Povestea fabuloasă a «Jaguarului de la Vama Veche», care a făcut show la Românii au talent: "În Vamă sunt emblemă"

13 aprilie 2021
image
La cei 64 de ani, Constantin Garbiș, alias Jaguarul, cântă în Vama Veche

Moment special luni, 12 aprilie, la ”Românii au talent” de la Pro TV. Telespectatorii au putut urmări evoluţia unui personaj inedit: ”Jaguarul de la Vama Veche”. Click! a aflat cine e cântăreţul şi cum a ajuns să fie cunoscut de vamaioţii care preferă muzică bună şi veche.

Participarea la show a lui Constantin Garbiş (64 ani), cunoscut drept ”Jaguarul de la Vama Veche”, poate fi considerată un manifest al nostalgicilor şi al celor care iubesc ceea ce înseamnă Vama Veche. Juratul Andi Moisescu l-a recunoscut şi și-a aminti că a avut ocazia să-l mai asculte şi cu altă ocazie, într-un alt oraş.

image
Jaguarul este o emblemă printre vamaioți

Click! i-a aflat povestea şi vă spune mai multe detalii despre el. La cei 64 de ani, ”Jaguarul”, alias Constantin Garbiş, cântă vara în Vamă şi iarna e instructor de canto-muzică uşoară la Casa de Cultură din Medgidia. Bărbatul vine în Vama Veche la început de mai şi pleacă de acolo abia la sfârşit de septembrie. Toţi rockerii îl cunosc şi îi ascultă poveştile şi melodiile. „Mă trag dintr-o familie de muzicanţi. Din clasa I, mârâiam primele armonii cu vocea. În Vamă, sunt emblemă. Nici nu se deschide Vama şi întreabă toţi de mine. Am stat lângă turiştii din Vama Veche întotdeauna, i-am învăţat numai lucruri bune. Am o vârstă înaintată şi, dacă am făcut greşeli, am zis să nu facă şi prietenii mei la fel. Ei au văzut în mine un vraci, un fel de indian sfânt. Toţi se adună pe lângă mine, mai ales că sunt un sac de poveşti”, spune el.

image
Numărul lui a făcut furori pe scenă

Trupa lui favorită este Cargo

În general, persoanele de etnie romă iubesc muzica de petrecere, manelele, însă lui Jaguar îi place rockul. Trupa Cargo e preferata lui, dar cântă şi alte genuri, de exemplu, piese de la Ştefan Bănică Jr. La 18 ani, Jaguarul a suferit un accident, în timp ce conducea un motor şi a rămas cu un handicap, merge în cârje, ceea ce nu l-a împiedicat să-şi dedice viaţa oamenilor din jurul lui. Pe unii chiar i-a salvat de la moarte, pe când a profesat ca salvamar, tot în Vama Veche. În rest, îşi ocupă timpul croind echipamente pentru pasionaţii de motor, având acasă un adevărat depozit de geci şi pantaloni din piele.

Jaguarul este căsătorit și se mândrește cu copiii săi

Jaguarul este profesor de canto și de chitară în particular, însă a predat 7 ani și la Casă de Cultură din Medgidia.Toți membrii familiei din partea tatălui au fost muzicanți, iar tatăl său a fost bateristul Radioteleviziunii Române. Spune că familia cânta la restaurant, însă el era diferit, parcă “ieșit din grajd”. A devenit rocker atunci când s-a mutat în Sighetu Marmației pentru o gagică. Acolo a cântat în trupa Hard Rock Faraon. Jaguarul, așa cum este el cunoscut, cânta la tobe și chitară bass. Se mândrește că are studii de muzică și nu cântă după ureche. Din acel moment spune că a trăit în stilul rock. Băutură, femei, libertate. Nu a pus niciodată preț pe stabilitate. Viața și-o împarte între București, Vamă și Medgidia. Vara o petrece în Vamă, unde cântă prin cluburi. Este dezamăgit de ce se întamplă acum în Vama Veche, stațiunea nu mai este precum era odată. Se gândește să se retragă și își dorește să își deschidă un magazin de reparații aparatură muzicală, zice că se pricepe. Consideră că are cea mai bună aparatură de sonorizare stradală. Este căsătorit și se mândrește cu copiii săi, doi băieți și o fată. Niciunul nu cântă. S-a căsătorit de tânăr, la 22 de ani avea primul copil. A cântat în deschiderea trupelor mari, precum Cargo sau Phoenix.

2vancea botez jpg
loredana chivu jpg
cub marioara man gheorghe png
kate profimedia 0692807495 jpg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Gabi Bădălău jpeg
cub jojo admin gif
anca turcasiu png
5maruta familie png
kate profimedia 0692807495 jpg
elena merisoreanu 99 1 0 jpeg