Oscar 2021: "Colectiv" a ratat premiul pentru "Cel mai bun film internaţional". "Nomadland", marele câştigător

Ultima actualizare:

    Trei dintre actorii premiaţi la Oscar 2021: Frances McDormand, Daniel Kaluuya şi Youn Yuh-Jungfoto: Getty
Trei dintre actorii premiaţi la Oscar 2021: Frances McDormand, Daniel Kaluuya şi Youn Yuh-Jungfoto: Getty

Gala Oscar 2021 a avut loc loc duminică spre luni dimineaţa (25 spre 26 aprilie), de la ora 3, ora României, la Union Station din Los Angeles. Show-ul din acest an a fost unul diferit, influenţat de pandemia de coronavirus, care a şi amânat decernarea premiilor cu două luni. Chloe Zhao a devenit a doua femeie care câştigă un premiu pentru regie, în istoria de 93 de ani a premiilor. "Colectiv", primul film românesc nominalizat, a ratat însă premiul pentru "Cel mai bun film internaţional", dar şi cel pentru "Cel mai bun documentar".

La gala Oscar 2021 au fost invitaţi doar 100 de oameni, iar o altă parte au fost prezenţi  prin transmisiune prin satelit în direct din Londra, Roma, Seul, Sidney şi Paris. Seara a fost însă una lipsită de fastul tipic Oscarurilor: fără muzică, fără un monolog sau moment de început şi cu premiile date într-o ordine diferită de cea tipică.  Gala Oscar 2021 a început cu un discurs ţinut de Regina King, care a explicat că invitaţii nu poartă mască pentru că sunt vaccinaţi sau au fost testaţi pentru Covid înainte de a veni. 

"Nomadland" a fost marele câştigător al serii, cu trei premii câştigate: film, regie şi actriţă în rol principal. Spectacolul s-a încheiat anti-climatic, cu "Cel mai bun actor", câştigat de Anthony Hopkins, care nu a fost însă prezent şi astfel nu a avut un discurs. 

Cel mai bun actor

Anthony Hopkins, care nu a fost prezent la ceremonie şi nici nu a intervenit prin satelit,  a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din "The Father".  La 83 de ani, Hopkins este cel mai în vârstă actor care primeşte un premiu la această cateogrie.

Cea mai bună actriţă


    Frances McDormand şi Youn Yuh-Jungfoto: Getty
Frances McDormand şi Youn Yuh-Jungfoto: Getty

Frances McDormand a fost premiul pentru "Cea mai bună actriţă", pentru rolul din "Nomadland".

"Nomadland" a luat premiul pentru "Cel mai bun film". "Mulţumim Academiei, nominalizaţilor excepţionali, tuturor celor care au făcut posibil acest film, ne arătam recunoştinţa tuturor celor din comunitatea nomadă", a spus regizoarea Chloe Zhao. 

Actriţa principală Frances McDormand a cerut tuturor să meargă în cinematografe când se redeschid. 

Cel mai bun cântec


    H.E.R.foto: Getty
H.E.R.foto: Getty

Premiul pentru "Cel mai bun cântec" a fost câştigat de H.E.R pentru melodia "Fight for You", de pe coloana sonoră a filmului "Judas and the Black Messiah". 

Cea mai bună coloană sonoră

Trent Reznor, Atticus Ross şi Jon Batiste au luat premiul  pentru "Cea mai bună coloană sonoră", pentru filmul "Soul". 

Cel mai  bun montaj

"Sound of Metal" a luat premiul pentru "Cel mai bun montaj".

Cea mai bună imagine

"Cea mai bună imagine" a fost câştigat de "Mank".

Cea mai bună scenografie

Premiul pentru "Cea mai bună scenografie" a fost câştigat de "Mank".

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar


    Youn Yuh-Jung foto: Getty
Youn Yuh-Jung foto: Getty

Youn Yuh-Jung a scris istorie, fiind prima actriţă coreeană care primeşte un premiu pentru rol secundar, pentru filmul "Minari". 

"Domnul Brad Pitt, vă cunosc în sfârşit", a spus Youn Yuh-Jung, după ce rBrad Pitt i-a dat trofeul. "cum bine stiti, sunt din Coreea. Trăiesc în altă parte a lumii. Nu îmi vine să cred că sunt aici. Vă mulţumesc", a mai spus actriţa.

Cel mai bun documentar

"My Octopus Teacher", marele favorit, a luat premiul pentru "Cel mai bun documentar", categorie la care a fost nominalizat şi "Colectiv". 

Cel mai bun scurt-metraj documentar

"Colette" a câştigat premiul pentru "Cel mai bun scurt-metraj documentar".

Cel mai bun film de animaţie

Premiul pentru "Cel mai bun film de animaţie" a fost înmânat peliculei "Soul". 

Cel mai bun scurt-metraj de animaţie

"If Anything Happens, I Love You" a fost anunţat drept câştigător la categoria "Cel mai bun scurt-metraj de animaţie"

Cel mai bun film de scurt-metraj

"Cel mai bun film de scurt-metraj" a fost câştigat de "Two Distant Strangers".

Cel mai bun sunet

"Cel mai bun sunet" a fost acordat filmului "Sound of Metal", cu Riz Ahmed, o pelicula care spune povestea unui baterist care îşi pierde auzul. 

