bong, vizibil emoţionat. El a mulţumit celorlalţi partu regizori nominalizaţi, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Todd Phillips şi Sam Mendes, şi a spus că ar vrea să taie trofeul în cinci pentru ca fiecare să primească ceva. "Voi bea până mâine dimineaţă", a spus Bong, în încheierea discursului. 

lCel mai bun cântec original

Premiul pentur Cel mai bun cântec original a fost câştigat de Elton John, pentru "Im Gonna Love Me Again", de pe coloana sonoră a filmului "Rocketman".

Cea mai bună coloană sonoră

Hildur Guonadottir, prima femeie nominalizată pentru acest trofeu, a plecat acasă cu premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră pentru "Joker".  

Cel mai bun film internaţional

Filmul sud-coreean "Parasite", prima peliculă sud-coreenă nominalizată la un premiu Oscar, a câştigat trofeul pentru Cel mai

bun film internaţional. Bong Joon-Ho a mulţumit întregii distribuţii, care s-a aflat alături de el în sală. 

Cea mai bună regie de imagine

Premiul pentru Cea mai bună regie de imagine a fost câştigat de Roger Deakins, pentru "1917". 

Cel mai bun montaj

Premiul pentru Cel mai bun montaj a fost câştigat de "Ford v Ferrari".

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar

Bong Joon-Ho şi Han Jin Won
Bong Joon-Ho şi Han Jin Won

Aşa cum era de aşteptat, Laura Dern a câştigat premiul pentru rolul din "Marriage Story". "Îţi mulţumesc Noah Baumach pentru cuvintele tale. Mulţumesc echipei. Noah a scris un film despre dragoste", a spus Laura Dern, care a mai adăugat că Oscarul primit e cel mai bun cadou de ziua ei (nr. 10 februarie). 

Cel mai bun scurt-metraj documentar

Premiul pentru Cel mai bun scurt-metraj documentar a fost câştigat de "Learning to Skate in a Warzone". 

Cel mai bun documetar

Deși ”For Sama" era cotat cu cele mai mari şanse, documetarul "American Factory" a câştigat trofeul. 

Cele mai bune costume

Pelicula ”Little Woman” a primit trofeul pentru Cele mai bune costume.

Cel mai bun decor 

Premiul pentru Cel mai bun decor a fost câștigat de ”Once Upon a Time in America”, care a fost nominalizat alături de ”1917”, ”Parasite”, ”Jojo Rabbit” și ”The Irishman”.

Cel mai bun scurt metraj

Pelicula ”The Neighbours Window” a primit trofeul pentru cel mai bun scrut metraj.

Cel mai bun scenariu adaptat

Taika Waititi a câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariul adaptat, pentru filmul ”Jojo Rabbit”. 

Cel mai bun scenariu original


    Bong Joon-Ho şi Han Jin Wonfoto: Getty
Bong Joon-Ho şi Han Jin Wonfoto: Getty

Premiul pentru Cel mai bun scenariu original a fost luat de Bong Joon Ho și Han Jin Won, pentru filmul ”Parasite”, primul premiul Oscar luat de Coreea de Sud. În engleză, Bong Joon Ho a spus că e o mare onoare. 

Cel mai bun scurt metraj de animație

Scurt-metrajul ”Hair Love” a plecat acasă cu premiul pentru cel mai bun scurt-metraj de animație. 

Cel mai bun film de animație

Cum era de așteptat, ”Toy Story 4” a câștigat premiul pentru film de animație. 

Cel mai bun actor într-un rol secundar

Bong Joon-Ho
Bong Joon-Ho

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar a fost câștigat de Brad Pitt, pentru ”Once Upon a Time in America”.

”Mulțumesc Academiei pentru această onoare. E vorba despre originalitatea lui Tarantino, industria ar fi un loc mult mai trist fără el”, a spus Brad, în discursul de mulțumire. 

Ceremonia a început cu un moment muzical, în care Janelle Monae și Billy Porter au urcat împreună pe scenă și, alături de dansatori, au adus la viața personaje din ”Rocketman”, ”Joker” sau ”Midsommar”. Janelle nu a ratat ocazia de a reaminti că o singură persoană de culoare, Cynthia Erivo, a fost nominalizată la această ediție. 

Update 00.00: Vedetele au început să sosească pe covorul roșu la Premiile Oscar 2020, printre ele și Billy Porter, cunoscut pentru ținutele extravagante și ieșite din comun.

Cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar va avea loc în această noapte la Los Angeles, când vom afla câștigătorii celor mai importante distincții din industria cinematografiei, acordate de Academia americană de Film.

Criticii de film de peste Ocean preconizează o luptă strânsă între drama de război regizată de britanicul Sam Mendes ”1917” și pelicula sud coreeană ”Parasite”, regizată de Bong Joon-ho și distinsă cu Palm D’Or anul trecut la Cannes. De altfel, este pentru prima oară când un film și un regizor sud coreean se regăsesc pe lista nominalizărilor la cele două categorii-vedetă ale premiilor Oscar, ”Cel mai bun film” și ”Cel mai bun regizor”.

O altă premieră a stabilit-o drama ”Joker”, un film cu super eroi nominalizat la 11 categorii, un record în istoria Oscarurilor. Recordul anterior era deținut de filmul ”Dark Knight”. Specialiștii cred că filmul va obține cel puțin un premiu, pentru Joaquin Phoenix, la categoria ”Cel mai bun actor în rol principal”.

În ceea ce privește premiul pentru ”Cel mai bun actor în rol secundar”, pariurile se fac nu atât pentru câștigător, cât pentru discursul pe care acesta îl va susține în fața membrilor Academiei. Brad Pitt a câștigat tot ce se putea câștiga pentru rolul din ”One Upon A Time In America”, așa că nimeni nu crede că actorul ar putea rata tocmai Oscarul.

Citește și:

Predicţii Oscar 2020: Bătălia pentru «Cel mai bun film» se dă între două pelicule

Oscar 2020. Lista nominalizărilor. «Joker» şi «Parasite» au scris istorie

Spectacolul va începe cu parada vedetelor pe covorul roșu

Spectacolul premiilor Oscar 2020, care va avea loc la Dolby Theatre din Los Angeles, va începe după miezul nopții, ora României, cu momentul sosirii vedetelor pe covorul roșu. Postul de televiziune E! va transmite în direct, de la ora 00:00, sosirea vedetelor pe covorul roşu. Gala propriu-zisă va începe în jurul orei 3:00, ora României, și va fi transmisă în Statele Unite de postul ABC. 

FotoJet (1) jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
infidelitate 0 jpeg
filme de craciun
concediul de odihnă
FotoJet (1) jpg
femeie inele de aur mana bijuterii shutterstock 1966151602 jpg
cum poti avea succes la interviul de angajare jpeg
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg