Roberto Cavalli, dat în judecată!

Ultima actualizare:

    Roberto Cavalli a fost dat în judecatăSursa foto: Hepta
Roberto Cavalli a fost dat în judecatăSursa foto: Hepta

Roberto Cavalli a fost dat în judecată de trei artişti! Aceştia l-au acuzat pe renumitul creator de modă italian că a copiat fragmente din operele lor şi le-a transformat în imagini pe care le-a folosit, apoi, într-o colecţie inspirată din graffiti şi street art.

Potrivit acuzaţiilor celor trei artişti stradali, legendarul designer a copiat fragmente dintr-o pictură murală dintr-un cartier din San Francisco, realizată de trioul Revok, Reyes şi Steel, pe care le-a recreat apoi pe poşete, rochii şi pantofi, în linia sa vestimentară Just Cavalli Graffiti, informează contactmusic.com. Artiştii Jason "Revok" Williams, Victor "Reyes" Chapa şi Jeffrey "Steel" Rubin au iniţiat acest proces la Tribunalul Districtual din California, pe 25 august.

Avocaţii grupului de artişti au solicitat justiţiei americane să emită un ordin judecătoresc prin care să îl someze pe Roberto Cavalli să oprească vânzarea articolelor din acea colecţie vestimentară. Deşi solicitarea a fost depusă în luna iunie, articolele vizate continuă să fie vândute în magazine.

Un purtător de cuvânt al creatorului de modă italian spune că Roberto Cavalli nu a fost informat în legătură cu acest proces şi susţine că "declaraţiile profund inflamatoare nu au nicio bază şi sunt incorecte".

Născut la Florenţa pe 15 noiembrie 1940, într-o familie de artişti, Roberto Cavalli e celebru pentru imprimeurile pe piele şi piesele patchwork.

image
image
image
image
image
image
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
actorii jpg
zendaya covorul rosu getty (3) jpg
catalin scarlatescu urgenta spital accident 808545 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net