Scriitoare J.K Rowling a stârnit mânia comunităţii LGBTQ. Ce afirmaţii controversate a făcut

Ultima actualizare:

    J.K. Rowling a devenit ţinta criticilor după ce şi-a arătat sprijinul faţă de o serie de afirmaţii controversateFoto: GettyImages
J.K. Rowling a devenit ţinta criticilor după ce şi-a arătat sprijinul faţă de o serie de afirmaţii controversateFoto: GettyImages

Scriitoarea J. K. Rowling, cunoscută pentru seria romanelor „Harry Potter”, se află în centrul unei controverse după ce şi-a arătat sprijinul faţă de o cercetătoare care a publicat online mai multe mesaje împotriva persoanelor transsexuale.

Scriitoarea J.K.Rowling a devenit cunoscută în întreaga lume odată cu lansarea seriei de romane Harry Potter. Povestea tânărului vrăjitor care urmează cursurile unei şcoli misterioase şi se luptă împotriva unui personaj malefic a cucerit milioane de copii de pe mampamond şi a deschis poarta unui univers miraculos în care orice este posibil. J.K.Rowling a devenit un model pentru muţi copii, iar poveştile sale sunt în continuare apreciate de aceştia.

Se pare că J.K.Rowling a reuşit recent să devină ţinta unor critici după ce şi-a exprimat susţinerea faţă de o afirmaţie controversată. Sprijinul arătat de J.K. Rowling cercetătoarei britanice Maya Forstater, care a fost concediată de la Centrul pentru Dezvoltare Globală din cauza unor mesaje anti-trans publicate pe Twitter, reprezintă „un risc pentru oameni transsexuali”, a spus Anthony Ramos, unul dintre şefii organizaţiei GLAAD, care luptă pentru drepturile persoanelor LGBTQ.

Un alt reprezentant al GLAAD a declarat pentru Variety că organizaţia a luat legătura cu echipa lui Rowling pentru a organiza o întâlnire off-the-record cu membri ai comunităţii trans. Echipa scriitoarei a refuzat întrevederea.

„J.K. Rowling, ale cărei cărţi au dat speranţe copiilor că pot lucra împreună pentru a crea o lume mai bună, s-a alăturat acum ideologiei anti-ştiinţă care neagă umanitatea de bază a oamenilor transgender”, a transmis Ramos într-un comunicat. „Bărbaţii şi femeile trans şi persoanele nonbinare nu reprezintă o ameninţare şi să încerci să spui altceva îi expune unui risc. Acum este momentul ca aliaţii care cunosc şi susţin persoanele trans să vorbească şi să sprijine drepturile lor fundamentale pentru a fi trataţi egal şi corect”.

Rowling şi-a exprimat sprijinul faţă de mesajul anti-trans al cercetătoarei

Rowling şi-a exprimat pe Twitter sprijinul faţă de Forstater, care şi-a pierdut slujba după ce a scris că „bărbaţii nu se pot schimba în femei”. Cercetătoarea a publicat mai multe mesaje prin care şi-a arătat îngrijorarea faţă de faptul că femeile trans au acces la vestiarele femeilor, şi s-a referit în mai multe rânduri la femeile trans ca fiind bărbaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net