Primele nume anunţate la Electric Castle 2018. Când are loc festivalul


    Damian Marleyfoto: Getty
Damian Marleyfoto: Getty

Organizatorii Electric Castle 2018 au anunţat care sunt primii artişti care vor veni vara viitoare la festivalul din Cluj-Napoca.

Printre primele nume confirmate pentru cea de-a şasea ediţie a festivalului Electric Castle 2018, care se va desfăşura în perioada 18-22 iulie, se află Damien Marley (39 de ani), London Grammar, Netsky, Valentino Khan şi Wolf Alice. Pentru detalii despre artişti şi bilete, puteţi accesa site-ul festivalului.

Damian Marley, primul headliner oficial al Electric Castle 2018  

Damian Marley este cel mai tânăr fiu al legendei muzicii reggae Bob Marley şi cel mai de succes urmaş al lui pe linie muzicală. Muzicianul are deja o carieră de peste 20 de ani în care a lansat albume, foarte multe proiecte muzicale complexe şi o nouă abordare în stilul reggae, mai aproape de dance, dar păstrând mesajele sociale puternice care i-au influenţat copilăria. Cel mai recent album al său, din 2017, „Stony Hill“ a fost apreciat atât de fani, cât şi de critici. Venirea lui la Electric Castle este o premieră pentru piaţa muzicală din România.  

London Grammar  

E deja o tradiţie ca Electric Castle să aibă cel puţin o prezenţă indie puternică la fiecare ediţie, iar în 2018 este rândul celor de la London Grammar. Deşi au avut nevoie de un singur album pentru a ajunge pe locul doi în clasamentele britanice, London Grammar (Hannah Reid, Dan Rothman, Dominic Dot Major) resping total idea succesului „peste noapte“. Muzica lor este rezultatul multor experimente muzicale şi ore de înregistrări, iar faptul că piesele lor au fost folosite în reclame celebre, precum ale casei „Dior“, sau pe coloana sonoră a unor seriale la modă a ajutat, dar nu a definit parcursul trupei. De altfel, de la succesul primului album, trupa a aşteptat patru ani pentru a lansa, chiar anul acesta, cel de-al doilea album, ajuns pe primul loc în topurile britanice.  

Netsky  

Discul de Aur, Discul de Platină si Dublu Disc de Platină, primele locuri în cele mai cunoscute topuri din lume, Netsky este superstarul drum and bass ce revine la Bonţida în 2018. După show-ul de acum trei ani, DJ-ul şi producătorul belgian a continuat să-şi crească notorietatea cu fiecare nouă piesă pe care a lansat-o, precum şi prin colaborările cu nume ca Lost Frequencies sau Digital Farm Animal. 

Valentino Khan 

Foarte cunoscut în lumea muzicală ca producător pentru staruri hip hop, dance sau pop, Valentino Khan a devenit cu adevărat notoriu în rândul publicului în 2015, când  „Deep Down Low” a fost votată cea mai ascultată piesă în rândul DJ-ilor. Este versatil şi reuşeşte să intre în zone muzicale foarte diferite, de aceea are în portofoliu piese înregistrate cu Diplo, Skrillex sau Sean Paul, pe care le va prezenta şi în primul său show din România, vara viitoare, la Bonţida. 

San Holo  

Pentru San Holo, DJ-ul olandez cu studii de chitară clasică la conservatorul din Rotterdam, anul 2018 este momentul în care va începe să folosească mai mult acest instrument în show-urile sale live, aşa că va fi foarte interesant să-i descoperim noile direcţii muzicale tocmai la prima sa prezenţa în România.  

JP Cooper  

JP Cooper este cu totul altceva decât v-aţi aştepta dacă îl cunoaşteţi doar din „Perfect Strangers“, hit ul pe care l-a compus, acum doi ani, pentru Jonas Blue. JP Cooper a reuşit să strângă peste un miliard de streams încă înainte de a-şi lansa primul album, iar acum că acesta este pe piaţă după o muncă de 3 ani în studio, îl veţi putea asculta, în premieră, la Electric Castle 2018.  

Wolf Alice, The Horrors,  Quantic Live Band  

Wolf Alice merită căutaţi în programul festivalului măcar pentru a vă convinge că hit-ul lor „Moaning Lisa Smile” sună excelent în varianta live. Mult mai punk şi mult mai maturi, The Horrors ajung la EC 2018 în anul în care îşi serbează 10 ani de carieră. The Horrors sunt mai decişi ca niciodată să revină la zona dark a muzicii lor, perfectă pentru atmosfera unui castel de secol XIV. Quantic Live Band, respectiv DJ Quantic şi o trupă live de instrumentişti de carieră, aduc la Bonţida atmosfera sud- americană în ritmuri de jazz, funk şi nu-soul.   

Metalcore e un stil care se va regăsi şi în viitoarea ediţie de festival, iar lista trupelor din această zonă muzicală este deschisă de către Northlane. Australienii sunt de aproape un an într-un turneu continuu prin lume pentru a-şi promova cel de-al patrulea album, turneu ce va include şi o oprire între 18 şi 22 iulie în România.  

Electric Castle  2018 rezervă o seară specială pentru Hospitality Records, una dintre cele mai importante companii de înregistrări din zona de drum and bass. Label-ul strânge anual colecţii impresionante de premii pentru artiştii săi, dintre care High Contrast, London Electricity, Krakota, Makoto sunt printre cei care vor fi prezenţi în programul special pregătit pentru Bonţida.

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Survivor Romania webp
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
image
image
image
image
image
image
cub sebastian țopescu png
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub roxana vancea png
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg