Prima actri╚Ť─â care a mimat orgasmul: scandaluri ╚Öi o inven╚Ťie colosal─â

image
Hedy Lamarr, actri╚Ť─â american─â n─âscut─â ├«n Austria

Actri╚Ťa de origine austriac─â Hedy Lamarr a bifat dou─â premiere ├«n 1933, ├«n filmul cehoslovac Ecstasy. A fost prima actri╚Ť─â care a ap─ârut goal─â ├«ntr-o produc╚Ťie comercial─â ╚Öi a jucat prima scen─â de sex de pe marile ecrane. Cu camera fixat─â pe chipul ei, Lamarr mimeaz─â ceea ce a r─âmas ├«n istoria cinematografiei drept primul orgasm dintr-o produc╚Ťie care nu se ├«ncadra ├«n categoria filmelor porno.

Hedy Lamarr a l─âsat ├«ns─â posterit─â╚Ťii ╚Öi altceva dec├ót aceste imagini cu o mare ├«nc─ârc─âtur─â sexual─â. Este vorba despre o inven╚Ťie colosal─â, pentru care utilizatorii de telefonie mobil─â ╚Öi de internet ÔÇŁf─âr─â firÔÇŁ de ast─âzi au de ce s─â-i fie recunosc─âtori.

Faimoas─â pentru rolurile din filme, pentru c─âs─âtoria cu cel de-al treilea cel mai bogat din Austria, un b─ârbat incredibil de gelos ╚Öi de posesiv, de care a sc─âpat deghiz├óndu-se ├«n propria servitoare ╚Öi fugind din ╚Ťar─â, Hedy Lamarr este mai pu╚Ťin cunoscut─â, din p─âcate, pentru o inven╚Ťie care a fost folosit─â ├«n cel de-al Doilea R─âzboi Mondial ╚Öi a influen╚Ťat decisiv lumea modern─â, a╚Öa cum o cunoa╚Ötem acum.

image
Hedy Lamarr avea o frumuse╚Ťe ie╚Öit─â din tipare

Protagonista primei scene de sex dintr-un film comercial era pasionat─â de tehnologie. ├Än 1942, Hedy Lamarr a patentat ÔÇŁsistemul secret de comunica╚ŤiiÔÇŁ, ├«mpreun─â cu muzicianul George Antheil. Sistemul care permitea manipularea frecven╚Ťelor radio baz├óndu-se pe saltul ├«n frecven╚Ť─â, a fost folosit ├«n cel de-al Doilea R─âzboi Mondial pentru a evita detectarea ori manipularea torpilelor de c─âtre adversari.

Lamarr ╚Öi Antheil au cedat inven╚Ťia, f─âr─â nicio preten╚Ťie pecuniar─â, ┬áFor╚Ťelor navale ale Statelor Unite, care a ├«nceput s-o foloseasc─â ├«n anii 1960.

C├óteva decenii mai t├órziu, principiul care a stat la baza inven╚Ťiei, saltul ├«n frecven╚Ť─â, a contribuit la progresul incredibil din tehnologia comunica╚Ťiilor wireless.

image
Hedy Lammar ╚Öi unul dintre fo╚Ötii ei so╚Ťi, actorul britanic John LoderFoto: AP

Pare incredibil, dar exist─â o leg─âtur─â direct─â ├«ntre actri╚Ťa frumoas─â, capricioas─â, trecut─â prin nu mai pu╚Ťin de ╚Öase mariaje, arestat─â de dou─â ori pentru c─â a furat din magazine, procesoman─â ├«nvederat─â, ╚Öi lumea modern─â a╚Öa cum o cunoa╚Ötem acum, dependent─â de telefoanele mobile ╚Öi Wi-Fi.

Hedy Lamarr a murit ├«n 2000, la v├órsta de 86 de ani, mult mai cunoscut─â pentru celebru ei orgasm filmat, pentru rela╚Ťiile ei e╚Öuate ╚Öi pentru scandalurile pe care le-a provocat, dec├ót pentru inven╚Ťia care a schimbat fa╚Ťa tehnologic─â a lumii. A avut trei copii, din care unul ├«nfiat.

image
Hedy Lammar ╚Öi unul dintre fo╚Ötii ei so╚Ťi, actorul britanic John Loder

Din certificatul ei de deces afl─âm c─â a fost tr─âdat─â de inim─â: insuficien┼ú─â cardiac─â, boli cronice de inim─â valvular─â ┼či boli de inim─â aterosclerotice. Fiul ei Anthony Loder i-a aruncat cenu┼ča ├«n P─âdurile Vienei, a╚Öa cum l─âsase actri╚Ťa cu limb─â de moarte.

image
Hedy Lamarr, 1946

Iată celebra scenă de sex a cărei protagonistă, foarte talentată și credibilă, a fost Hedy Lamarr

FotoJet jpg
florin salam jpeg
andrew tate 1 PNG
1 Uttam Parmar jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
anda adam jpg
daniela crudu raliu arges jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
florin salam jpeg
FotoJet (2) jpg
FotoJet jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
andrew tate 1 PNG
anda adam jpg