Piratul Smee din «Hook» a murit de pneumonie. Avea 71 de ani

image
Bob Hoskins (foto Reuters)

Actorul britanic Bob Hoskins, nominalizat la premiile Oscar, a murit marţi, la vârsta de 71 de ani, din cauza unei pneumonii. Starul s-a stins din viaţă la spital, înconjurat de familia sa.

Hoskins a anunţat în 2012 că va renunţa la cariera de actor, după ce a fost diagnosticat cu maladia Parkinson. "Suntem devastaţi să vă anunţăm de pierderea dragului nostru Bob", au anunţat văduva lui, Linda, şi copiii Alex, Sarah, Rosa şi Jack.

Bob Hoskins şi-a început cariera jucând în spectacole de teatru, înainte de a se orienta spre cinematografie. A jucat în multe filme, interpretând multe roluri de gangster în anii 1980, înainte de a-şi construi o carieră strălucită la Hollywood şi a devenit celebru cu rolurile interpretate în filmele "The Long Good Friday" (1980) şi "Cine vrea pielea lui Roger Rabbit? / Who Framed Roger Rabbit" (1988).

foto Reuters

image
Bob Hoskins (foto Reuters)

Ultimul său rol a fost cel din "Alba ca Zăpada şi războinicul vânător" (2012), care le avea în distribuţie pe actriţele Kristen Stewart şi Charlize Theron.

În 1987, artistul britanic a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie prestaţiei sale din drama "Mona Lisa", în care a jucat alături de Michael Caine şi Robbie Coltrane.

florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet jpg
sotie Arsinel jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
Zona Merișor   Dealul Babii  Foto Daniel Guță (4) JPG
Gazprom FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image png
image png
2 cabral si andreea png png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
sotie Arsinel jpg
foto 1 arsinel Adevarul (7) jpg