Sabia veche de 1300 de ani a fost furată! Ar fi aparţinut legendarului cavaler Roland

Autorităţile franceze investighează furtul sabiei Durandal, despre care se crede că ar fi aparţinut legendarului cavaler Roland din secolul al VIII-lea şi care a fost găsită pe un deal din celebrul templu Rocamadour. Primarul comunei Rocamadour, Dominique Lenfant a declarat după dispariţia sabiei că este total dezamăgit.

Sabia Durandal  a stat înfiptă aici  timp de secole. SURSĂ FOTO: Facebook/Shutterstock
Sabia Durandal a stat înfiptă aici timp de secole. SURSĂ FOTO: Facebook/Shutterstock

„Ne va lipsi Durandal. A fost o parte din Rocamadour timp de secole!”, a spus acesta pentru ziarul La Dépêche. Sabia, despre care legendele spun că a fost luată de la îngeri de către împăratul Sfântului Imperiu Roman Carol cel Mare şi oferită celui mai bun soldat, a dispărut fără urmă pe 22 iunie, relatează Oddity Central. Sabia se afla de aproximativ 1300 de ani înfiptă într-o stâncă pe vârful unui deal cu o înălţime de 10 metri inaccesibil oamenilor. 

A fost furată  pe 22 iunie  din stânca  Templului din  Rocamadour. FOTO: Facebook/Shutterstock
A fost furată pe 22 iunie din stânca Templului din Rocamadour. FOTO: Facebook/Shutterstock

Sabia Durandal este menţionată în poemul din secolul al XI-lea Cântecul lui Roland, care susţine că puterea sa magică provine din conţinutul său – fiind făcută din dinţii Sfântului Petru, sângele Sfântului Vasile şi părului Sfântului Denis. Se spune că Roland a încercat să-şi rupă sabia după ce a fost rănit în bătălia de la Pasul Roncevaux, pentru a nu cădea în mâinile sarazinilor. Cu toate acestea, Durandal era indestructibilă, aşa că în schimb l-a aruncat pe cavaler spre cer, iar sabia a aterizat într-o stâncă uriaşă, unde se presupune că a rămas de atunci. Asta până de curând. 

Se crede că  Durandal are  puteri magice. SURSĂ FOTO: Facebook/Shutterstock
Se crede că Durandal are puteri magice. SURSĂ FOTO: Facebook/Shutterstock

Nimeni nu pare să ştie ce s-a întâmplat cu legendara sabie Durandal. Ea a dispărut pur şi simplu într-o zi, cel mai probabil furată. Este o lovitură grea pentru satul francez a cărui soartă a fost împletită cu legendara sabie. Acum, toată lumea speră că Durandal va fi recuperată, astfel încât totul să poată reveni la cum a fost. Templul din comuna Rocamadour, din sudul Franţei, este o atracţie turistică populară.

Localnicii speră acum ca preţioasa lor relicvă să fie readusă la locul cuvenit, în peretele de stâncă în care a fost aruncată de Roland, fie de hoţii care ar putea să fie încercaţi de remuşcări, fie de autorităţile locale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net