Paula Seling şi Ovi, cuceriţi de magia capitalei Norvegiei


    Ovi şi Paula au  încredere că vor da  lovitura la Oslo
Ovi şi Paula au încredere că vor da lovitura la Oslo

În Oslo, oraşul care găzduieşte Eurovision 2010, obsesia nordicilor pentru rigoare şi curăţenie contrastează cu „exotismul“ adus de imigranţi. Capitala Norvegiei poate reprezenta cu uşurinţă visul îndeplinit al unui european. La fel a fost şi pentru Ovi, acum 15 ani, când s-a mutat în Norvegia.

De când am pus piciorul pe aeroportul din Oslo, mi-am dat seama că norvegienii pregătesc o mare petrecere.

Baloane argintii şi mov de toate mărimile sunt agăţate de tavan sau aruncate strategic încât să nu le rateze nimeni, iar sloganul concursului, „Share the moment" (împărtăşeşte momentul - n.r.), îmi apare în faţă oriunde m-aş uita.

În primele ore petrecute în Oslo îmi devine evident cât sunt de mândri norvegienii de reuşita lui Alexander Rybak, câştigătorul competiţiei de anul trecut. „My Heart Is Yours", cântecul norvegian din acest an, interpretat de Didrik Solli-Tangen, se aude încă din aeroport pe majoritatea telefoanelor care sună. Detalii care, inevitabil, te fac să te întrebi cum s-ar comporta românii dacă Eurovisionul s-ar ţine la noi acasă, anul viitor.

Dar până atunci am alte mirări, cât se poate de actuale. Pe şoseaua fără cusur, mergem pe o bandă dedicată autobuzelor şi taxiurilor.

Pe banda din stânga, maşinile fără regim special stau şi aşteaptă în traficul de care până şi norvegienii au parte preţ de câteva ore pe zi. Nimeni nu intră pe banda noastră şi nimeni nu încearcă vreo depăşire îndrăzneaţă şi deasupra legii.

Pentru un român, este primul şoc administrat de norvegieni. Odată ajunşi în capitala Norvegiei, locuită de aproape 600.000 de oameni, dăm nas în nas cu rigurozitatea nordicilor şi cu aerul unei monarhii.

Oslo, cel mai scump oraş din lume

Brad Pitt (5) jpg
cub monica anghel png
Horoscop dragoste webp
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
cub miki k pital png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
Capture JPG
image
image
image
image
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg
andreea antonescu jpg
Dwayne Johnson jpg
andreea esca 6 png
cub maria constantin animat gif
cub monica anghel png