Cel mai regizor


    Chloe Zhaofoto: Getty
Chloe Zhaofoto: Getty

Chloe Zhao a luat premiul pentru "Cel mai bun regizor", pentru pelicula "Nomadland".  Anunţul a fost făcut de Bong Joon-Ho, cel care a câştigat trofeul anul trecut pentru pelicula "Parasite". Astfel, Chloe Zhao a devenit a doua femeie care căştigă acest premiu, în cei 93 de ani de Oscar. 

Cele mai bune costume

Premiul pentru "cele mai bune costume" a fost luat de "Ma Reiny's Black Bottom".

Cel mai bun machiaj

"Cel mai bun machiaj" a fost luat de "Ma Reiny's Black Bottom", cu Viola Davis şi Chadwick Boseman. 

Cel mai bun actor într-un rol secundar


    Daniel Kaluuyafoto: Getty
Daniel Kaluuyafoto: Getty

Daniel Kaluuya a  câştigat premiul pentru "Cel mai bun actor într-un rol secundar", pentru rolul din "Judas and the Black Messiah". 

"Mulţumesc, Dumnezeu. Mulţumesc mamei mele. Mulţumesc echipei. Oh, Doamne, sunt aici", a spus Daniel , adăugând că împarte premiul cu Lakeith Stanfield,  şi el nominalizat la aceaşi cateogrie pentru "Judas and the Black Messiah". 

Cel mai bun film internaţional


    Thomas Vinterbergfoto: Getty
Thomas Vinterbergfoto: Getty

Premiul pentru "Cel mai bun film internaţional" a fost câştigat de pelicula daneză "Another Round".  Regizorul Thomas Vinterberg a rememorat momentul în care fiica lui a murit într-un accident de maşină înainte filmărilor pentru peliculă şi i-a dedicat ei premiul. 

Cel mai bun scenariu adaptat


    Florian Zellerfoto: Getty
Florian Zellerfoto: Getty

Premiul pentru "Cel mai bunscenariu adaptat" a fost luat de Christopher Hampton şi Florian Zeller, pentru "The Father". Filmul, cu Anthony Hopkins, este adaptat după o piesă de Florian Zeller. Dramaturgul francez a spus că "am scris această piesă pentru Anthony. A fost primul meu film şi l-am avut pe el ca actor. Mă bucur că a spus da şi că a dat totul pentru filmul meu. A fost cea mai minunată experienţă a vieţii mele". 

Cel mai bun scenariu original


    Emerald Fennellfoto: Getty
Emerald Fennellfoto: Getty

Premiul pentru "Cel mai bun scenariu original" a fost câştigat de Emerald Fennell, pentru "Promising Young Woman". "Nu m-a pregătit, nu mă aşteptat. Încerc să nu plâng. filmul acesta a fost făcut de nişte oameni extraordinari în 23 de zile", a spus Emerald Fennell.

Oscar 2021: Strălucire şi eleganţă pe covorul roşu

Premiile Oscar 2021 se vor decerna în condiţii diferite ca în alţi ani, cu reguli impuse de pandemia de coronavirus. Nu va exista un covor roşu clasic şi sala Teatrului Dolby nu va fi plină, pentru a respecta măsurile de distanţare socială. O parte din invitaţi vor intra în direct din huburi special creat pentru ceremonie, la Londra şi Paris. Mai mult, producătorii spun că măştile de protecţie vor fi o parte esenţială a show-ului, dar nu se ştie încă cum vor fi integrate.

Show-ul va fi transmis pe voyo.ro în România, de la ora 3.00 dimineaţa. 

Oscar 2021: "Nomadland", marele favorit

Pelicula "Nomandland", a regizoarei Chloe Zhao, este marea favorită în acest an, atât la categoria "Cel mai bun film", cât şi la "Cel mai bun regizor". Chadwick Boseman ar putea primi trofeul pentru "Cel mai bun actor într-un rol principal", însă şi Riz Ahmed are şanse mari să câştige premiul. La "cel mai bun actor într-un rol secundar", "lupta" se dă între Daniel Kaluuya, Sasha Baron Cohen şi Paul Raci. Youn Yuh-Jung, din "Minari", va scrie, cel mai probabil istorie, fiind marea favorită la "Cea mai bună actriţă într-un rol secundar". Bătălia pentru ”Cea mai bună actriță” este însă una strâns: oricare din cele cinci actriţe e considerată ca având o şansă serioasă la trofeu. 

Oscar 2021: Documentarul "Colectiv", primul film românesc nominalizat

O premieră pentru ţara noastră o reprezintă dubla nominalizare a documentarului "Colectiv", a lui Alexandru Nanau, la "Cel mai bun documentar" şi "Cel mai bun film internaţional". Este primul film românesc nominalizat în istoria Oscar, şi al doilea documentar nominalizat la două categorii. Pelicula a fost bine primită de critici şi numită una dintre cele mai bune a anului 2020, dar competiţia e una dură în acesta an: la "Documentar", marele favorit e "My Octopus Teacher", iar la "Film internaţional", pelicula daneză "Another Round".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner oana pellea png
mircea diaconu jpg
image png
mircea diaconu jpg
banner mircea diaconu 1 png
image png
banner saveta bogdan jpg
iustina daiana insula iubirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net