Recursul lui Roman Polanski, respins


    Roman Polanski este arestat la domiciliu, în Gstaad - Elveţia. (Foto: EPA)
Roman Polanski este arestat la domiciliu, în Gstaad - Elveţia. (Foto: EPA)

O curte de apel californiană a respins - luni - recursul lui Roman Polanski, care încercase să obţină abandonarea urmăririi judiciare împotriva lui pentru relaţii sexuale cu o minoră în 1977, informează Reuters.

Judecătorii Curţii de apel al celui de-al doilea district al Californiei au respins recursul pentru că sunt preocupaţi profund de faptele petrecute.

"Noi încurajăm toate părţile implicate să facă tot posibilul pentru a veghea ca această problemă să se rezolve într-o manieră care să corespundă pe deplin respectării procedurii şi echităţii fundamentale ridicate de aceste evenimente vechi", au adăugat ei.

Avocaţii cineastului franco-polonez, care se refugiase în Europa în 1978, anunţaseră luna trecută că nereguli în acest dosar justificau abandonarea urmăririlor. Ei au estimat, de asemenea, că nu este nevoie ca Roman Polanski - cu domiciliu forţat în prezent în Elveţia, în aşteptarea unei decizii faţă de cererea de extrădare din partea SUA - să fie prezent fizic pentru a pleda în favoarea abandonării urmăririlor.

Judecătorii au respins aceste două argumente, estimând că "timpul care se scurge înainte de rezolvarea finală a acestui dosar va deranja mai întâi căutarea adevărului şi va prelungi suferinţa pe care absenţa închiderii acestui caz continuă să o provoace Samathei Geimer, victima".

După ce a pledat culpabil de relaţii sexuale cu tânăra fată de 13 ani la timpul respectiv, Roman Polanski a părăsit în grabă SUA în 1978, în ajunul pronunţării sentinţei.

Cineastul estimează că nu a beneficiat de o procedură echitabilă la timpul faptelor şi ceruse deja prima oară abandonarea urmăririlor în iulie, atunci când era încă liber.

Citeşte şi:Polanski lucrează în arest la un film cu Pierce BrosnanRoman Polanski a fost pus în libertate provizorie şi a ajuns la cabana sa din GstaadPolanski va avea brăţară de monitorizareO fotografie cu Roman Polanski şi soţia sa dezbrăcaţi, scoată la licitaţie

El îşi bazează argumentarea în special pe un documentar /Roman Polanski: căutat şi dorit/, difuzat de canalul american HBO, care semnala unele aranjamente între procuror şi judecătorul de caz. Procurorul a recunoscut iniţial că s-a amestecat în dosar, dar apoi şi-a retras declaraţia, iar judecătorul respectiv a decedat.

Arestat în 26 septembrie pe aeroportul din Zuirich, Roman Polanski are în prezent domiciliu forţat în castelul său din Gstaad, după ce a petrecut peste două luni în închisoare, notează Agerpres.

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
andreea ibacka si majda jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
harry si meghan jpg
Wednesday Addams dance jpg
judecator gabriel apostol foto master chef jpg
 Lewandowski și Messi FOTO Profimedia
image
image
image
image
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Risa Hirako jpg
Avionul lui Elvis Presley png
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg