Robert Redford a împlinit 85 de ani. Moartea celor doi copii, tragediile care i-au marcat viața personală


    Robert Redford a împlinit 85 de anifotografii: Profimedia
Robert Redford a împlinit 85 de anifotografii: Profimedia

Șarmantul actor Robert Redford a împlinit 85 de ani pe 18 august. A strălucit în cinematografie, însă în viața personală a trăit un șir de tragedii. Doi copii a pierdut marele actor: primul s-a stins la vârsta de două luni, iar cel de-al doilea, James Redford, anul trecut, răpus de cancer la 58 de ani.

60 de ani din viață și-a dedicat Robert Redford marelui ecran, însă bucuriile pe care i le-a adus cinematografia au fost umbrite de drame cumplite în viața personală. Copiii lui au fost loviți de mari nenorociri.

Primul copilaș i-a murit la vârsta de două luni

Alături de prima sa soţie, Lola Van Wagenen (82 de ani), cu care a fost căsătorit din 1958 până în 1985, actorul a trăit una dintre cele mai mari lovituri ale vieţii, pierderea primului copil. Redford şi Lola au fost în al nouălea cer de fericire în septembrie 1959, când a venit pe lume micuţul lor, Scott. Însă bucuria nu avea să dureze mult. La vârsta de numai două luni, fiul Scott a murit subit, pe 17 noiembrie, răpus de un sindrom puţin cunoscut la acea vreme. “Ca tată, te învinovăţeşti când ţi se întâmplă aşa o nenorocire. Îţi lasă o rană care nu se vindecă niciodată”, a explicat Robert Redford în mai multe rânduri pe parcursul carierei sale de excepţie. Moartea fiului său l-a schimbat pentru totdeauna. A suferit atunci o depresie îngrozitoare pe care a reuşit s-o învingă doar jucând în filme. Apoi, a decis împreună cu Lola să aibă alţi copii. Aşa au venit pe lume Shauna, James şi Amy.


    James Redford, Robert Redford, Shauna Redford și actrița Jane Fonda, la o premieră, în 2017 foto: GettyImages
James Redford, Robert Redford, Shauna Redford și actrița Jane Fonda, la o premieră, în 2017 foto: GettyImages

Iubitul fiicei sale, asasinat în 1983

Astăzi în vârstă de 60 de ani, Shauna Redford a fost şi ea lovită de blestem. Ea a asistat la uciderea iubitului său la Universitatea Boulder din Colorado. Chiar sub ochii ei, acesta a fost împuşcat în cap, în 1983. Shauna s-a prăbuşit într-o depresie adâncă şi a fost cât pe ce să-şi piardă viaţa într-un accident de maşină. A căzut cu automobilul într-un râu şi s-a rănit grav, în 1984. Nu credea că va mai putea merge vreodată.

James Redford, fiul lui Robert Redford, a murit de cancer la 58 de ani

O tragedie de nedescris avea să îl lovească pe Robert Redford anul trecut, când fiul său, James Redford, activist și realizator de documentare, a murit la vârsta de 58 de ani. James suferea de mai multe decenii de o maladie rară a ficatului, iar în 2019 un an fusese diagnosticat cu cancer, în timp ce aștepta un al treilea transplant de ficat.

Fiica cea mică a lui Robert Redford, Amy (50 de ani), a fost cel mai puţin lovită de ghinioane. A studiat la mai multe facultăţi private din New York. Însă ea a suferit îngrozitor din cauza divorţului părinţilor ei. Avea atunci 15 ani şi nu mai suporta să fie tot timpul urmărită de paparazzi.


    Robert Redford s-a pensionat în 2018foto: Profimedia
Robert Redford s-a pensionat în 2018foto: Profimedia

Carieră de 60 de ani în cinematografie. A luat Oscarul de două ori

Din anul 2009, Robert Redford este căsătorit cu Sibylle Szaggars. Trăiesc împreună în casa lui din Sundance, Utah. După o carieră de 60 de ani, Robert Redford a decis în 2018 să se retragă din lumea filmului. Starul a anunţat că se pensionează, după ce a jucat în ultimul film „The Old Man&The Gun”. A făcut roluri memorabile în “Butch Cassidy şi Sundance Kid” (1969), “Cacealmaua” (1973), “Marele Gatsby” (1974), “Cele trei zile ale condorului” (1975), “Toţi oamenii preşedintelui” (1976), “Departe de Africa” (1985) şi “Propunere indecentă” (1993). Fondatorul Festivalului de Film Sundance, Redford a primit Premiul Oscar de două ori, în 1981 pentru regia filmului "Oameni obişnuiţi/ Ordinary People" şi pentru întreaga sa activitate în 2003. Starul are o avere de 170 de milioane de dolari.

Citește și:

Fiul lui Robert Redford a murit la 58 de ani. James Redford suferea de cancer la ficatRobert Redford se retrage din actorie: «Asta a fost tot pentru mine»

cub Kirstie Alley
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
serial wednesday jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub lia bugnar theo rose png
concediu ingrijirea copilului jpg
tata teo (3)B jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg
cub Kirstie Alley
elena gheorghe   familie jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
FotoJet (1) jpg
megan fox sexy jpg